Search

Δοκιμές για χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε περιπτώσεις οφσάιντ από τη FIFA!

Η FIFA, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, θέλει να φέρει την επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των “Times”, οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας βρίσκονται σε συζητήσεις με τρεις εταιρείες, οι οποίες θα αρχίσουν νέα φάση δοκιμών στις αρχές του νέου έτους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ένα προηγμένο σύστημα στο ποδόσφαιρο για περιπτώσεις οφσάιντ.

Συγκεκριμένα, στόχος των διοικούντων την Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι το σύστημα να είναι έτοιμο για χρήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Σκοπός της νέας τεχνολογίας είναι να βοηθήσει τους διαιτητές στο VAR να αποφασίσουν πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ακρίβεια αν σε μία φάση υπάρχει ή όχι οφσάιντ.

Ουσιαστικά, το νέο ημι-αυτοματοποιημένο σύστημα θα είναι ικανό να “βγάλει” μία απόφαση σε μερικά δευτερόλεπτα, το οποίο σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται με τη χρήση του VAR. Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιεί αυτόματη ανίχνευση της μπάλας, παρακολούθηση των άκρων των παικτών με βάση αλγόριθμους και θα παράγει τρισδιάστατα μοντέλα στη θέση του ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα, η νέα τεχνολογία θα έχει την ικανότητα να ανιχνεύει την στιγμή που η μπάλα φεύγει απ’ τα πόδια του ποδοσφαιριστή, αλλά και το σημείο που βρίσκεται ο επιτιθέμενος την ίδια ώρα. Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως η FIFA ολοκληρώνει μία συμφωνία για ένα -χαμηλότερου κόστους- σύστημα VAR προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε χαμηλότερες κατηγορίες, όπου δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μεγάλες δαπάνες.

Share it