Search

Μετά από 40 χρόνια έργα υποδομής στις λιμνοθάλασσες σε Καβάλα, Ξάνθη και Ροδόπη

Η Αντιπεριφέρεια Αλιευτικής πολιτικής, εδώ και 4,5 μήνες ολοκλήρωσε στο 99% ένα φάκελο υποβολής προς το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για χρηματοδότηση ύψους 7εκ ευρώ, για βελτίωση όλων των υποδομών στις Λιμνοθάλασσας σε Καβάλα, Ξάνθη και Ροδόπη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής πολιτικής, Ανδρέας Καραγιώργης, δήλωσε αισιόδοξος πως θα είναι έτοιμος ο φάκελος για να κατατεθεί στα τέλη του χρόνου.

Το πρόγραμμα της ΕΕ τρέχει εδώ και 2 χρόνια και παίρνει συνεχώς παρατάσεις, με τους αλιείς να ζητούν κάποιος δημόσιος φορέας να υποβάλλει πρόταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Μετά από 40 ολόκληρα χρόνια οι Λιμνοθάλασσες και οι εργαζόμενοι σε αυτές θα δουν να γίνονται όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, όπως ιχθυοφραγμοί, εκβαθύνσεις, στόμια και μάλιστα εκτός της τεχνικής μελέτης, υπάρχει και πανεπιστημιακή υδροληπτική από το ΔΠΘ για την ακρίβεια των παρεμβάσεων στο νερό», υπογράμμισε ο κ. Καραγιώργης.

Σε ότι αφορά στα προβλήματα που αναμένεται να υπάρξουν από την καραντίνα στις ευρωπαϊκές αγορές, σε σύσκεψη που έγινε αποφασίσθηκε και με την συμβολή της περιφέρειας και του αρμόδιου υπουργείου, η διεύρυνση των αγορών για αλιεύματα στο εσωτερικό.

Πηγή: Ert.gr

Share it