Search

Κατερίνα Στεφανίδη: «Εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ»

Η μεγάλη συνέντευξη της Κατερίνας Στεφανίδη στο SDNA έκρυβε νέες βόμβες. Με θάρρος και παρρησία φώτισε όσα έγιναν με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τα πριμ αλλά και για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο με την πολιτική ηγεσία να σκρινάρει για τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ!

Η Κατερίνα Στεφανίδη είπε στο face 2 face του SDNA και στον Βασίλη Βέργη:

Για τον κορωνοϊό στην Αμερική

Μιλάμε για μια τεράστια χώρα οπότε σαφώς τα πράγματα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Εμείς μένουμε μια ;vρα έξω απο το Κλίβελανντ με πολύ χώρο οπότε ζούμε μια διαφορετική κατάσταση. Βγαίνουμε μόνο για προπόνηση κα σούπερ μάρκετ. Εμείς εδώ φοράμε μάσκες σε κλειστούς χώρους και το σέβεται ο κόσμος. Δυσκόλεψε την κατάσταση με τους αρνητές του Covid γιατί είχαμε εκλογές. Είναι αρνητικό το οτι βγήκε εμβόλιο μια εβδομάδα μετά γιατί υπήρχε θεωρεία συνωμοσίας πως μετά τις εκλογές θα σταματήσει ο κορωνοϊός.

Για το πως είναι τα αθλήματα στην Αμερική

Είναι δύσκολο να συγκριθεί ο αθλητισμός εδώ με την Ελλάδα. Σαφώς και εδώ υπάρχουν προβλήματα αλλά για διαφορετικούς λόγους. Οι αθλητές εδώ προπονούνται σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις. Πολλές από τις ομάδες πανεπιστημίου κόβονται από τα προγράμματα οπότε κόβουν και αυτές κάποια προγράμματα. Εδώ τουλάχιστον δεν έχουμε φτάσει σε lockdown και να μείνουμε χωρίς προπόνηση

Για το αν πριν τη Νέα Δημοκρατία είχε μιλήσει με Κοντονή και Βασιλειάδη

Δεν υπήρχε κάποια συμφωνία, είναι νόμος. Ξεκίνησε το 1999 και καθε 4 χρόνια αλλάζει. Κάθε χρονιά που ανακοινώνονται τα πριμ ο αριθμός είναι διαφορετικός.

Για τα πριμ 2,5 εκατ. ευρώ επί Σύριζα

Δεν θέλω να μπω σε πολιτικά, δεν με ενδιαφέρει ποιος έκανε το λάθος και ποιος θα το φτιάξει αρκεί να φτιαχτεί. Εμείς τα τελευταία πριμ που πήραμε ήταν το 2016 και για τον κλειστό στίβο. Στα τέλη Αυγούστου με πήρε τηλέφωνο η Βούλα Παπαχρήστου της οποίας ήρθε άνα χαρτί που της ζητούσε πίσω τα πριμ. Επειδή μόνο εγώ και αυτή είχαμε πάρει από το Πόρτλαντ με ρώτησε αν είχα λάβει και εγώ επιστολή.

Για το εάν είχε κάποια επικοινωνία με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Εγώ τον Αυγενάκη τον γνώρισα  τον Μάρτιο. Ούτε με την προηγούμενη  ηγεσία υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Στην πρώτη επικοινωνία προσπαθήσαμε με μειλ και τον ρωτούσαμε κάποια πράγματα πολλοί αθλητές. Δεν πήραμε κάποια απάντηση ωστόσο.

Για να λέω όλη την ιστορία, είχα στείλει κάποια μηνύματα στον κύριο Αυγενάκη, στον προσωπικό του αριθμό και είχε απαντήσει. Αυτά που είπαμε δεν ήταν ενημέρωση, ήταν διαφορετικά. Ήταν τελείως αόριστη η απάντηση στα sms.

Για την ανάρτηση στα social media

Έχασα λίγο την υπομονή μου γιατί δεν είχα λάβει απάντηση. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει σεβασμός. Το ότι δεν λαμβάναμε απάντηση στα μειλ το θεωρώ ασεβές. Δεν θεωρώ οτι μας κοροϊδεύει αλλά όταν δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στην ΓΓΑ για να αλλάξει το πρόβλημα και το ζήτημα που είχαμε, αυτό πού σκέφτεται κάποιος είναι οτι το πρόβλημα δεν θα αλλάξει ποτέ.

Για την δικαιολογία αρμόδιων

Πουθενά μέσα στο νόμο δεν αναφέρονται συνθήκες. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως ξαφνικά είχαμε πρόβλημα με τα πριν του κλειστού στίβου. Ξαναλέω δεν με ενδιαφέρει ποιος έκανε το λάθος και ποιος θα το φτιάξει γιατί υπάρχουν πολλοί που στηρίζονται  σε αυτά τα πριμ. Εγώ είχα κάποια μετάλλια και στον ανοιχτού στίβο. Νομίζω το 2016 ο νέος αθλητικός νόμος έλεγε οι αθλητές θα λάβουν το 100% για το καλό μετάλλιο μιας χρονιάς και το 20 για τα δευτερεύοντα. Για εμένα τα μετάλλια του κλειστού είναι τα δευτερεύοντα όμως για πολλούς είναι τα μόνα μετάλλια που είχαν πάρει. Δεν γίνεται να συγκρινόμαστε όλοι, έχω και κάποιους χορηγούς. Για εμένα δεν είναι βιοποριστικό.

Δεν ξέρω αν δεν γνώριζε ο Αυγενάκης οτι για κάποιους είναι βιοποριστικό . Μπορεί να το γνωρίζει μπορεί και όχι, τι βοήθεια παίρνουν. Έχουν περάσει κάποιοι μήνες τώρα. Έχω  μάθει και για αθέλητες άλλων αθλημάτων που έχουν παρόμοια θέματα οπότε ελπίζω να αποκατασταθούν.

Για το οτι είναι εκλεγμένη μέλος της παγκόσμιάς ομοσπονδίας

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό. Όσο χρόνο δίνω σε αυτό τόσο δίνει πίσω.  Τώρα πλέον είμαι σε πολλά γκρουπ και μέλος πολλών αποφάσεων. Θέλω να πιστεύω πως φέρνω την γνώμη των αθλητών πιο κοντά με την παγκόσμια ομοσπονδία.

Για το μήνυμα Αυγενάκη που ήταν στον ενικό 

Νομίζω πως η ανάρτησή που πήρε περισσότερη δημοσιότητα λόγω  της απάντησης Αυγενάκη. Δεν με ενόχλησε πολύ γιατί εδώ στην Αμερική που μένω δεν έχουμε πληθυντικό. Φάνηκε να ενοχλεί άλλο κόσμο. Εμένα με ενόχλησε οτι περιμένω μια απάντηση σε μειλ τόσο καιρό και δεν έλαβα κάτι.

Για το εάν υπήρχε κάποια επίσημη ενημέρωση;

Τηλέφωνο οχι δεν υπήρξε. Την επόμενη ήμερα πήραμε ένα μειλ το οποίο έλεγε οτι έχει δρομολογηθεί νομοθετική ρύθμιση για την οποία εγώ έχω ενημερωθεί.
Για το αν δεν είχε κάνει ανάρτηση αν θα είχε λυθεί το θέμα

Δεν το γνωρίζω αυτό. Θέλω να πιστεύω πως όντως προχωρούμε. Το γίνεται μέσα στο υπουργείο δεν ξέρω

Για άστοχη ανάρτηση που είπε ο Αυγενακης

Μόνο και μόνο οτι μια ήμερα μετα από την ανάρτηση είχαμε επίσημη απάντηση απαντάει μόνο του σε αυτό. Ο κύριος Αυγενάκης είναι πολιτικός εγώ θέλω μόνο να λυθεί το πρόβλημα. Επίσης, δεν ξέρω εαν και ο κύριος Αυγενάκης λεει αλήθεια για τα χρήματα των προηγούμενων πριμ. Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό.

Τι είπαν οι συναθλητές.

Έπρεπε να κάνω την ανάρτηση νωρίτερα, εγώ έλεγα ας στείλουμε ενα μειλ και τελικά ου είπαν είδες που στα έλεγα;

Για το εαν ζούσε Ελλάδα αν θα μπορούσε να κάνει πρωταθλητισμό

Διαφέρει σε κάθε άνθρωπο αυτό . Ο Πετρούνιας και η Κορακάκη ζουν Ελλάδα και έχουν ολυμπιακά μετάλλια. Υπάρχουν ολο και περισσότεροι αθλητές που ζουν μισό χρόνο Ελλάδα μόνο. Εγω δεν ξερω αν θα τα κατάφερνα στην Ελλάδα. Δεν είναι ο λόγος οι εγκαταστάσεις. Για εμένα το πρόβλημα ήταν η πίεση και από ομοσπονδία γονείς και προπονητής οτι για να πέτυχω υπήρχε μόνο ενας τρόπος. Υπάρχουν πολλά ταλέντα που τους πιέζουν να κάνουν μόνο αθλητισμό για να πέτυχουν οπότε χάλαγε η ισορροπία. Παίζει ρόλο και η τύχη και η δουλειά. Ολοι ήταν κατά της ιδέας να με προπονήσει ο άντρας μου τότε. Δεν συμφωνούσε κανείς ούτε ομοσπονδία. Όμως καταφέραμε και είπαμε να είδατε; Οπότε εκεί παίζει ρόλο και η τύχη. Δεν θα είχα ίδια ισορροπία στην Ελλάδα οπότε δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα στην Ελλάδα.

Εάν αισθάνεται  οτι η πολιτεία εκμεταλλεύεται τους αθλητές και απο την κρίση και μετά τους έβαλε στο περιθώριο

Άμα ψάξετε συνεντεύξεις μου δεν θα βρείτε πουθενά παράπονα για τις βοήθειες τις πολιτείας. Εμένα είναι δύσκολο να πω οτι δεν με έχουν βοηθήσει γιατί το 2005 με βοήθησαν στην αρχή μου. Όμως δεν είναι το ίδιο σε κάθε αθλητή. Είναι σεβασμός το οτι βγάζουν μία φωτογραφία και σε υποδέχονται στο αεροδρόμιο αντί να στείλουν μια επιστολή και ένα μπουκέτο λουλούδια.

Για εκλογές ΣΕΓΑΣ

Είχαμε γράψει πολλοί αθλητές και λέγαμε πως μετα από πολλά meating συμφωνήσαμε οτι μας ενδιαφέρει η ουσία όχι ποιος θα αλλάξει την κατάσταση αλλά να αλλάξει. Είχαμε φτάσει να μας χρωστάνε 7 μήνες οδοιπορικά. Αυτό που ζητούσαμε ήταν να έρθουν σε επαφή και οι δυο παρατάξεις. Την μια παράταξή, την τωρινή την γνωρίζουμε, την άλλη δεν την ξέρουμε καθόλου και δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας και υπάρχει το παράπονο σε πολλούς για αυτό. Δεν θέλαμε ένα ξεχωριστό τηλέφωνο τον καθέναν αλλά τουλάχιστον στους κορυφαίους. Δεν γίνεται να τους κυνηγάμε εμείς για να επικοινωνήσουμε. Θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε και απο την αλλη πλευρά.

Για το αν υπάρχει προσπάθεια από την από την πολιτική ηγεσία να σκρινάρει τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ

Φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει μια εμπλοκή απο την τωρινή παράταξη. Θέλουμε να μιλήσουμε και από την άλλη παράταξη για αυτόν τον λόγο. Μακάρι όποιος ψηφιστεί να βοηθήσει τους αθλητές.

Για το πόσο δυσκολία υπάρχει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021

Μόνο το ψυχολογικό που κάνω προπόνηση για δεύτερη συνεχομένη χρονιά είναι δύσκολο. Το 2021 θα είχαμε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εμένα με βοήθησε από αθλητικής πλευράς γιατί τον Ιανουάριο ήμουν με πατερίτσες και δεν ήταν ιδανική η προετοιμασία. Όταν σταματάς και επιστρέφεις μετά σου έρχονται τραυματισμοί από εκεί που δεν το περιμένεις. Σταματήσαμε τον Αύγουστο για να είμαστε πιο έτοιμοι. Τώρα αρχίσαμε αρχές Σεπτέμβρη και με βοήθησε με τον τραυματισμό. Το σώμα μου είναι πολύ πιο προετοιμασμένο.

Για το εάν το το νταμπλ είναι πιο κοντά

Σίγουρα τώρα τα πράγματα δείχνουν πολύ καλύτερα. Μεγαλώνω όμως και θα υπάρχουν τραυματισμοί.

Για το εαν μπορεί να ξαναπάρει χρυσό
Το 2016 παίρναμε τα πράγματα βήμα βήμα. Τα πάντα σε έναν αγώνα είναι βήμα βήμα. Ο μεγάλος στόχος πάντα είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν ξέρω αν θα γίνει και ο κλειστός στίβος. Οπότε αν δεν είναι καλά τα πράγματα μπορεί να το αφήσουμε.  Ο στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες και χρυσό.

Για τον κοσμο που θα απουσιάζει

Θα με επηρεάσει σίγουρα. Αλλά δεν πιστεύω να γίνει. Κάνουμε πράγματα και στην προπόνηση για να ετοιμαστούμε ψυχολογικά. Το να λείπει ο κόσμος είναι μεγάλο πρόβλημα.

Πότε θα κανει ρεκορ με 5μ (εχει 4,91)

Τα 5 δεν έχει καμία σχέση. Είναι ένας αριθμός που είναι ρεκόρ παραπάνω από αυτό που εχω, όπως το 4,96μ.  Είναι αόριστος αριθμός. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το προσωπικό ρεκόρ και το παγκόσμιο που είναι 5,06.

Για μετά την καριέρα της τι έχει σκεφτεί να κάνει

Ζούμε 6 μηνες Αμερική περίπου οπότε και όταν σταματήσω δεν ξέρω τι θα συμβεί. Θα θέλαμε με τον άντρα μου, έστω και για λίγους μήνες να μεγαλώνουν τα παιδιά στη Ελλάδα. Αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται γιατί μπορεί να μην έρθουν και παιδιά. Οπότε στοχεύουμε και στους επόμενους Ολυμπιακούς το 2024 και μετά θα παρθούν κάποιες αποφάσεις.

Για το τι μήνυμα θέλει να δώσει στα νέα παιδιά

Για εμένα το πιο σημαντικό είναι για να κάνεις κάτι πρέπει να το αγαπάς και να υπάρχει ισορροπία και να μπορείς να είσαι χαρούμενος και έξω από τον αθλητισμό. Οι λύπες είναι περισσότερες στον αθλητισμό. Να αγαπάς την διαδικασία του αθλητισμού και όχι μόνο τη νίκη. Επίσης εαν καταφέρουν να με ξεπεράσουν, το βήμα που θα έχουν να το αξιοποιήσουν για να βοηθήσουν.

Για το τι μήνυμα θέλει να δώσει στον κύριο Αυγενάκη στον πληθυντικό 

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αυγενάκη γιατί φαίνεται πως υπάρχει λύση αλλά να γίνει και στα υπόλοιπα αθλήματα. Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα αθλήματα. Χαίρομαι πραγματικά γιατί και παιδιά τα οποία δεν γνωριζόμαστε μου εμπιστευθήκαν το πρόβλημά τους.

Share it