Search

Σε 35 χώρες της Ευρώπης παίζουν μπάλα σε Β’ & Γ’ Εθνική, στην Ελλάδα όμως όχι!

Πολλά ακούμε αλλα τίποτα δεν διαβάζουμε, για το τι συμβαίνει στον Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη και τις χαμηλές κατηγορίες, την εποχή του Covid-19.

Είναι εντυπωσιακό, με τα τωρινά δεδομένα, που το δεύτερο κύμα κορωναϊού φτάνει στην κορύφωση του και τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης ανακοινώνουν ολικά ή μερικά lockdown και αυστηρότερα μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του θανατηφόρου ιού, σχεδόν όλοι συνεχίζουν να παίζουν μπάλα!

Την στιγμή, που η«κλειστή» Ελλάδα, ψάχνει ακόμη τρόπους… να παίξει επιτέλους ποδόσφαιρο και να δώσει ελπίδα, σε μια διαλυμένη ψυχολογικά και οικονομικά κοινωνία!

Η ομάδα του Serres Sports News, ερεύνησε, μελέτησε και σας παρουσιάζει, που παίζεται ποδόσφαιρο, σε κατηγορίες επιπέδου Β’ και Γ΄εθνικής, σχεδόν σε όλο τον ποδοσφαιρικό χάρτη της «γηραιάς ηπείρου», με βάση την βαθμολογία των χώρων απο την UEFA! Ταυτόχρονα σας δίνουμε τις πηγές των πρωταθλημάτων με links, για την αξιοπιστία της έρευνας και για το επιπλέον ψάξιμο του καθενός. Επίσης σας ενημερώνουμε επίσημα και για το πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση, οι χώρες, που πλήττονται απο τον covid-19, έως τώρα!

*Bonus…δείτε και «κλάψτε» με την οργάνωση που διαθέτουν για το ποδόσφαιρο, όλες αυτές οι χώρες(πολλές που τις υποτιμάμε) και πως αντιμετωπίζουν τα μικρά τους πρωταθλήματα, σε επίπεδο προβολής και ενημέρωσης, Οι ιστοσελίδες τους, είναι πλούσιες σε περιεχόμενο, μετατρέποντας την μπάλα σε προϊόν και φυσικά εξασφαλίζουν σημαντικά οικονομικά οφέλη απο χορηγίες, που διαθέτουν οι διοργανωτές στις ομάδες τους.

Ότι ακριβώς συμβαίνει και στην χώρα μας…και αναρωτιόμαστε μετά, γιατί δεν ξεκινήσαμε ακόμη στις  16/11 τα δυο απο τα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα μας!! Περαστικά κι ας περιμένουμε το εμβόλιο.

Top 10


Ισπανία

Τοπικά lockdown απο την 1 Οκτωβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «La Liga», διοργανώνει και το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία, ενώ της τρίτης εθνικής διεξάγεται υπο την αιγίδα της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και αυτό της Γ΄ κατηγορίας, τον Οκτώβριο. Αμφότερα, συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Αγγλία

Ολικό lockdown απο τις 5 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η ένωση της «EFL»(English Football League), διοργανώνει τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στο νησί, όπου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ιταλία

Τοπικά lockdown, ενώ η χώρα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. | Κλικ στους συνδέσμους

Η επαγγελματική ένωση «Λέγκα Σέριε Β», διοργανώνει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Ιταλία, ενώ της τρίτης εθνικής διεξάγεται απο την επαγγελματική ένωση «Λέγκα Προ». Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Γερμανία

Τοπικά lockdown απο την 1 Οκτωβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Bundesliga», διοργανώνει και το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Γερμανία, ενώ της τρίτης εθνικής διεξάγεται υπο την αιγίδα της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αμφότερα τα πρωταθλήματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Γαλλία

Ολικό lockdown απο τις 30 Οκτωβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (LFP)», διοργανώνει και το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Γαλλία, ενώ της τρίτης εθνικής, διεξάγεται υπο την αιγίδα της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Αύγουστο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Πορτογαλία

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απο τις 9 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Πορτογαλική Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (LPFP)», διοργανώνει και το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Πορτογαλία, ενώ της τρίτης εθνικής, διεξάγεται υπο την αιγίδα της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ρωσία

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά του covid-19. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Εθνική Ποδοσφαιρική Ένωση», διοργανώνει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Ρωσία, ενώ της τρίτης εθνικής, διεξάγεται απο την «Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου». Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Αύγουστο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ολλανδία

Μερικό lockdown απο τις 15/10 και ολικό lockdown απο τις 4 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Βασιλική Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (KNVB)», διοργανώνει και τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, όπου ξεκίνησαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα. Η Β’ κατηγορία συνεχίζει κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, ενώ η Γ΄κατηγορία σταμάτησε προληπτικά στις 12 Οκτωβρίου.

Βέλγιο

Μερικό lockdown απο τις 19/10 και ολικό lockdown απο τις 2 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Ο οργανισμός της «Pro League», διοργανώνει και το πρωταθλήμα της δεύτερης κατηγορίας στο Βέλγιο, ενώ της τρίτης εθνικής, διεξάγεται υπο την αιγίδα της Βασιλικής Βελγικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η Β’ κατηγορία ξεκίνησε τον Αύγουστο και συνεχίζει κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, ενώ η Γ΄κατηγορία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και σταμάτησε προληπτικά στις 19 Οκτωβρίου.

Αυστρία

Μερικό lockdown απο τις 3/11, ολικό lockdown απο τις 17 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Αυστριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία», διοργανώνει και το πρωτάθλημα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην Αυστρία. Η Β’ κατηγορία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και συνεχίζει κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, ενώ η Γ΄κατηγορία ξεκίνησε τον Αύγουστο και σταμάτησε προληπτικά στη 1 Νοεμβρίου.

Rest of Europe


Σκωτία

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα ανά περιοχή κατά του covid-19. | Κλικ στους συνδέσμους

Η ένωση της «SPFL»(Scottish Professional Football League), διοργανώνει και τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στο νησί, όπου ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ουκρανία

Τοπικά lockdown απο τις 13 Οκτωβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Τουρκίας», διοργανώνει τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, όπου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Τουρκία

Περιοριστικά μέτρα ανά περιοχή, απο τις 11 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου», διοργανώνει τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, όπου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Δανία

Τοπικά lockdown απο τις 6 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ένωση Επαγγελματικών Κατηγοριών Ποδοσφαίρου (Divisionsforeningen)», διοργανώνει και τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην Δανία. Το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και αυτό της Γ΄ κατηγορίας, τον Αύγουστο. Αμφότερα, συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Κύπρος

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα απο τις 4 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου», διοργανώνει και τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην μεγαλόνησο. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ελβετία

Περιοριστικά μέτρα ανά περιοχή. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ελβετική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία», διοργανώνει και τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην Ελβετία. Το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και αυτό της Γ΄ κατηγορίας, τον Αύγουστο. Αμφότερα, συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Τσεχία

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα απο τις 31 Οκτωβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Τσεχίας», διοργανώνει και το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Τσεχίας, ενώ της τρίτης εθνικής, διεξάγεται υπο την αιγίδα της Τσεχικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η Β’ κατηγορία ξεκίνησε τον Αύγουστο και συνεχίζει κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, ενώ η δυο όμιλοι της Γ΄κατηγορίας ξεκίνησαν τον Αύγουστο και τον Ιούλιο αντίστοιχα και σταμάτησαν προληπτικά στις 11 Οκτωβρίου.

Πολωνία

Μερικό lockdown απο τις 5 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Πολωνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου», διοργανώνει τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην Πολωνία. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Αύγουστο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Σουηδία

Περιοριστικά μέτρα κατά του covid-19. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου», διοργανώνει και το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Σουηδία, ενώ της τρίτης εθνικής, διεξάγεται υπο την αιγίδα της Σουηδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Απρίλιο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι την ολοκλήρωση τους στο τέλος Νοεμβρίου, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Νορβηγία

Μέτρια περιοριστικά μέτρα απο τις 5 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Νορβηγίας», διοργανώνει τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην Νορβηγία. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Ιούλιο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι την ολοκλήρωση τους, στο τέλος Νοεμβρίου, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Βαλκάνια


Σερβία

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά του covid-19. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Σερβική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου», διοργανώνει και τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην Σερβία. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Αύγουστο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Κροατία

Μέτρια περιοριστικά μέτρα κατά του covid-19. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου», διοργανώνει και τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας (έχει 5 ομίλους) στην Κροατία. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Αύγουστο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Σλοβενία

Ολικό lockdown απο τις 16 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Σλοβενίας», διοργανώνει και τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας (έχει 2 ομίλους) στην Σλοβενία. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Αύγουστο, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, όμως σταμάτησαν προληπτικά στις 18 Οκτωβρίου.

Βοσνία

Μέτρια περιοριστικά μέτρα κατά του covid-19. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνιας-Ερζεγοβίνης», διοργανώνει και τα πρωταθλήματα της δεύτερης (έχει 2 ομίλους) και τρίτης κατηγορίας (έχει 6 ομίλους) στην Βοσνία. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Αύγουστο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Αλβανία

Μερικό lockdown απο τις 12 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία», διοργανώνει και τα πρωταθλήματα της δεύτερης (έχει 2 ομίλους) και τρίτης κατηγορίας (έχει 2 ομίλους) στην Αλβανία. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Βουλγαρία

Μέτρια περιοριστικά μέτρα κατά του covid-19. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ποδοσφαιρική Ένωση Βουλγαρίας», διοργανώνει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, η ομοσπονδία της τρίτης κατηγορίας (έχει 4 ομίλους) στην Βουλγαρία. Αμφότερα τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν τον Αύγουστο και συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ρουμανία

Ολικό lockdown απο τις 9 Νοεμβρίου. | Κλικ στους συνδέσμους

Η «Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ρουμανίας», διοργανώνει το πρωτάθλημα της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας (έχει 5 ομίλους) στην Ρουμανία. Το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας ξεκίνησε τον Αύγουστο και αυτό της Γ΄ κατηγορίας, τον Σεπτέμβριο. Αμφότερα, συνεχίζουν κανονικότατα μέχρι τώρα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Πριγκιπάτα, κρατίδια & μικρές ομοσπονδίες


Η Β΄κατηγορία της Μάλτας αγωνίζεται κανονικά απο τον Σεπτέμβριο.

Η Β΄κατηγορία της Ανδόρας ξεκινά 22 Νοεμβρίου.

Το πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου και σταμάτησε προληπτικά 2 Νοεμβρίου. Επανεκκινεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Η Β΄κατηγορία του Λουξεμβούργου ξεκίνησε τον Αύγουστο αλλα σταμάτησε επ’ αόριστον την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβριου.

Η Α΄κατηγορία της Μολδαβίας αγωνίζεται κανονικά απο τον Ιουλίο.

Η Β΄κατηγορία του Καζακστάν αγωνίζεται κανονικά απο τον Σεπτέμβριο.

Β΄κατηγορία της Αρμενίας αγωνίζεται κανονικά απο τον Αύγουστο.

Η Β΄κατηγορία του Ισραήλ ξεκίνησε τον Αύγουστο αλλά σταμάτησε επ’ αόριστον στις 13 Νοεμβρίου.

*Οι ομοσπονδίες αυτές δεν έχουν Γ’ κατηγορία.

Συμπεράσματα


Σε 27 απο τις 35 χώρες της έρευνας μας, η Β’ και η Γ’ Εθνική έχει ξεκινήσει κανονικά και τα πρωταθλήματα συνεχίζουν κανονικότατα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, ανεξαρτήτως των περιοριστικών μέτρων κάθε χώρας, στους υπόλοιπους τομείς της καθημερινότητας.

Σε μόλις 8 χώρες τα πρωταθλήματα της Γ΄Εθνικής -μόνο- σταμάτησαν προληπτικά τις τελευταίες εβδομάδες, που η επιδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Σε έρευνα 35 πρωταθλημάτων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι σε 35 χώρες, οι χαμηλές κατηγορίες της Β’ και Γ΄ Εθνικής ξεκίνησαν ΟΛΕΣ, ανεξαρτήτως εάν σταμάτησαν αργότερα.

Στην Ελλάδα άραγε, μας φταίει ο κορωναϊός, που το ποδόσφαιρο νοσεί και έχουμε φτάσει σε αυτό χάλι;

Πηγή: serressport.gr

Share it