Search

Πρώην Ομοσπονδιακός της Εθνικής Ιρλανδίας ο αντικαταστάτης του Ουζουνίδη στο ΑΠΟΕΛ!

Στην Κύπρο για τις τελικές επαφές με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας αναμένεται σήμερα(31/10) ο Μικ Μακάρθι. Όπως ανακοίνωσαν οι γαλαζοκίτρινοι ο Ιρλανδός τεχνικός θα βρεθεί το Σάββατο στην Κύπρο και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση στο ΓΣΠ απέναντι στον Απόλλωνα.

Ο 61χρονος Ιρλανδός Μικ Μακάρθι, γεννημένος στο Μπάρνσλεϊ, λίγο βόρεια του Σέφιλντ στη κεντρική Αγγλία προπονητής είναι ο εκλεκτός του ΑΠΟΕΛ για τον πάγκο της ομάδας. Ως ποδοσφαιριστής (κεντρικός αμυντικός) έπαιξε για την Δημοκρατία της Ιρλανδίας 57 φορές. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπάρνσλεϊ το 1977 και αργότερα αγωνίστηκε και για τις Μάντσεστερ Σίτι, Σέλτικ, Λυών και στη Μίλγουολ, πριν την απόσυρσή του το 1992.

Προπονητικά άρχισε την καριέρα του στη Μίλγουολ και στη συνέχεια ανέλαβε την Εθνική Ιρλανδίας, οδηγώντας την στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Αργότερα ανέλαβε τη Σάντερλαντ  και τη Γουλβς, μετά την Ίπσουιτς και τελευταίος σταθμός ξανά η Εθνική ομάδα της χώρας του  Έχει επίσης εργαστεί ως σχολιαστής για το BBC.

Κοινό στοιχείο στην προπονητική του καριέρα οι μεγάλες σε χρονική διάρκεια θητείες του. Στην Εθνική Ιρλανδίας ήταν για έξι χρόνια και μερικούς μήνες, σε Γουλβς και Ίπσουιτς εργάστηκε 5,5 χρόνια, ενώ στη Σάντερλαντ έμεινε για 3,5 χρόνια. Ο μέσος όρος παραμονής του στον πάγκο μίας ομάδας είναι τα 4,5 χρόνια! Νοουμένου πως στον ΑΠΟΕΛ επί θητείας Πρόδρομου Πετρίδη πέραν του Τόμας Κρίστιανσεν κανείς άλλος προπονητής δεν έμεινε στον πάγκο σε ολόκληρη σεζόν το στοιχείο αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Παράσημο της προπονητικής του καριέρας είναι η πρόκριση της Εθνικής Ιρλανδίας σε τελική φάση Μουντιάλ, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος προπονητής μέχρι σήμερα. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1.

Στο βιογραφικό του Μικ Μακάρθι, ο οποίος αναμένεται το Σάββατο στην Κύπρο για τις τελικές επαφές με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ είναι και ο ιστορικός καβγάς με τον Ρόι Κιν. Μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα του Μουντιάλ τόλμησε να διώξει τον αρχηγό της Εθνικής Ιρλανδίας και μεγάλο αστέρι της ομάδας, Ρόι Κιν για λόγους αρχής. Ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποβλήθηκε, αφού είχε παραπονεθεί για την προετοιμασία και τον εξοπλισμό της ομάδας.

Πηγή: goal.philenews.com

Share it