Search

Νέο σκάνδαλο Αυγενάκη που παρατείνει για άλλους 4.5 μήνες τη θητεία της σύνθεσης της ΕΕΑ παρά το νέο “φιάσκο” με την άδεια της Ξάνθης!

Η θητεία της ΕΕΑ έληξε τον προηγούμενο Αύγουστο, παρατάθηκε για τρεις μήνες, μέχρι τη Δευτέρα 16/11, και τώρα παρατείνεται για άλλους 4.5 μήνες με απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Παρότι η συγκεκριμένη Επιτροπή λίγες μέρες νωρίτερα έγινε ρεζίλι με το “φιάσκο” για τα μέλη της Ε.Ε.Α, αυτά τα οποία τιμώρησαν με σκανδαλώδη τρόπο χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ αποδεικτικό στοιχείο την Ξάνθη ταχα μου δήθεν οτι υπήρχε κοινή ιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά “μπροστινούς”  του Σαββίδη τους Πανόπουλο – Συγγελίδη, ασχέτως που είχαν την Ξάνθη απο το 1991 πολύ πριν δηλαδή υπάρξει στο ποδόσφαιρο τόσο ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ αλλά και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες ομάδων της Super League. Κι όμως η ίδια Επιτροπή αρχικά ενέκρινε την πώληση του ΑΟΞ στον Βασίλη Παπαδημητρίου απο τους Πανόπουλο – Συγγελίδη(τους μπροστινούς ντε) και αμέσως μετά όπως αναμενόταν χορήγησε κανονικά το πιστοποιητικό συμμετοχής της ομάδας. 

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα ψηφιστεί την Τρίτη 17/11 από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, όπως αποκαλύπτει το SDNA, περνάει ρύθμιση που παρατείνει τη διάρκεια της σύνθεσης της Επιτροπής του προέδρου, Νίκου Τζουλάκη, με τον οποίο συνδέεται με κουμπαριά, μέχρι τις 31/3/2021.

Είναι η ίδια ΕΕΑ που έβγαλε το πόρισμα – σκάνδαλο για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, και ο Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτήρισε «παρωχημένο και προβληματικό» το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής, σε μία παραδοχή αποτυχίας.

Η παράταση της θητείας γίνεται γιατί όπως αναφέρεται στην έκθεση «δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των φακέλων για τη χορήγηση τω  πιστοποιητικών του άρθρου 77α του ν. 2725/99. Τυχόν λήξη της θητείας της Επιτροπής στην παρούσα φάση θα δημιουργούσε σωρεία προβλημάτων στην ομαλή έναρξη και διεξαγωγή των πάσης φύσεως πρωταθλημάτων» σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση στην οποία γίνεται λόγος για τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ.

Όπως αναφέρεται, στη ρύθμιση:

Παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31η.3.2021 η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του άρθρου 77 του ν.2725/1999 (α’121) που συγκροτήθηκε με την υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΑ/ΤΣΟΕΚ/268616/19140/2703/86/12.8.2016 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΟΔΔ 441).

Share it