Search

Με νέα δεδομένα και από τη νέα χρονιά η Super League 2

Στενεύουν επικίνδυνα τα χρονικά περιθώρια για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Φτάσαμε “αισίως” στα τέλη του Νοέμβρη και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 αλλά και της Φούτμπολ Λιγκ.

Θα αποτελέσει μάλλον, μεγάλη έκπληξη αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει εντός του 2020 (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου” και πλέον, όλοι ελπίζουν (ακόμα και η ίδια η Λίγκα) να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου.

Δεν είναι μόνο τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας που είναι επιβαρυμένα και δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Είναι και ότι οι ίδιες ομάδες απαιτείται να ξανακάνουν προετοιμασία (μια εβδομάδα, 10 ημέρες, δύο εβδομάδες) ώστε να παίξουν! Οι παίκτες δεν είναι “ρομπότ” για να πατήσουν ένα κουμπί και να μπουν κατευθείαν στο γήπεδο. Αν συνυπολογιστούν όλα αυτά, ο Δεκέμβρης που μπαίνει, θα αποτελέσει έναν “χαμένο” μήνα…

Με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο (και βλέπουμε), είναι βέβαιο ότι θα δούμε ένα πρωτάθλημα με διαφορετικούς όρους διεξαγωγής του και ήταν κάτι για το οποίο μας είχε προϊδεάσει σε συνέντευξή του, ο Γενικός Διευθυντής του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζάρης.

Επειδή η Σούπερ Λιγκ 2 πρέπει να γίνει, με κάθε τρόπο, θα πρέπει να βρεθούν και οι τρόποι μέσω των οποίων θα διεξαχθεί. Διότι έτσι όπως προγραμματιζόταν να διεξαχθεί, αποκλείεται να γίνει… Ακόμα και αν γίνουν συνεχείς “εμβόλιμες” αγωνιστικές (ΣΚ-Τετάρτες), έχει χαθεί τόσος χρόνος που δεν μπορεί να καλυφθεί το “χαμένο έδαφος”.

Η λογική λέει λοιπόν ότι, εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αυτό θα είναι μικρό, γρήγορο και με “σκληρούς όρους” και με μεγάλη πιθανότητα να είναι μειωμένο σε αγωνιστικές, είτε της κανονικής περιόδου (δύσκολο σε κάθε περίπτωση), είτε στα play off (εκεί ίσως να υπάρξει παρέμβαση για να κερδηθεί χρόνος).

Επειδή εμείς δεν είμαστε εκείνοι που συντάξουμε τους όρους του πρωταθλήματος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ιθύνοντες της SL2/FL θα έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία του πλάνου “έκτακτης ανάγκης” για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα (όταν αυτό ξεκινήσει). Και κάτι ανάλογο για τη Φούτμπολ Λιγκ (για να μην ξεχνιόμαστε)…

Πηγή: mirrorsports.gr

Share it