Search

Ακόμη και φέρετρα σε παράνομο σκουπιδότοπο δίπλα στην Κομοτηνή!!!

Η διαχείριση απορριμμάτων είναι μία νομικά ρυθμισμένη κατάσταση, η οποία όμως παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα σε πολλές πόλεις, μεταξύ αυτών και η Κομοτηνή. Περιμετρικά της Κομοτηνής δεν λείπουν οι παράνομοι σκουπιδότοποι, οι οποίοι μολονότι περιστασιακά καθαρίζονται από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής, «ξεφυτρώνουν» ξανά, αποτελώντας εστίες περιβαλλοντικής μόλυνσης, υγειονομικών κινδύνων και πλημμυρικών φαινόμενα.

Επεξηγηματικά: Πρώτον, η λάθος διαχείριση των απορριμμάτων επιβαρύνει δυσανάλογα το περιβάλλον. Δεύτερον, η συσσώρευση σκουπιδιών στο ύπαιθρο αποτελεί υγειονομική «βόμβα» με κουνούπια και διάφορα ζώα να συγκεντρώνονται στα σημεία. Τρίτον, τα φερτά υλικά «φρακάρουν» φρεάτια και ποτάμια, με αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο σκουπιδότοπος του Ηφαίστου
Διαχρονικά στον χωματόδρομο μεταξύ Ηφαίστου και Υφαντών, ιδίως στα πρώτα 500 μέτρα από τον Ήφαιστο, ασυνείδητοι πετούν άναρχα πάσης φύσεως απορρίμματα. Μπουκάλια, σακούλες, κουτάκια, χαλιά, ρούχα, παπούτσια, συσκευές, γυαλιά, οικοδομικά υλικά και ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος, βρίσκεται παρατημένο στον παράνομο αυτό σκουπιδότοπο που αναπτύσσεται παράκτια του ποταμού Βοζβόζη. Πρόσφατα είχαν εντοπιστεί ακόμη και εντόσθια από ζώα!

Αυτό, όμως, που συνάντησε συμπολίτης μας και αποτυπώνει φωτογραφικά ο «Χ» δεν έχει προηγούμενο. «Με σόκαρε αυτό» θα μας πει  ο άνθρωπος που εντόπισε τα νέα ‘αντικείμενα’ και θα μας δείξει τουλάχιστον έξι ανοιχτά φέρετρα σε κοινή θέα! Ο ίδιος περνάει σχεδόν καθημερινά από τον χωματόδρομο και παρατηρεί πως τα σκουπίδια αυξάνονται, ενώ οι οχλήσεις του προς τη Δημοτική Αρχή βρίσκουν μερικές φορές ανταπόκριση, αλλά μετά από αρκετή επιμονή.

Η πραγματικότητα πέριξ της Κομοτηνής δεν λέει να αλλάξει και ενώ υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία για την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, φαίνεται πως οι λίγοι κι ασυνείδητοι παραβάτες είναι υπεράνω του νόμου.

Πηγή: Xronos.gr

Share it