Search

Κόκκινοι πλίνθοι αντί κάστρου στη Σοφούλη!

Το πολυαναμενόμενο περίγραμμα του κάστρου στην οδό Σοφούλη, που δείχνει που βρίσκεται ο κατεστραμμένος πύργος του κάστρου επάνω από το οποίο περνά ο δρόμος, ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες στο χώρο που πραγματοποιούνται τα έργα, όπως αναφέρει το Παρατηρητής της Θράκης.

Να θυμίσουμε πως μετά την αποκάλυψη του κομματιού του τείχους που βρισκόταν κάτω από την άσφαλτο, είχε γίνει η πρόταση ώστε το κομμάτι του τείχους και ο πύργος που αποκαλύφθηκε στην οδό Σοφούλη να παραμείνουν εμφανή, χωρίς να εμποδιστεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με εκείνη την πρόταση, το κομμάτι του πύργου και του τείχους θα ανακτώταν κατά 30 εκ. ώστε να έρθει στην ίδια ευθεία με το δρόμο όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που γίνονται στην οδό. Τα 30 εκατοστά θα συμπληρωνόταν από τα ίδια τα υλικά του πύργου, δηλαδή με κονιάματα που έχει το ίδιο το κάστρο, και με ποταμίσιες κροκάλες.

Τελικά όμως για τεχνικούς λόγους δεν πραγματοποιήθηκε αυτή η παρέμβαση και επιστρέψαμε στην αρχική, με το τείχος, αφού έγιναν οι απαραίτητες συντηρήσεις, να προστατεύεται και να καλύπτεται, και αντί αυτού στο χώρο το δρόμου να τοποθετούνται κόκκινοι πλίνθοι, που δείχνουν που βρίσκεται ο πύργος και το κομμάτι του τείχους που έχει καλυφθεί.

Το ίδιο θα γίνει και στο υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου, η παρέμβαση στο οποίο θα ξεκινήσει αφού τελειώσει η σημερινή, αλλά και στον πύργο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της Σοφούλη, απέναντι από το ΡΕΞ.

Share it