Search

Καθάρισε από το πρώτο μέρος η Εθνική στο φιλικό με την Κύπρο!

Με 2-1 επικράτησε η Εθνική της Κύπρου σε φιλική αναμέτρηση-πρόβα τζενεράλε πριν τα δύο τελευταία ματς για τους ομίλους του Nations League.

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε με αρκετές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα, με τους Χατζηγιοβάννη και Γιακουμάκη να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους, τους Φορτούνη και Τσιμίκα να επιστρέφουν στην ενδεκάδα, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν δίστασε να δοκιμάσει ορισμένους παίκτες και σε διαφορετικές θέσεις, όπως τον Κουρμπέλη στα στόπερ και τον Μαυρία στο δεξί άκρο της άμυνας.

Η γαλανόλευκη είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς στο πρώτο μέρος, με τους Κύπριους να ισορροπούν στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενοι και τις πολλές αλλαγές και να μειώνουν στο τελικό 2-1. Η Εθνική θα πρέπει να κρατήσει την πολύ καλή εμφάνιση ορισμένων παικτών όπως των Φορτούνη, Τζόλη, Γιακουμάκη και Λημνιού.

Ο Φορτούνης που ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Εθνικής πριν γίνει αλλαγή, είδε το σουτ που επιχείρησε στο 3′ να περνά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τσιμίκας που πάτησε περιοχή είδε τον Δημητρίου να αποκρούει σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του. Στο 8′ από ωραία κάθετη του Μπακασέτα και γύρισμα του Φορτούνη ο Δημητρίου απομάκρυνε το σουτ του Γιακουμάκη, όμως ο Τζόλης που ακολούθησε τη φάση σκόραρε από κοντά για το 1-0, ανοίγοντας λογαριασμό με την Εθνική.

Στο 17′ από μεταβίβσαση του Κουρμπέλη, ο Γιακουμάκης που κινήθηκε στη πλάτη της άμυνας σκόραρε για το 2-0, πετυχαίνοντας επίσης το παρθενικό του τέρμα, ενώ στο 33′ το νέο σουτ του Τσιμίκα δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος οι Κύπριοι απείλησαν πρώτοι στο 51′ με το φάουλ του Χάμπου που μπλόκαρε ο Μπάρκας, πριν ο Ηλία στο 58′ εκμεταλλευτεί την αδράνεια της άμυνας μας, για να μειώσει σε 2-1. Στο 67′ η κεφαλιά του Κουρμπέλη έπειτα από κόρνερ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά και από παρέμβαση του Δημητρίου, στο 74′ το φάουλ του Λυκογιάννη έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Κύπρου, ενώ στο 76′ το σουτ του Χατζηγιοβάννη κατέληξε άουτ.

Ελλάδα: Μπάρκας, Μαυρίας (68′ Ρότα), Τσιμίκας (46′ Λυκογιάννης), Μιχαηλίδης, Κουρμπέλης, Ζέκα (46′ Λαμπρόπουλος), Φορτούνης (46′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (46′ Πέλκας), Τζόλης (46′ Λημνιός), Χατζηγιοβάννης, Γιακουμάκης.

Κύπρος: Δημητρίου, Σιέλης Χ. (76′ Παπαφώτης), Ιωάννου Ν. (62′ Ιωάννου Θ.), Κατελάρης (46′ Καρώ), Κυριάκου Χ., Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς (46′ Κάστανος), Αρτυματάς, Ηλία (87′ Τζιόνι), Πίττας.

Share it