Search

Βοσνιάδης: «Από την Super League 2 περιμένουν να ζήσουν οικογένειες»

“Θυμός” είναι το συναίσθημα που επικρατεί τόσο στον ίδιο όσο και σε όλους τους εμπλεκόμενους με την SL2/FL για όσα έχουν τραβήξει όλο αυτό το διάστημα, αλλά παραμένει αισιόδοξος ότι, έστω και την ύστατη ώρα θα πρυτανεύσει η λογική και θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα…

Ο προπονητής των Χανίων Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε με αυθορμητισμό αλλά και με την ειλικρίνεια του επαγγελματία προπονητή που περιμένει επιτέλους να γίνει το αυτονόητο…

Διαβάστε τα σημαντικότερα από όσα είπε στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του “ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8”.

“Από αυτή την κατηγορία ζουν οικογένειες. Yπάρχουν κάποιοι που το βλέπουν αδιάφορα”

Για τους λοιμωξιολόγους που από την εισήγησή τους κρίνεται η έναρξη του πρωταθλήματος: Σίγουρα οι ειδικοί έχουν να παλέψουν με πολλά και το έργο τους δεν είναι εύκολο. Πάντως νομίζω ότι το ποδόσφαιρο το περνούν σε δεύτερη μοίρα. Μα, το ποδόσφαιρο είναι μια δουλειά για τόσο κόσμο. Ένας κλάδος που είναι εκτός λειτουργίας για 9 μήνες, φανταστείτε πόσα προβλήματα προκύπτουν. Σε όλη την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει χώρα να μην παίζεται η δεύτερη κατηγορία. Στην Βραζιλία παίζεται η 4η κατηγορία. Εμείς δεν έχουμε κατορθώσει να ξεκινήσουμε τη 2η κατηγορία. Από αυτή την κατηγορία ζουν οικογένειες, χιλιάδες κόσμος και υπάρχουν κάποιοι που το βλέπουν αδιάφορα, λες και θα πάει μια παρέα να παίξει ποδόσφαιρο και κάποιοι άλλοι δεν τους αφήνουν. Ενώ στην πραγματικότητα είναι μια κανονική δουλειά. Κανείς δεν είπε ότι θα παραβλέψει τα μέτρα και δεν θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο, από τη στιγμή που είναι σε λειτουργία η Σούπερ Λιγκ. Ας κοιτάξουμε τώρα το πρόβλημα. Ας πάρει ο καθένας τα μέτρα που πρέπει να πάρει και να σταματήσει αυτή η κωμωδία.

Για τις ενδείξεις που έδειχναν “αρχίζει το πρωτάθλημα” και κατέληξαν στο κενό: Σα να μην υπήρχαν. Το πρωί άλλα, το μεσημέρι άλλα και το βράδυ άλλα. Απαξιώθηκε η κατηγορία μας, μια δεκαετία τώρα και σε αυτό δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές. Έβαλαν πολλοί το χέρι τους. Ακόμα και παράγοντες από την Σούπερ Λιγκ που κοίταξαν να μη χάσουν κάποια από τα κέρδη τους και δεν έδωσαν βάση στην παρακάτω κατηγορία. Ωστόσο κάποια στιγμή θα το βρουν μπροστά τους. Η Σούπερ Λιγκ 2 έχει πλήθος Ελλήνων και είδα ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε ότι δεν υπάρχει “βάθος” γιατί δεν παίζουν πολλοί Έλληνες στο πρωτάθλημα. Φανταστείτε να κοπούν και τα πρωταθλήματα που παίζουν πολλοί Έλληνες, τι έχει να συμβεί τα επόμενα χρόνια. Ας μην το αναλύουμε, ας δοθεί τώρα λύση και να ξεκινήσουμε.

Για το γεγονός ότι πλέον θα υπάρχει αναβολή σε αγώνες αν μια ομάδα έχει 5 κρούσματα: Στο εξωτερικό έχουν παραπάνω όριο. Εμείς ξαφνικά πνιγόμαστε. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα. Μακάρι να γίνει κάτι με εμάς. Μακάρι όλοι συπειρωμένοι, να αλλάξουμε την κατάσταση και να ξεκινήσουν Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ.

“Μόνοι μας απαξιώσαμε το προϊόν”

Για το αν η Σούπερ Λιγκ 2 εξάντλησε τις δυνάμεις της στην πίεση που άσκησε για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: Εδώ που έφτασε η υπόθεση δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Σίγουρα έχει κάνει πράγματα. Από όλες τις πλευρές έχουν γίνει πράγματα για να ξεκινήσει. Οι ομάδες επίσης αναλαμβάνουν το κόστος για να τηρηθεί το “πρωτόκολλο”.

Από το φιλικό με τον ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ”

Για το αν η προσεχής Δευτέρα αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: Θα κλείσουμε το μαγαζί στην ουσία και ας φύγουμε όλοι στα βράχια! Ας ευχηθούμε να γίνουν όλα όπως πρέπει. Να ξεκινήσει αυτό το τραυματισμένο πρωτάθλημα που το απαξιώσαμε εμείς οι ίδιοι. Δεν μας σέβονται. Με τη συμπαράσταση όλων νομίζω ότι κάτι θα γίνει και θα ξεκινήσουμε.

“Ας ξεκινήσει αυτή η ταλαιπωρημένη κατηγορία”

Πώς είναι η ψυχολογία της ομάδας μετά από 4 μήνες προετοιμασίας: Υπάρχει τεράστιος θυμός! Καταλαβαίνετε πώς νιώθουμε. Είμαστε όμως αισιόδοξοι και ας μας μείνει μόνο ο θυμός. Κάποιοι ας ξανακάνουν το ποδόσφαιρό μας αξιόπιστο. Να μπει μια σειρά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Για το πώς γίνονται οι προπονήσεις αυτή την περίοδο: Είναι αστείο. Οι αποφάσεις είναι τρελές. Έχουν συνέπειες σε όλους προπονητές, ποδοσφαιριστές. Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Ας ξεκινήσει αυτή η ταλαιπωρημένη κατηγορία. Και κλείνοντας να πω: Φανταστείτε να αρχίσει το μπάσκετ γυναικών και το χάντμπολ, που μακάρι να αρχίσουν και να μην ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ 2. Κάντε το εικόνα. Μακάρι να διαψευστώ…

Share it