Search

Εύκολο διπλό στη Μολδαβία για την Εθνική με μαέστρο τον Φορτούνη!

Με 0-2 επικράτησε στο Κισινάου της Μολδαβίας η Εθνική μας και πλέον την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει στον “Τελικό” για την πρωτιά του ομίλου και την άνοδο, την Σλοβενία στη Ριζούπολη.

Ο Φαν Σιπ που επέλεξε να παρατάξει την γαλανόλευκη με το πιο επιθετικό 4-2-3-1, αφήνοντας στην άκρη το 4-3-3, είδε του διεθνείς να παίρνουν από την αρχή τα ηνία του ματς, με τον Φορτούνη σε ρόλο μαέστρου και τον Μπακασέτα να τον πλαισιώνει. Οι Μολδαβοί έκλειναν καλά τους χώρους, όντας συγκεντρωμένοι στην άμυνα και έχοντας μόλις μια επιθετική ενέργεια με το σουτ του Σπατάρου στο 18′ που κατέληξε άουτ, αλλά η ανωτερότητα της Ελλάδας μετουσιώθηκε σε γκολ με τη βολίδα του Φορτούνη στο 32′ για το 0-1, με τον Τρικαλινό χαφ να έχει ήδη απειλήσει από το 11′, με τον Ναμάσκο να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 41′ Φορτούνης και Μπακασέτας άλλαξαν ρόλους, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να σερβίρει και τον δεύτερο να πλασάρει εύστοχα από το ύψος του πέναλτι για το 0-2, ενώ στο 43′ ο Τσιμίκας πάτησε περιοχή, όμως ο Ναμάσκο απομάκρυνε το σουτ που επιχείρησε. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν από το καβούκι τους και να φανούν περισσότερο απειλητικοί, ισορροπώντας μεν σχετικά τα ποσοστά κατοχής, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, με την Εθνική να διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του αγώνα σε χαμηλότερο τέμπο. Στο 54′ ο Ναμάσκο πραγματοποίησε άλλη μια απόκρουση σε πλασέ του Φορτούνη, στο 80′ το σουτ του Τσουρκάν δεν βρήκε στόχο και στη τελευταία φάση του ματς ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ των Μολδαβών και να πετύχει και το πρώτο του επίσημο τέρμα.

Η Εθνική έκανε το χρέος της απέναντι στη Μολδαβία και πλέον θα πρέπει να ηρεμήσει και να παλέψει με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στους Σλοβένους, για να πάρει τη νίκη, την πρωτιά και την άνοδο, που θα έχει αντίκτυπο και στο επόμενο Nations League!

Μολδαβία: Ναμάσκο, Πόσματς, Αρνάς, Γιαρντάν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46′ Επουρεάνου), Ιονίτα (83′ Μποϊτσούκ), Ρατά (62′ Τούρτσαν), Τσότσιουτς (46′ Καϊμάκοβ), Σπάταρου, Νταμασκάν (71′ Ντρος)
Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (62′ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (78′ Χατζηγιοβάννης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65′ Τζόλης), Παυλίδης (78′ Γιακουμάκης)

Share it