Search

Ξεκίνησε ιδανικά όμως δεν τα κατάφερε στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ που έμεινε ωστόσο ζωντανός για την πρόκριση!

Τι κι αν βρέθηκε μπροστά με 2-0 στο 13’, ο ΠΑΟΚ πέταξε το προβάδισμα στα σκουπίδια καθώς η Αϊντχόφεν γύρισε το ματς… τούμπα και κέρδισε με 3-2 και πλέον έχει πλεονέκτημα για τη 2η θέση με τον ΠΑΟΚ να θέλει το 2/2 με Ομόνοια και Γρανάδα για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση.

Οι Ολλανδοί πλήρωσαν με το ίδιο… νόμισμα τον Δικέφαλο μετά το ματς της Τούμπας, καθώς ήταν η σειρά τους να κάνουν μεγάλη ανατροπή, από 0-2 σε 3-2, με τους Βαρέλα και Τζόλη να σκοράρουν για τον ΠΑΟΚ και τους Γκάγκπο, Νταμφρις και Μάλεν να βρίσκουν δίχτυα για την Αϊντχόφεν.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, παίρνοντας τα ηνία και φτάνοντας στο γκολ με το… καλημέρα, με τον Τζόλη να σουτάρει στο 4ο λεπτό από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα να κοντράρει στον Βαρέλα και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1. Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισαν στα καρέ τους τους Ολλανδούς και έφτασαν στο 0-2 στο 13′. Ο Ζίβκοβιτς έκανε μία τρομερή ενέργεια από τα δεξιά, σέντραρε για τον Σβαμπ που με μία σκαφτή μπαλιά βρήκε τον Τζόλη ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες της Αϊντχόφεν βγήκαν στην… αντεπίθεση και βρήκαν την απάντηση στο 20′ με τον Γκάγκπο να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει και να νικάει τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς μειώνοντας σε 1-2.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ακριβώς ο ΠΑΟΚ στο πρώτο. Με… ξέσπασμα! Αρχικά ο Μαντουέκε ισοφάρισε στο 51ο λεπτό και στη συνέχεια ο Μάλεν, παίρνοντας το… ριμπάουντ από το σουτ του Ζάχαβι και την απόκρουση του Ζίβκοβιτς, έγραψε το 3-2. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση, οι γηπεδούχοι έκλεισαν όλους τους χώρους και έβαλαν δύσκολα στους «ασπρόμαυρους» που τελικά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση.

Μετά τη νίκη με 2-1 επί της Ομόνοιας η Γρανάδα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου με 10 βαθμούς τον ακολουθεί η Αϊντχόφεν με 6, στους 5 είναι ο ΠΑΟΚ και στην τελευταία θέση η Κυπριακή ομάδα με έναν βαθμό, αυτόν δηλαδή που πήρε στην Τούμπα

ΠΑΟΚ: Ζ.Ζίβκοβιτς, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Κρέσπο (86′ Ουαγκέ), Τσιγγάρας (69′ Αουγκούστο), Ελ Καντουρί (86′ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ, Α.Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58′ Μουργκ), Τσόλακ (69′ Σβιντέρσκι)

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Τέζε, Μποσαλί, Μαξ, Νταμφράις, Ροζάριο, Σανγκαρέ, Μαντουέκε, Γκάγκπο, Μάλεν (90+2′ Λεντέσμα), Ζάχαβι (71′ Ζάχαβι)

Share it