Search

Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα – Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή

Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού προχωράει σε αυστηρότερους ελέγχους τόσο στις μετακινήσεις όσο και στους χώρους εργασίας

Την ώρα που η Θεσσαλονίκη και αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας «βράζουν» από τον κορονοϊό η κυβέρνηση προχωράει στη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. «Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown.

Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα», ανέφερε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια του briefing.

Ακολούθως ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και σύμφωνα με τα οποία:

  • Από αύριο στις έξι το πρωί κλείνει το μεθωριακό φυλάκιο στην Κρυσταλλοπηγή
  • Ανοιχτές παραμένουν οι πύλες εισόδου σε Κακαβιά, Προμαχώνα, Εύζωνες, ενώ από τη Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά
  • Οσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να πηγαίνουν στον προορισμό τους με βάση το PLF.
  • Ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοτική αστυνομία
  • Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις όσο και στους χώρους εργασίας

Πηγή: ethnos.gr

Share it