Search

To ”φαινόμενο” Lewis Hamilton!

Αν κάποιος έλεγε ότι ένας οδηγός μπορεί να φτάσει τα πρωταθλήματα του θρύλου της Φ1, Μichael Schumacher, σίγουρα πολλοί θα πίστευαν ότι αστειεύεται. Ο Lewis Ηamilton όμως κατάφερε με την νίκη του στην Τουρκία να ισοφαρίσει τα πρωταθλήματα του Γερμανού και με την εικόνα και τα λόγια του να μας υπόσχονται ότι δεν θα σταματήσει εδώ.

Ο Βρετανός από την πρώτη του σεζόν στο άθλημα έδειξε ότι είναι γεννημένος πρωταθλητής. Κοίταξε στα μάτια των δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και ομόσταβλό του Alonso, τον οποίο και ξεπέρασε στην rookie σεζόν του ενώ έχασε το πρωτάθλημα για έναν πόντο. Την επόμενη χρονιά όμως κατάφερε και έφτασε στην κορυφή, κάνοντας την φημισμένη προσπέραση στον Glock προς το τέλος της πίστας για να πάρει τίτλο. Τα επόμενα χρόνια ατυχία, προσωπικά λάθη και η άνοδος της Red Bull άφησαν στο παρασκήνιο τον Βρετανό. Ήταν όμως η απόφασή του να πάει, στην μικρομεσαία τότε Mercedes, και να δοκιμάσει την τύχη του. Η Γερμανική ομάδα του έδωσε το μονοθέσιο και την στήριξη που χρειαζόταν για να δείξει το ταλέντο του ξανά. Αποτέλεσμα, 7 συνεχόμενοι τίτλοι για την ομάδα και 6 για τον ίδιο.

Πολλοί παραβλέπουν όμως και την επιρροή που έχει και εξωαγωνιστικά. Αρκετοί είναι οι διάσημοι, που ξεκίνησαν να παρακολουθούν ή τον έχουν επισκεφθεί στο γκαραζ του κατά την διάρκεια ενός Γκραν Πρι. Είναι μεγάλος υποστηρικτής υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων ανεβάζοντας συχνά στους προσωπικούς του λογαριασμούς του φαινόμενα κακοποίησης τα οποία και επικρίνει. Τελευταία του ενέργεια, η οποία έκανε και τους άλλους οδηγούς και την ίδια την διοργάνωση να πάρει θέση ήταν για το κίνημα ‘Black Lives Matter’. Πλέον έχει καθιερωθεί η οδηγοί να γονατίζουν πριν την έναρξη του αγώνα ενώ και η ομάδα του έβαψε μαύρα τα μονοθέσια της για να στηρίξει τον οδηγό της στην προσπάθεια κατά του ρατσισμού.

Εν κατακλείδι, ο Hamilton είναι ένας οδηγός που εντυπωσιάζει εντός και εκτός πίστας. Οι επιδόσεις και τα ρεκόρ που σπάει κάθε σεζόν μιλάνε από μόνα τους για τον ίδιο και σε αυτό ήρθε να προσθεθεί και ο 7ος τίτλος. Όμως είναι και μια προσωπικότητα που φέρνει δημοσιότητα στο αγώνισμα και είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να πει την γνώμη του και να πάρει θέση.

Share it