Search

Κορονοϊός: Θετικός ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Το μήνυμα που έστειλε απο τον Ευαγγελισμό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωστεί αρχικά αρνητικός, μετά το πέρας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ωστόσο διεγνώσθη θετικός το βράδυ της Δευτέρας 16/11. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διεξήχθη στις 7 Νοεμβρίου και διήρκησε τρεις ημέρες και τότε, ο Μακαριώτατος είχε υποβληθεί και πάλι σε μοριακό τεστ, το οποίο είχε βγει αρνητικό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, είχε συναντηθεί το προηγούμενο Σάββατο, 14 Νοεμβρίου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του Αρχιεπισκόπου, ήταν η αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας. Και στο μήνυμά του, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Μακαριώτατος είχε ζητήσει «να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας».

Ο κ. Ιερώνυμος έστειλε και σήμερα μήνυμα μέσα από τον Ευαγγελισμό στο οποίο αναφέρει ότι συμμετέχει κι ο ίδιος ως ποιμένας στη δοκιμασία που περνούν χιλιάδες αδελφοί στην πατρίδα μας κι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. «Συμμερίζομαι τον πόνο, την αγωνία και τον φόβο όλων» τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος και προσθέτει πως με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα την υπερνικήσουμε (σ.σ.σ: τη νόσο). Ζήτησε να εισακουστεί το μήνυμά του και να κρατήσουμε όλοι την ιερή υπόσχεση να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα της Πολιτείας και να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και της ζωής

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται κι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ο οποίος διακομίστηκε στην Ελλάδα μέσα σε ειδική κάψουλα.  Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελληνικό C-130, καθώς το πρωί της περασμένης Τετάρτης διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Share it