Search

Πρόεδρος Αετού Οφρυνίου: «Δεν είμαι αισιόδοξος για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής»

Την απαισιοδοξία του για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ` Εθνικής, εξέφρασε ο πρόεδρος του Αετού Οφρυνίου Νίκος Λαμπίδης σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή.

Ακόμη μίλησε για τη βοήθεια του Δημάρχου Παγγαίου στην ομάδα και όχι μόνο.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Είστε αισιόδοξος ότι θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής;

Απ: Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Θα είναι χαρά μας να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Εγώ προσωπικά λατρεύω το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει επανεκκίνηση της Γ` Εθνικής. Θα πάει σαν μην γενόμενη όλη η χρονιά. Μακάρι να βγω ψεύτης και να παίξουμε μπάλα. Εχουμε δώσει και εμείς αρκετά χρήματα στην ομάδα. Μακάρι να παίξουμε αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα.

Ερ: Θα είναι και για σας μια μικρή η μεγάλη καταστροφή;

Απ: Καταστροφή δεν θα το έλεγα. Οι παίκτες του Αετού έχουν πάρει προκαταβολές και είναι πληρωμένοι μέχρι τον Οκτώβριο που παίξαμε μπάλα. Από εκεί και πέρα όποιος ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει στην ομάδα θα μείνει βάση της συμφωνίας που είχαμε για τη φετινή σεζόν. Όποιος θέλει να φύγει επιστρέφει την προκαταβολή, κρατάει τα χρήματα που τα δούλεψε στην ομάδα και φεύγει.

Ερ: Είστε αναγκασμένοι να περιμένετε, μήπως και αλλάξουν τα δεδομένα;

Απ: Δύσκολα να αλλάξουν τα δεδομένα. Μιλάω με ανθρώπους που είναι στην ΕΠΟ. Τώρα έχει εκλογές στην ΕΠΟ και δεν ξέρει κανείς τίποτα Είναι όλα στον αέρα προς το παρόν.
Αν μας πουν να παίξουμε τον Φεβρουάριο, δε θα χρειαστεί η ομάδα να κάνει μια προετοιμασία δυο τρεις εβδομάδες; Δεν είναι σωστό να κάνουν μόνο τον πρώτο γύρο όπως ακούστηκε από μερικούς.
Δεν νιώθω κουρασμένος εγώ αλλά δυστυχώς βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Θέλουμε να παίξουμε μπάλα. Πως όμως θα πληρώνουμε τα έξοδα των τεστ;
Είναι ένα μεγάλο έξοδο σε κάθε παιχνίδι. Θα μειωθεί το εξοδολόγια της διαιτησίας; Θα έχουμε κόσμο στα γήπεδα; Όλα αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο.

Ερ: Πάντως η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά και πριν την διακοπή ήταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Απ: Δουλέψαμε πάρα πολύ στην προετοιμασία αλλά και πριν την προετοιμασία. Εμείς την ομάδα τη στήσαμε από τον Μάιο. Πριν το καλοκαίρι περίπου η ομάδα μας ήταν έτοιμη.
Ευχαριστώ το Δήμο Καβάλας για την παραχώρηση του γηπέδου της Λυδίας όπου το χρησιμοποιούμε ως βοηθητικό στάδιο. Εμείς το συντηρούμε, προσέχουμε το χόρτο, ανακαινίσαμε τα αποδυτήρια και όλους τους χώρους. Είναι καλό και για το χωριό. Έρχεται κόσμος από τη Λυδία και βλέπει τις προπονήσεις. Εχουμε έναν προπονητή πολυτέλεια για την κατηγορία. Ο κ. Μαγκαφίνης αξίζει να είναι προπονητής σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορία. Δουλεύει σκληρά ο κ. Μαγκαφίνης, κάνει πολύ καλή δουλειά. Είμαστε καλή ομάδα και αν δείτε γυρίσαμε πολλά παιχνίδια στο β` μέρος. Δείγμα ότι η φυσική κατάσταση της ομάδας ήταν πολύ αφού όλα τα παιχνίδια στην επανάληψη τα πήραμε άνετα.

Ερ: Ο στόχος απ` ότι καταλαβαίνουμε ήταν να παίξετε πρωταγωνιστικό ρόλο;

Απ: Σίγουρα. Η ομάδα είχε σκέψη να κάνει πρωταθλητισμό. Και φέτος να μην βγαίναμε θα πηγαίναμε του χρόνου για πρωτάθλημα. Δεν τα βάζω κάτω. Στο τοπικό χάσαμε δυο χρονιές την άνοδο και βγήκαμε την τρίτη. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Εγώ είμαι 22 χρόνια στον Αετό. Δεν έχω θέματα. Αν είμαστε υγιείς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στον Αετό.

Ερ: Λένε πολλοί ότι ο Αετός είναι μια από τις πιο νοικοκυρεμένες ομάδες. Εσείς τι λέτε;

Απ: Ο Αετός είναι σε όλη την Ελλάδα είναι από τα πιο νοικοκυρεμένα σωματεία. Δε χρωστάμε πουθενά, ούτε σε ξενοδοχεία, ούτε σε λεωφορεία, ούτε παίκτες, ούτε σε προπονητές. Σίγουρα έγιναν κάποιες μειώσεις σε ποδοσφαιριστές λόγω της πανδημίας. Αυτό δεν το κρύβουμε, Είναι η αλήθεια.
Είναι λογικό, το ποδόσφαιρο σταμάτησε, πληρώθηκαν οι παίκτες μέχρι εκεί που παίξανε μπάλα.

Ερ: Σας βοηθάει κάποιος στην προσπάθεια σας;

Απ: Μας βοηθάει πολύ ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλλιπος Αναστασιάδης. Μας έδωσε μια πολύ επιχορήγηση. Κάθε χρόνο βοηθάει την ομάδα. Επίσης βοηθάει όλες τις ομάδες του Δήμου. Η μητέρα του είναι από το Οφρύνιο αλλά αυτό δεν παίζει μεγάλο ρόλο αφού βοηθάει όλα τα σωματεία του Δήμου.
Σίγουρα έχουμε κάποια θέματα με το γήπεδο μας. Πιστεύω ότι θα γίνουν και αυτά, δηλαδή ένα σκέπαστρο στην κερκίδα και η περίφραξη η οποία είναι παλιά και εγκυμονεί κινδύνους. Σκεφτείτε ότι έχουμε και πολλά παιδιά στην Ακαδημία μας. Η περίφραξη είναι 55 ετών. Σκεφτόμαστε τα παιδιά της Ακαδημίας μας. Το γήπεδο μας είναι νοικοκυρεμένο, το προσέχουμε συνέχεια.

Ερ: Ποιο είναι το όνειρο του Νίκου Λαμπίδη για τον Αετό;

Απ: Εμείς ξέρουμε που πατάμε και που βαδίζουμε. Ο Αετός μπορεί να αντέξει μια κατηγορία παραπάνω από αυτή που παίζει τώρα. Θέλουμε να βγούμε μια κατηγορία πιο πάνω και εκεί είναι το ταβάνι της ομάδας.
Είμαστε ένα χωριό ενώ το καλοκαίρι γινόμαστε πολλοί παραπάνω με την παραλία του Οφρυνίου.
Το όνειρο μου είναι να παίξουμε… Α` Εθνική αλλά φυσικά αυτό δε γίνεται. Και εδώ που είμαστε είναι πολυτέλεια. Παίζουμε 4 χρόνια σε αυτή την κατηγορία. Δείτε άλλες ομάδες με μεγάλο όνομα ποτ βρίσκονται.
Μερικές μάλιστα έχουν χαθεί από τον χάρτη.

Ερ: Πάντοτε κάθε χρόνο εδώ και χρόνια ο κ. Λαμπίδης έχει πιστούς συνεργάτες.

Απ: Σίγουρα. Τα τελευταία 10 χρόνια είμαστε η ίδια διοίκηση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που βοηθάνε την ομάδα. Είναι όλα παιδιά του χωριού. Υπάρχουν και δυο δυνατοί χορηγοί μέσα από την Καβάλα. Επίσης μας βοηθάει και ο κ. Καραθανάσης από τη Θεσσαλονίκη που έχει εργοστάσιο ζαχάρεως ακόμη και στο νομό Σερρών.
Νομίζω ότι ήταν λάθος των ανθρώπων του Πανσερραϊκού που δεν του δώσανε την ομάδα.

Ερ: Πως κρίνεται την πορεία του Μ. Α Ορφανίου και του Νέστου στον 1ο όμιλο, στις πρώτες αγωνιστικές;

Απ: Δεν περίμενα να ξεκινήσει τόσο καλά ο Μ. Α Ορφανίου. Οφείλουμε να τους συγχαρούμε. Είναι μια ομάδα από την περιοχή μας. Η απόσταση ανάμεσα στα δυο χωριά είναι πολύ μικρή. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα μας. Είναι λάθος αυτό που λέγεται ότι θα σκοτωθούμε κτλ. Πιστεύω ότι θα μείνουν άνετα στην κατηγορία. Η γυναίκα μου είναι από το Ορφάνι. Μάλιστα κάθε χρόνο τους δίνω μια μικρή χορηγία. Παίζανε στο γήπεδο μας για 3 χρόνια. Βέβαια και εμάς μας εξυπηρετήσανε. Κάναμε προπονήσεις στο γήπεδο τους. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Ο Νέστος έχει βαρύ όνομα για την κατηγορία. Ο άλλος λέει ότι παίζω με το Νέστο που έχει 11-12 πολύ καλούς παίκτες. Δεν θα κινδυνέψει αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είναι ομάδα που έχει κάνει πρωταθλητισμό τα προηγούμενα χρόνια και όλοι τη σέβονται.

Share it