Search

Ύστατη έκκληση δημάρχων Ροδόπης για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Ύστατη έκκληση για τήρηση των μέτρων, υπευθυνότητα και σύνεση από όλους τους κατοίκους και διαμένοντες στη Ροδόπη, μεταφέρουν οι τέσσερις Δήμαρχοι της Ροδόπης, στον απόηχο της αλματώδους αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην ΠΕ Ροδόπης.

Γ. Γκαράνης: «Να δείξουμε τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά»
Το μήνυμα του δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη: «Αγαπητοί μου συμπολίτες, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω για άλλη μια φορά μαζί σας. Να σας ευχαριστήσω πρώτα από όλα γιατί η υπεύθυνη στάση της συντριπτικής πλειονότητας μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια να προστατευτούμε από τον θανατηφόρο ιό. Δυστυχώς η χρονική περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας, είναι άκρως επικίνδυνη επιδημιολογικά. Εμείς σαν δημοτική αρχή είμαστε εδώ καθ’ όλα έτοιμη. Έχουμε κατευθύνει τις προσπάθειές μας, καθώς και μεγάλο τμήμα των οικονομικών μας πόρων  προς το δύσκολο εγχείρημα της αντιμετώπισης του covid -19. Όμως τίποτα δεν μπορούμε να καταφέρουμε χωρίς την δική σας ενεργοποίηση. Σας ζητώ από τα βάθη της καρδιάς μου να δείξουμε όλοι τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά. Να αναλάβουμε το βάρος της ατομικής μας ευθύνης και να υψώσουμε ανάχωμα στον ιό. Ιδιαίτερη έκκληση κάνω σε όλους όσους ανήκουν σε νεαρότερες ηλικιακές ομάδες. Πρέπει να τηρείτε με σχολαστικότητα τις υγειονομικές οδηγίες των ειδικών. Έτσι προφυλάσσετε τον εαυτό σας, τους γονείς σας και τους παππούδες σας.

Σας εκλιπαρώ (είπε προς τους επαγγελματίες), μην κάνετε καμία έκπτωση στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Το ενδεχόμενο ενός πρόσκαιρου κέρδους δεν επιτρέπεται να θέτει σε κίνδυνο μία ολόκληρη κοινωνία. Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη μας απέναντι στον εαυτό μας και την κοινωνία. Ο δήμος Κομοτηνής είναι εδώ για να σας παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και να σας ενημερώνει. Ας δείξουμε όλοι μαζί ότι η Κομοτηνή μπορεί να τα καταφέρει να αντιμετωπίσει το κακό».

Ντ. Χαριτόπουλος: «Κάνω έκκληση στους δημότες να είναι προσεκτικοί»
Το μήνυμα του δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου: «Το θέμα της μετάβασης του νομού μας στο επίπεδο 4 για την λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού δεν μας αιφνιδίασε. Ευτυχώς ήμασταν προετοιμασμένοι και περιμέναμε αργά ή γρήγορα έτσι όπως εξελισσόταν η κατάσταση ότι αυτό θα γινόταν αυτές τις μέρες. Έτσι λοιπόν προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, να έχουμε σε εφαρμογή όλα τα μέτρα που προβλέπονται και να λάβουμε όλες τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Πχ να κλείσουμε τα γυμναστήρια, να μην γίνονται μέσα στο δημαρχείο επισκέψεις παρά μόνο για εξαιρετικούς λόγους και τα περισσότερα με ραντεβού και να τηρήσουμε όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις για τα σφαγεία, για τα γήπεδα, για τα σχολεία κτλ. Είναι υποχρέωσή μας αλλά νομίζω είναι και μία πάρα πολύ ανθρώπινη πλευρά για να παρέχουμε στον συνάνθρωπο μας το καλύτερο δυνατόν.

Θέλω να κάνω έκκληση σε όλους τους συνδημότες μας και όλους τους πολίτες του δήμου Μαρωνείας – Σαπών να είναι προσεχτικοί, να εφαρμόζουν τα μέτρα, να υπακούουν στα όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα και σε όσα η πολιτική προστασία ανακοινώνει και ορίζει. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση αρκεί να είμαστε προσεχτικοί, να είμαστε υπάκουοι και πάνω από όλα να είμαστε συνεργάσιμοι με τους αρμόδιους φορείς. Κάναμε μια σύσκεψη με τους προϊσταμένους και τους αντιδημάρχους όλων των τμημάτων και είδαμε κατά τμήμα, κατά αρμοδιότητα και κατά ειδικότητα τι ακριβώς θα ακολουθήσουμε και τι θα τηρηθεί. Στην ουσία ένας σχεδιασμός για την εφαρμογή των μέτρων σε επίπεδο δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Πρέπει να υπάρξει προσοχή στα σχολεία, ανατείλαμε την πρακτική άσκηση των φοιτητών  που γινόταν στον δήμο μας».

Ο. Μουμίν: «Ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος»
Το μήνυμα του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν: «Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Πρέπει να θωρακίσουμε τον δήμο μας. Σας ζητώ να φοράτε μάσκες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, να τηρείτε όλα τα μέτρα που επιβάλλει η πολιτεία χωρίς εκπτώσεις. Επίσης να επιδείξετε μεγάλη προσοχή στις εκπαιδευτικές μονάδες, στους χώρους λατρείες και στις δημοτικές αγορές. Να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας εκτός του δήμου. Εγώ προσωπικά και οι υπηρεσίες μας είναι εδώ για εσάς. Μείνετε σπίτι, φοράτε μάσκα, μην μετακινείστε εκτός δήμου».

Α. Ριτβάν: «Οφείλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα»
Το μήνυμα του δημάρχου Αρριανών Αμέτ Ριτβάν: «Χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση απέναντι στο νέο κύμα της πανδημίας που δείχνει να χτυπάει έντονα την περιοχή μας. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη και πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Έτσι οφείλουμε να συνεχίσουμε και τώρα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα και τις οδηγίες που μας μεταφέρουν οι αρμόδιες αρχές. Φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας και όλους τους υγειονομικούς κανόνες ασφαλείας και προσωπικής υγιεινής. Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμος είναι δίπλα τους σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα πάρει με αποφασιστικότητα και ωριμότητα κάθε απαιτούμενη απόφαση. Μαζί τα καταφέραμε τον Μάρτιο μαζί θα αγωνιστούμε και τώρα».

Πηγή: Xronos.gr

Share it