Search

Προσπάθησε αλλά απέτυχε και πάλι!

Όπως και τον Σεπτέμβριο στη Λουμπλιάνα έτσι και τώρα, η Εθνική μας έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία και έτσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου της League C του Nations League.

Η γαλανόλευκη ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα των Σλοβένων, που έπαιζαν για δύο αποτελέσματα και τελικά πέτυχαν τον στόχο τους. Έτσι δυστυχώς η Εθνική έμεινε για άλλη μια διοργάνωση μακριά από τον δρόμο των επιτυχιών, παρέμεινε στην League C και πλέον θα πρέπει να διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της στα Προκριματικά, προκειμένου να έχει ελπίδες να δώσει το παρόν στο ιδιαίτερο και χειμερινό Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν εξ αρχής να ασκήσουν πίεση ψηλά και να “χαλάσουν” το παιχνίδι της Εθνικής, η οποία ωστόσο ήδη στο πρώτο τέταρτο του ματς είχε τρεις ευκαιρίες για γκολ. Στο 4′ το σουτ του Μπακασέτα, κόντραρε και πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι σε κόρνερ, ένα λεπτό αργότερα το πλασέ του Λημνιού μέσα από την περιοχή κατέληξε στα χέρια του Όμπλακ, ενώ στο 14′ η κεφαλιά του Γιακουμάκη, άλλαξε πορεία σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Καλύτερη ευκαιρία των γηπεδύχων για το πρώτο μέρος, η κεφαλιά του Φορτούνη στο 30′ που απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από Σλοβένο αμυντικό.

Η εικόνα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν ανάλογη, τουλάχιστον από άποψη ευκαιριών για την Ελλάδα, μιας που το σουτ του Ζέκα στο 54′, μπλόκαρε ο Όμπλακ. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι διεθνείς μας ανέβασαν ρυθμό και στο 66′ το σουτ του Μπακασέτα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σλοβένος κίπερ. Το πλασέ του Κουρμπέλη στο 78′ από το ύψοσ της περιοχής δεν βρήκε στόχο, στο 82′ το φάουλ του Φορτούνη είχε την ίδια κατάληξη, ενώ στο 84′ ο Όμπλακ έδειξε την κλάση του, ακουμπώντας όσο έπρεπε το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Παυλίδη, προκειμένου η μπάλα να βρει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.

Στο 87′ έπειτα από γύρισμα του Τζόλη το πλασέ του Λημνιού κατέληξε άουτ, στο 89′ η κεφαλιά του Παυλίδη δεν απείλησε ιδιαίτερα, στο 90′ ο Χατζηδιάκος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον αντίπαλό του που ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, στην τελευταία φάση του ματς και πρώτη (!) των Σλοβένων, το φάουλ του Ίλιτσιτς πέρασε λίγο έξω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79′ Μασούρας), Τσιμίκας (90′ Κυριακόπουλος), Ζέκα (67′ Τζόλης), Κουρμπέλης, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46′ Παυλίδης).
Σλοβενία: Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μ. Μεβλίγια, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ (67′ Βέρμπιτς), Κούρτιτς, Μπίγιολ (77′ Βέτριχ), Λόβριτς (90′ Σκούμπιτς), Βούκισιτς (77′ Σπόραρ), Ίλισιτς (90′ Μπάιριτς).

Share it