Search

Έβρος: Αύξηση των τεστ για κορονοϊό έως και 441%!

Κατά 663% στον βόρειο Έβρο και κατά 441% συνολικά τον νομό, αυξήθηκε στο χρονικό διάστημα από 1ηςέως 20 Νοεμβρίου, συγκριτικά με το ίδιο εικοσαήμερο του Οκτωβρίου, ο αριθμός των tests μοριακής ανίχνευσης κορωνοϊού (RT PCR), που διενήργησε γνωστό ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο το οποίο λειτουργεί εργαστήριά του σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο υπεύθυνος του Κέντρου, γιατρός ακτινολόγος, Νίκος Πανταζής, ανέφερε ότι παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των πολιτών που προσήλθαν να ελεγχθούν, σημειώνοντας πως «τα στοιχεία δείχνουν πόσο έντονη είναι η αγωνία των ανθρώπων, και πώς οι απρόσωποι αριθμοί κρουσμάτων του πρώτου κύματος της επιδημίας, έγιναν, πλέον, αριθμοί που φέρουν ονοματεπώνυμο, αφού αφορούν κάποιον συγγενή, φίλο ή συνεργάτη».

Πολύ μεγάλη είναι και η ποσοστιαία αύξηση των θετικών αποτελεσμάτων, όπως προκύπτει από τη σύγκριση των ίδιων χρονικών περιόδων. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα θετικά τεστ που καταγράφηκαν από την 1η έως την 20η Νοεμβρίου στα εργαστήρια του συγκεκριμένου Διαγνωστικού Κέντρου στον βόρειο Έβρο (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο), ήταν κατά 4.972% περισσότερα από εκείνα που είχαν καταγραφεί από την 1η έως την 20ηΟκτωβρίου. Το αντίστοιχο ποσοστό που προκύπτει από τα στοιχεία που προέρχονται και από τα τρία εργαστήρια του νομού (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη) δείχνει αύξηση των θετικών διαγνώσεων κατά 988%.

«Η εκτίμηση είναι ότι αντίστοιχα ποσοστά αύξησης έχουν καταγράψει και τα υπόλοιπα ιδιωτικά εργαστήρια», σχολίασε ο κ. Πανταζής, υπογραμμίζοντας το πολύ υψηλό ποσοστό αύξησης κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες στον βόρειο Έβρο. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η αναφορά των στοιχείων, «γίνεται μόνο και μόνο για να είναι όλοι πιο προσεκτικοί, για να μην υποτιμά κανείς την κατάσταση, η οποία αφορά όλους, αφού ο κίνδυνος μπορεί να υπάρχει στο οικογενειακό, εργασιακό ή φιλικό περιβάλλον του καθένα και όλοι δυνητικά μπορεί να είναι ή να γίνουν φορείς του ιού».

Share it