Search

39 χρόνια αήττητη η Τότεναμ, 14 η Γιουνάιτεντ!

Δεσπόζει σήμερα στο πρόγραμμα το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αρσεναλ. «Ντέρμπι» δεν ήταν ποτέ, με την έννοια της συλλογικής αντιπαλότητας ή της γειτνίασης. Ντέρμπι το… έκαναν τα mind games και οι δηλώσεις των σερ Αλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ στις συνολικά 53 φορές (!) που αναμετρήθηκαν σε Αγγλία και Ευρώπη και, πρακτικά, «γέννησαν» την υπάρχουσα έχθρα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο συλλόγων.

Στα της παράδοσης, είναι 8-5-0 στο «Ολντ Τράφορντ» για την Πρέμιερ Λιγκ, με τελευταία νίκη της Αρσεναλ εκεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 και το 1-0 με χαμένο πέναλτι του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 13’ και γκολ του Αντεμπαγιόρ στο 85’, σεζόν που εντέλει πήρε το πρωτάθλημα η ManUtd και η Αρσεναλ κατετάγη 4η. Σε εκείνο το ματς η Γιουνάιτεντ είχε ακόμη… Ρονάλντο, Ρούνεϊ και, φυσικά, τον νυν τεχνικό της Σόλσκιερ και η Αρσεναλ τους Χλεμπ, Εμπουέ και Κόλο Τουρέ

Η, δε, μόνη νίκη της Αρσεναλ εκεί, σε αυτά τα 14 χρόνια (χμ, πολλά…) ήταν το 2-1 του Μάρτη του 2015 για το Κύπελλο.

Στα του σήμερα, έρχονται από ευρωπαϊκές νίκες (5-0 τη Λειψία η μεν, 3-0 την Ντάνταλκ η δε) αλλά εντός συνόρων παραμένουν ασταθείς, αμφότερες. Η Γιουνάιτεντ πάντως δεν έχει εντός έδρας νίκη στα τελευταία πέντε (από το 5-2 επί της υποβιβασθείσας Μπόρνμουθ τον Ιούλιο!), το χειρότερο σερί από τον Φεβρουάριο του 1990 (!) ενώ ο Μικέλ Αρτέτα, μετά τις ήττες από Λίβερπουλ, Σίτι και Λέστερ, ψάχνει ένα αποτέλεσμα – σημείο αναφοράς.

Εχει και Τότεναμ – Μπράιτον σε άλλα στοίχημα προγνωστικά. Τη Δευτέρα με το 1-0 στην Μπέρνλι η Τότεναμ διεύρυνε το αήττητο σερί της σε όλες τις φετινές διοργανώσεις στο 7-3-0 και το… τερμάτισε την Πέμπτη χάνοντας με 1-0 στην Αμβέρσα για το Europa League από την Αντβέρπ, ματς όπου βέβαια έπαιξε με πολλές αλλαγές ενώ ακολουθεί η Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία. Η Μπράιτον δεν έχει νίκη στο τελευταίο καρέ μεν (0-2-2) αλλά μόνο από την Εβερτον ηττήθηκε στις τελευταία 10 εξόδους της (3-6-1). Η παράδοση στο Λονδίνο είναι στο 7-3-1 ανεξαρτήτως διοργάνωσης, μόνη νίκη «γλάρων» όταν… έβγαινε το ΠΑΣΟΚ, το 1981 και 4-1-0 έκτοτε.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Share it