Search

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΠΘ και ΟΑΣΠ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, και ο πρύτανης του Δ.Π.Θ., Αλέξανδρος Πολυχρονίδης. Αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας αποτελούν θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και αξιοποίησης καινοτομικών ιδεών στο πλαίσιο εφαρμοσμένης έρευνας, σε τομείς όπως η βελτίωση της αντισεισμικής προστασίας, ο περιορισμός της διακινδύνευσης, και η προστασία του δομημένου και μη-δομημένου περιβάλλοντος.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των ερευνητών και των μελών ΔΕΠ του πανεπιστημίου και της ερευνητικής μονάδας του Ινστιτούτου Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών(ΙΤΣΑΚ), καθώς και η ανάπτυξη ή ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αναμένεται να είναι η δημιουργία νέων ερευνητικών προτάσεων – ιδεών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού στην περιοχή, και η ανάπτυξη συνεργασιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο με αντίστοιχους φορείς της πανεπιστημιακής/ερευνητικής κοινότητας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων των δύο μερών.

Στη συνάντηση που έγινε στο κτίριο διοίκησης του Δ.Π.Θ. για την υπογραφή του μνημονίου παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Νικόλαος Κλήμης, ο οποίος ορίστηκε εκπρόσωπος του Δ.Π.Θ. για τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών(ΙΤΣΑΚ), και οι αντιπρυτάνεις καθηγητής Φώτης Μάρης και καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου.

Πηγή: Ert.gr

Share it