Search

Κούγιας: “Η Ξάνθη έχει κανονικό επενδυτή όχι όπως ο Άρης που έχει τον ξάδερφο του Καρυπίδη, δεν θα αλλάξει η απόφαση της Εφέσεων”

Συνέχεια στην κόντρα του με τον Θόδωρο Καρυπίδη έδωσε ο Αλέξης Κούγιας, που φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και μίλησε για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Άρη στο Αλκαζάρ. Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στο επεισόδιό του με τον Γενικό Αρχηγό του Άρη, Δημήτρη Νιαρχάκο, ενώ μίλησε και για την εκδίκαση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας στην Επιτροπή Εφέσεων.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, μίλησε και για το νέο μεγαλομέτοχο της Ξάνθης, Μπιλ Πάπας, ότι είναι κανονικός ιδιοκτήτης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Ξάνθη έχει κανονικό ιδιοκτήτη και όχι όπως ο Άρης που έχει μεγαλομέτοχο τον ξάδελφο του Καρυπίδη, που έρχεται ο Καρυπίδης στα Δ.Σ της Λίγκας και γελάμε». Μην χάνοντας όμως την ευκαιρία να προκαλέσει ξανά με τις αναφορές του για την Ξάνθη και την δυναμική της, για το ποιος κάνει κουμάντο μπερδεύοντας μάλιστα και το όνομα του Αθλητικού Διευθυντή της ομάδας Ανέστη Τσετινέ, αλλά και όσα ανέφερε για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας προκαταβάλοντας ξανά την απόφαση που θα κληθεί να πάρει η Επιτροπή Εφέσεων.

Αναλυτικά:

Για το ματς ΑΕΛ – Άρης και τις αποφάσεις του διαιτητή:

«Τα αποτελέσματα δεν τα καθορίζουν οι διαιτητές, οι VARίστες τα καθορίζουν. Και στο ματς με τον Άρη ο Κοτσάνης καθόρισε το αποτέλεσμα που ήταν στο VAR. Δεν είδε ο Κοτσάνης το πέναλτι του Πλατέλλα και του Κωστή και δεν είδε το χέρι του Μάνου πριν το κόρνερ που άρχισε η φάση για το 0-2, που το είδε όλη η Ελλάδα. Είναι τιμωρία για εμάς ο Απτόσογλου, ήταν ο επόπτης στο γνωστό παιχνίδι με την Ξάνθη μαζί με τον Λάμπρου διαιτητή. Θα τα δούμε όλα στο γήπεδο όμως.

Ήταν καλοί οι παίκτες μας, αν λάβεις υπόψη ότι δεν έπαιζε ο Μιχαήλ, ο Μιλοσάβλιεβιτς, ο Πινακάς, ο Γιουνές, ο Νικολιάς. Είχαμε 51% κατοχή και 18 τελικές, ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ ισοδύναμων ομάδων. Δεν υπολογίζω το τελευταίο γκολ, που δεν το είδα γιατί ήμουν ήδη κάτω και δεν το είδα, μου είπαν ότι ήταν πολύ ωραίο. Σε κάθε περίπτωση μεταξύ ομάδων ισοδύναμων ομάδων και ο Σιαμπάνης σε αυτό το παιχνίδι τα… έβγαλε. Σε άλλα παιχνίδια, όχι αυτό με τον Ολυμπιακό και τα προηγούμενα χρόνια κάνει… αντιφατικές εμφανίσεις ο Σιαμπάνης. Χθες ήταν τερματοφύλακας Τσάμπιονς Λιγκ!

Εμείς θέλουμε να παίρνουμε ότι μας αξίζει. Η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντική. Όταν μέχρι το 0-1 ο Άρης δεν έχει πατήσει περιοχή και εμείς έχουμε κάνει δυο ευκαιρίες. Δώσε μου ένα από τα δυο πέναλτι και μετά ας βάλει πέντε γκολ ο Άρης. Ο Άρης είναι μια ομάδα με τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς, διπλάσιο τηλεοπτικό και έχει βελτιωθεί με ποιοτικούς παίκτες. Ο Σάκιτς έχει κοντά τις 200 συμβόλαιο και στον Ατρόμητο είχε 70. Δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι αλλά γνωρίζω ότι είναι περίπου εκεί».

Για το επεισόδιο με τον Νιαρχάκο:

«Για αυτό τον γενικό αρχηγό του Άρη, δεν ανέχομαι τέτοιους τύπους στο ποδόσφαιρο. Επαγγελματίας της… πονηριάς, που ήταν στο Εθνικό Αστέρα εκείνης της περιόδου 2008-10. Παρά το γεγονός ότι είμαι δηλωμένος στο φύλλο αγώνα, δεν κατεβαίνω, θέλω να βλέπω τα ματς από ψηλά. Άφησα ένα ημίχρονο τον Νιαρχάκο και έναν μπράβο ακόμα πίσω από τον Μαλούτα να λένε τι να υποδείξει και τι όχι, δεν θα μπορούσα να το αφήσω αναπάντητο όλο αυτό στο γήπεδο μας. Τίποτα δεν έγινε με τον Νιαρχάκο, έχετε δει ποτέ επίθεση σε… πουκάμισο; Δεν είπα τίποτα στον Καραντώνη, απλά του είπα «τι είναι αυτά που σφυρίζεις» και του θύμισα τι σχέση του με τον Καρυπίδη, για αυτό με απέβαλλε».

Για τον Καρυπίδη και τις σχέσεις τους:

«Ο Καρυπίδης μου είχε πει μετά το ματς με την ΑΕΚ για τον Καραντώνη «ρε τον π…., που τον βοήθησα και είμαστε από διπλανά χωριά» και πολλά άλλα. Τον προσκάλεσα να έρθει και όταν έμαθα ότι δεν θα έρθει με… έζωσαν τα φίδια. Να ξέρετε για ποιον λόγο δεν ήρθε. Επειδή ξέρω ότι πάει σε όλα τα γήπεδα και δεν ήρθε στο Αλκαζάρ. Έχω συγχωρήσει πολλά πράγματα στον Καρυπίδη και πολύ σοβαρά πράγματα και στην σχέση την μεταξύ μας και στην σχέση μεταξύ των δυο ομάδων.

Με τον Καρυπίδη δεν έχω καμιά δουλειά. Δεν έχω πιεί καφέ, ούτε έχω φάει μαζί του. Αν έχει καλή σχέση με τον Μαρινάκη, το γνωρίζει ο ίδιος. Εγώ έχω πει ευθαρσώς ότι είμαι νομικός εκπρόσωπος στα ΜΜΕ του Μαρινάκη, τίποτα περισσότερο. Οι σχέσεις μας είναι δικηγόρου και πελάτη, τίποτα περισσότερο. Με πήρε ο Κουρτάκης που είναι αδελφικοί φίλοι με τον Μαρινάκη και μου ζήτησε να αναλάβω την θέση αυτή. Μου είχε πει ότι δεν με ενδιαφέρει η σχέση σας με τον Μαρινάκη, αλλά να αναλάβεις. Εξελίχθηκε σε φιλική σχέση μας με τον Μαρινάκη, αλλά δεν θα επιτρέψω ποτέ να γίνει σχέση υποτελείας».

Για τους δανεικούς από τον Ολυμπιακό:

«Όταν βλέπω ότι ο Ατρόμητος παίρνει οκτώ δανεικούς από τον ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος πέντε από εδώ και από εκεί, στον ΟΦΗ παίζουν τέσσερις παίκτες από τον ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή, εγώ γιατί να μην πάρω; Εγώ είχα τον Μάρκοβιτς τον έδωσα πίσω, σήμερα τον Κωστή τους ζήτησαν να τον πάρουν πίσω, μόνο τον Ντουρμισάι θα έχω».

Για την εκδίκαση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας στην Επιτροπή Εφέσεων:

«Εμάς σαν ΑΕΛ δεν μας έχουν καλέσει, είμαστε διάδικοι όμως λόγω Ξάνθης. Θα σου πω καθαρά δεν γνωρίζω αν θα παραστώ, δεν έχω λόγο να τυμβωρηχήσω σε ένα πτώμα, η Ξάνθη έπεσε. Εγώ δεν είχα θέμα με την Ξάνθη αν δεν μας είχαν στήσει σε εκείνο το παιχνίδι με τον Λάμπρου και τον Απτόσογλου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ.

Η Ξάνθη δεν πήγε στο CAS και η απόφαση της είναι αμετάβλητη. Πρώτη φορά στην ιστορία το CAS δεν εκδικάζει μέχρι το τέλος μια υπόθεση και την γυρνάει σε ένα δικαστήριο μιας ομοσπονδίας. Το CAS έπρεπε να πάρει τα κάρβουνα στα χέρια του και να βγάλει απόφαση, όχι να γυρίσει την φάση σε τακτικούς δικαστές. Είναι συντριπτικές οι πιθανότητες να αποφασίσει η Εφέσεων ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία, γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την απόφαση της ΕΕΑ γιατί είναι μια ανεξαρτήτη επιτροπή.

Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και πρέπει να στο σκεφτούν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ, όταν πήγαν στο CAS. Με τις επιθέσεις που δέχονται οι δικαστές εκατέρωθεν, κακώς και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός επιτίθονται στους δικαστές. Δεν μπορεί η ΕΕΑ να πει όχι στην μεταβίβαση των μετοχών, είναι τυπικό το θέμα. Αν προκύπτει ότι τα χρήματα προέρχονται νόμιμα είναι υποχρεωμένη η ΕΕΑ να εγκρίνει την μεταβίβαση.

Αυτή την φορά πήραν την έγκριση, όταν έγινε η μεταβίβαση από τους Πανόπουλο – Συγγελίδη σε μια άλλη εταιρία δεν πέρασε από την ΕΕΑ, για αυτό τιμωρήθηκε με δυο ποινές η Ξάνθη και αυτό κρύβουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Αν περνούσε από την ΕΕΑ αυτή η μεταβίβαση, δεν θα γινόταν τίποτα. Όταν οι δικαστές ρώτησαν τους ανθρώπους της Ξάνθης και στην Εφέσεων για ποιο λόγο δεν δήλωσαν στην ΕΕΑ για να πάρουν άδεια και να εγκρίνει την μεταβίβαση, η απάντηση ήταν «έλα ντε που δεν το κάναμε». Φαίνεται δυο φορές ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης δυο φορές μεταβίβασαν, τώρα βλέποντας τι έχουν κάνει πριν, πήγαν στην ΕΕΑ και εγκρίθηκε η μεταβίβαση.

Δεν δικαιώθηκε στο CAS ο ΠΑΟΚ, δεν είπε κακώς καταδικάστηκε. Υπάρχει μια απόφαση αρχική που του αφαιρέθηκαν βαθμοί, για να ξαναδικαστεί στο δεύτερο βαθμό. Η αφαίρεση των βαθμών γίνεται με την πρώτη δίκη από την Σούπερλιγκ και θα βάλω μόνο τις ποινές Είναι ένα παιχνίδι που ενοχλεί τους πάντες αυτό με την πολυϊδιοκτησία και ενοχλεί την νοημοσύνη μου. Τον Μπιλ Πάπας τον έχετε δει πουθενά; Στις Πειθαρχικές Επιτροπές υπάρχει πάντα η νομική έννοια της πιθανολόγησης.

Όταν είσαι εσύ ο Σαββίδης έχεις τον ΠΑΟΚ και εμφανίζεται ο ανηψιός σου και αγοράζει το ξενοδοχείο της Ξάνθης και το προπονητικό και έχεις απέναντι σου τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα, το μαθαίνεις αυτό, όπως το έμαθε ο Ολυμπιακός, τι θα κάνεις; Βλέπεις συγχρόνως να πωλούνται του αγώνα Ξάνθη – ΠΑΟΚ έξω από την Τούμπα, όταν βλέπεις σε αγώνα εντός της Ξάνθης να έχει μόνο οπαδούς του ΠΑΟΚ, τι να κάνεις;».

Για την Ξάνθη και τον Μπιλ Πάπας:

«Στην ΑΜΚ φαίνεται ότι μπήκαν τα χρήματα στην Ξάνθη και εγώ στην Παναχαϊκή είχα μετοχικό κεφάλαιο 6.000.000 ευρώ. Αγόρασε το γήπεδο και τα τρία βοηθητικά ο Πάπας, πόσο το αγόρασε όμως; Αγόρασε μια ομάδα Β’ Εθνικής, χωρίς παίκτη, μια ομάδα χωρίς οπαδούς και θα παιζει σε ένα γήπεδο που δεν του ανήκει. Εσείς τι σκέφτεστε; Αν είναι 4.000.000 ευρώ το ποσό αγοράς, τότε πρέπει να φανεί αυτό.

Όταν κάνεις αγοραπωλησία γης, φαίνονται όλα σε συμβολαιογραφικά χαρτιά. Κουμάντο στην Ξάνθη κάνει ο Μπάμπης ο Τσετινές και δυο άτομα από την Θεσσαλονίκη που έχουν 1% των μετοχών της Ξάνθης. Ο Μπιλ Πάπας δεν έχει έρθει ούτε μια φορά στην Ελλάδα ακόμα ενώ έχει δώσει τόσα λεφτά. Το σημαντικό είναι ότι η Ξάνθη έχει κανονικό ιδιοκτήτη και μακάρι να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία.

Να έχει κανονικό ιδιοκτήτη και όχι όπως ο Άρης που έχει μεγαλομέτοχο τον ξάδελφο του Καρυπίδη, που έρχεται ο Καρυπίδης στα Δ.Σ της Λίγκας και γελάμε. Του έκλεψαν τις εισπράξεις του αγώνα από το χωριό, πήρε 285.000 ευρώ, λες και δεν έχει χρηματοκιβώτιο για να φυλάξει κάπου. Δεν ξέρω τι έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση…».

Για την υπόθεση Σφακιανάκη:

«Οργισμένος είμαι σαν Αλέξης Κούγιας και ως δικηγόρος για την υπόθεση του Σφακιανάκη. Τίποτα δεν έγινε, ο Σφακιανάκης είχε 17 χρόνια άδεια κυκλοφορίας και όταν άρχισε να λέει για πολιτικούς του την έκοψαν την άδεια. Μένει σε ένα σπίτι αρκετά απομονωμένος και έχει όπλο και το έχει ανάγκη, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια του.

Ο Σφακιανάκης κάνει αιτήσεις να του ανανεώσουν την άδεια και προκύπτει ότι δεν χρειάζεται να έχεις ανακαλύψει την πυρίτιδα ότι έχει όπλο. Σε έναν… τυχαίο έλεγχο του ζήτησαν τα νόμιμα χαρτιά για να κυκλοφορεί σε συνθήκες λοκ ντάουν και μόλις τα δείχνει του λέει ένας κατέβα κάτω για να σου ψάξουμε το αυτοκίνητο. Του βρίσκουν το όπλο και ισχυρίζονται ότι οι αστυνομικοί ήταν βρήκαν και κοκαΐνη και μέσα σε πέντε λεπτά βγήκε παντού το όνομα του.

Επίσης ψευδώς έβγαλαν ότι παραδέχτηκε πως είναι για δική του χρήση κοκαΐνη. Όλοι ξέρουν ότι ο Νότης δεν πίνει, δεν καπνίζει. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει και η πλευρά Σφακιανάκη. Αυτή η υπόθεση ίσως είναι αφορμή για να του χορηγηθεί και πάλι η άδεια οπλοφορίας. Στημένη ειναι η σύλληψη του Σφακιανάκη και θα το αποδείξουμε. Αν είναι ναρκωτικό αυτό που βρέθηκε, έχουμε απαντήσεις…».

Share it