Search

Άμα σε θέλει η μπάλα..! Ρομπέρ, Κεχαγιάς και..Αντωνιάδης έστειλαν τον Πανθρακικό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας!

Στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Πανθρακικός που κέρδισε με 1-0 την Ανατολή Σερρών.

Η πράσινοι, στην επιστροφή τους στη διοργάνωση μετά από 4 χρόνια, παρ’όλο που δεν απείλησαν πολλές φορές τους Σερραίους, βρέθηκαν σε τρομερή μέρα, είχαν την τύχη με το μέρος τους, υπομονή στο παιχνίδι τους, τον Αντωνιάδη να έχει έμπνευση, τον Κεχαγιά να μπλοκάρει πέναλτι και τον Ρομπέρ από μοιραίος να γίνεται ήρωας!

Η ομάδα της Ανατολής Σερρών από την άλλη, είχε ένα πολύ καλό διάστημα από το 40′ μέχρι το 55′, κατά το οποίο σπατάλησε ανεπανάληπτες ευκαιρίες να σκοράρει. Και έτσι η στρογγυλή θεά, την “εκδικήθηκε”, αφού αργότερα έμεινε με παίκτη λιγότερο και εν τέλει ηττήθηκε με γκολ στα τελευταία λεπτά.

Γενικότερα το ματς στην μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν..”φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη”. Ο Πανθρακικός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 10′, αλλά ο Καστανιώτης απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το πλασέ του Φουρλατάρα. Στη συνέχεια ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες δεν υπήρχαν, με τους δύο συλλόγους να έχουν περισσότερο το νου τους στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία στο τελευταίο δεκάλεπτο περίπου του πρώτου μέρους και απείλησαν αρχικά στο 43′ με το σουτ του Ρούτση, μετά από ωραίο συνδυασμό, το οποίο δεν βρήκε στόχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα το νέο πλασέ του χαφ της Ανατολής πέρασε ξυστά άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Σερραίοι φάνηκαν και άτυχοι, αφού μετά από κόρνερ του Ρούτση, η κεφαλιά του Παπίτσα σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Κεχαγιά.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και στο δεύτερο μέρος με το ίδιο τέμπο και στο 52′ κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρομπέρ στον Πατσιούρα, με τον Γάλλο αρχηγό του Πανθρακικού να μην μπορεί να πιστέψει το λάθος στο οποίο υπέπεσε. Ο Ρούτσης ανέλαβε να στήσει την μπάλα στα έντεκα βήματα και κάπου εκεί ο Αντωνιάδης είχε μια τρομερή έμπνευση. Πάνω που μόνο το σφύριγμα του ρέφερι απέμενε για την εκτέλεση, ο χαφ του Πανθρακικού κατευθύνθηκε στην άσπρη βούλα, αλλάζοντας θέση την μπάλα, ενέργεια που προκάλεσε πρώτον την υπόδειξη της κίτρινης κάρτας στον κόουτς των φιλοξενούμενων κ. Αποστολόπουλο και όπως αποδείχθηκε την αποσυγκέντρωση του Ρούτση.

Ο Κεχαγιάς τον “ψάρεψε” και έπεσε στην δεξιά του γωνία μπλοκάροντας την εκτέλεση, με το μομέντουμ του αγώνα να αλλάζει άρδην από εκείνη τη χρονική στιγμή. Ώσπου στο 70′ ήρθε ένα ακόμα “χτύπημα” για τους Σερραίους με τον Πατσιούρα να πηγαίνει άτσαλα σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Γιαννακιτσίδη και να δέχεται την δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με 10.

Από το 52′ και το χαμένο πέναλτι του Ρούτση ως και το 88′ δεν υπήρχε η παραμικρή φάση στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να κλείνονται στα καρέ τους και τον Πανθρακικό να μην μπορεί να απειλήσει. Και πάνω που όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα οδηγηθεί στην παράταση, στο 88′ μετά από ωραία μεταβίβαση του Καλογρανά, ο Ρομπέρ πάτησε περιοχή και με ένα αριστερό διαγώνιο σουτ σκόραρε, κάνοντας το 1-0, στέλνοντας έτσι τον Πανθρακικό στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παρχαρίδης από την ΕΠΣ Δράμας που είχε για βοηθούς τους Τερζόπουλο από την ΕΠΣ Έβρου και τον Αλμπάντη από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανθρακικός (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Παπαχρόνης, Ρομπέρ, Ζάγγουλος, Λειβαδιώτης, Καλογρανάς (89′ Σωτηρόπουλος), Γιαννακιτσίδης, Τοπάλι, Φουρλατάρας, Αντωνιάδης, Νικολαΐδης (60′ Σπηλιωτόπουλος).

Ανατολή Σερρών (Αποστολόπουλος): Καστανιώτης, Πατσιούρας, Μακούσης, Πανίδης, Μηντιούρης, Ρούτσης, Τριανταφύλλου, Παπίτσας (80′ Τάντιτς), Λαπούσι (90′ Βασιλειάδης), Στεφανίδης, Αγγελακάς (73′ Πούλιος).

Θυμηθείτε πώς μετέδωσε την αναμέτρηση το SportsAddict.gr σε περιγραφή του Κώστα Νασούδη.


Share it