Search

Χωρίς πετρέλαιο το Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο Κομοτηνής, ώστε να αποκατασταθεί το στοιχειώδες για την λειτουργία του, η θέρμανση των ασθενών και των υγειονομικών.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και συνυπογράφουν οι άλλοι βουλευτές της ΑΜΘ, επισημαίνει ότι η κεντρική θέρμανση στο Σισμανόγλειο δε λειτουργεί λόγω έλλειψης πετρελαίου σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, γεγονός που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ασθενών και την κοπιώδη προσπάθεια των υγειονομικών.

Απάντηση έδωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη σχετικά με το εάν υπάρχει έλλειψη πετρελαίου με αποτέλεσμα τη μη λειτουργία των καλοριφέρ στο Νοσοκομείο . Η κ.Μάγδα Γιαμουστάρη, τόνισε πως «κάθε χρόνο τέτοια εποχή υπάρχει θέμα μικρής καθυστέρησης με την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης».

Όπως είπε η κ. Γιαμουστάρη: «Αυτή την εβδομάδα θα γίνει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και μέσα σε λίγες μέρες θα εξασφαλισθεί το πετρέλαιο. Ωστόσο, ήδη έχει εξασφαλισθεί ποσότητα 5.000 λίτρων για την πτέρυγα covid-19,-με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας- καθώς εκεί δεν επιτρέπεται η χρήση των κλιματιστικών».

Share it