Search

Μάνταλος, ο Μεγαλοπρεπής!

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-1 της ΑΕΛ για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten, εκμεταλλευόμενη ένα εντυπωσιακό τελευταίο 25λεπτο, όπου σημείωσε τα τρία απ’ τα τέσσερα γκολ της, με ηγέτη και πρωταγωνιστή τον Πέτρο Μάνταλο.

Μπορεί ο Θεοδόσης Μαχαίρας να άνοιξε το σκορ με το παρθενικό γκολ του, οι Αντρέ Σιμόες και Κώστας Γαλανόπουλος να επέστρεψαν με δύο εντυπωσιακά τέρματα, αλλά ο Κομοτηναίος αρχηγός της Ένωσης ήταν εκείνος που πήρε από το… χέρι την ομάδα του και την οδήγησε σε ακόμη μία εμφατική νίκη.

ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΟΛΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Αυτή τη φορά δεν ήταν Gladiator, αλλά… Μεγαλοπρεπής. Διότι μόνο ως μεγαλοπρεπέστατη και πληθωρική μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνισή του. Κατέβαινε χαμηλά στο γήπεδο, έπαιρνε την μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, την κουβαλούσε, ενώ βοηθούσε και πολύ με τα στημένα του.

Στο διάγραμμα της Opta φαίνονται όλες οι ενέργειες του Μάνταλου με την μπάλα:

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ήταν πρώτος σε ενέργειες με την μπάλα (84)πρώτος σε μονομαχίες (19), πρώτος σε κερδισμένα φάουλ (5), πρώτος σε επιτυχημένα τάκλιν με 4/4, έδωσε 3 πάσες που έφτιαξαν τελική και εν τέλει μετατράπηκαν σε ισάριθμες ασίστ, αφού μετουσιώθηκαν σε γκολ από τους συμπαίκτες του.

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΣΕΣ ΜΕ ΡΕΚΟΡ

Την ίδια στιγμή, με τον Γεβγέν Σάκχοφ να μην βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή ημέρα, ο Μάνταλος είχε αναλάβει σε μεγάλο βαθμό και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν πρώτος και με διαφορά από τον δεύτερο (σ.σ. Αντρέ Σιμόες), σε επιτυχημένες πάσες πάνω από τη σέντρα με 36/44 (81.8%).

Στο διάγραμμα της Opta, όλες οι πάσες του Μάνταλου:

Παράλληλα, όμως, το εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι 28(!) επιτυχ

Παράλληλα, όμως, το εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι 28(!) επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, σε σύνολο 35 προσπαθειών. Ρεκόρ για τη φετινή ΑΕΚ, ενώ πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερο στο φετινό πρωτάθλημα, ύστερα από τις 31 επιτυχημένες πάσες του Ματιέ Βαλμπουενά στο ΠΑΣ – Ολυμπιακός 1-1.

ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ.

Ο Μάνταλος έχει ακούσει πολλά απ’ τους φίλους της ΑΕΚ στα χρόνια που φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα, αλλά την τελευταία διετία δίνει πειστικές απαντήσεις με κάθε τρόπο. Είναι ο ηγέτης της ομάδας του, με τεράστια συμβολή σε νίκες και επιτυχίες, χάρη στο πληθωρικό παιχνίδι του.

Είναι πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα με επτά, με τους Στέφαν Σβαμπ και Κώστα Φορτούνη να ακολουθούν με τέσσερις και τρεις, ενώ έχει κι ένα γκολ. Η Ένωση είναι στο -3 απ’ την κορυφή, αλλά αν ο Μάνταλος παραμείνει σε αυτή την κατάσταση, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αξιόλογες επιλογές στην επίθεση, τότε μπορεί να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα.

Του Ηλία Καλλονά, Sport24.gr

Share it