Search

Lockdown σε Θεσ/νίκη & Σέρρες: Επιστρέφει το SMS, μόνο τα σχολεία ανοικτά!

Και τυπικό, πλέον, το lockdown σε Θεσσαλονίκη, αλλά και Σέρρες!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πως σε αμφότερες τις περιφέρειες μπαίνει «λουκέτο», μετά και την εισήγηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ενώ τόνισε πως μόνο με SMS και μόνο για λόγους υγείας και εργασίας θα γίνονται από αύριο (2/11) το πρωί στις 6 και για τις επόμενες 14 ημέρες οι μετακινήσεις των πολίτων!

Θεσσαλονίκη και Σέρρες μπαίνουν, μάλιστα, στη «γκρι» ζώνη, ξεχωριστά από τις ζώνες επιτήρησης και συναγερμού. Στις δύο περιφερειακές ενότητες θα είναι ανοιχτά μόνο τα σχολεία, ενώ δεν θα γίνονται πτήσεις ούτε εσωτερικού, ούτε εξωτερικού.

«Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Μάλιστα, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας», πρόσθεσε.

Και σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός, μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας, αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06:00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και για τις επόμενες 14 ημέρες».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι ισχύουν οι έξι λόγοι που ίσχυαν και τον Μάρτιο-Απρίλιο. Επίσης, πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

​Στα έκτακτα μέτρα στη χώρα, όπως είπε ο κ. Πέτσας εξάλλου, περιλαμβάνεται, δε και η μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων.

Share it