Search

Από το πρωί της Παρασκευής σε lockdown Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη στο επίπεδο 3 ανεβαίνουν Έβρος, Ξάνθης, Καβάλα & Δράμα!

Στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας τίθενται από αύριο 30 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλόνίκης, Λάρισας και Ροδόπης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

– Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

– Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

– Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

-Κινηματογραφικές προβολές

-Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης

– Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

– Μουσικές σκηνές

– Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]

-Παιδότοποι

– Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)

-Γυμναστήρια

– Συνέδρια / Εκθέσεις

-Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

-Εμποροπανηγύρεις

-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4,  θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλικίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας , οι οποίες από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (επιτήρησης), περνούν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης).

Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται,  μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Τέλος, η Αρκαδία και η Μεσσηνία ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού και περνούν από το επίπεδο 1, «πράσινο», στο επίπεδο 2, «κίτρινο».

Πηγή: skai.gr

Share it