Search

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε!

Αυτό φαίνεται πως είναι το ”μότο” του Βρετανού πιλότου, αφού κατάφερε να σπάσει ακόμα ένα και να γίνει ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αθλήματος. Παρά τα προβλήματα της αρχής και μιας κράμπας στο πόδι, ο Hamilton έκανε και πάλι επίδειξη δύναμης και έφτασε σε μια ακόμη εύκολη νίκη. Εντυπωσίασαν οι Leclerc και Gasly, με βάση την δυναμική των μονοθεσίων τους, ενώ ο Perez κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει την 7η θέση.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

Το Σάββατο οι 2 Mercedes κάνανε το 1-2, με τον Hamilton να παίρνει την pole position, και τον Max Verstappen να τις ακολουθεί. Ο Leclerc έκανε την έκπληξη και κατέλαβε την 4η θέση όπως και ο Russell που πέρασε για μια ακόμα φορά στο Q2  τερματίζοντας μπροστά από τον Vettel.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

Οι λίγες σταγόνες βροχής έφεραν και προβλήματα στους οδηγούς που ξεκίνησαν με την μέση γόμα με τους δύο πρώτους να χάνουν έδαφος. Ο Verstappen με τον Perez είχαν επαφή με τον 2ο να έχει έξοδο και τον Ολλανδό να χάνει την θέση του από τον Sainz. Mε τις χαμηλές θερμοκρασίες ο Ισπανός κατάφερε να περάσει και τις δύο Mercedes και να βρεθεί πρώτος. Εκπληκτική αρχή και για τον Kimi ο οποίος κατάφερε από την 16η θέση να βρεθεί στην 6η.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ NORRIS-STROLL

Και ενώ στην κορυφή βρίσκονταν πλέον ο Bottas, ο Stroll προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική τον Norris σε ένα σημείο όπου το πλάτος της πίστας δεν το επέτρεπε. Τα δύο αυτοκίνητα είχαν επαφή με τον Καναδό να καταστρέφει τον αγώνα του οδηγού της Maclaren και στην συνέχεια να εγκαταλείπει.

ΗAMILTON ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ PEREZ

O 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε την επίθεση στον ομόσταβλό του και συνέχισε να ανοίγει την διαφορά μεταξύ τους. Ο Perez παρά την ατυχία του πρώτου γύρου κατάφερε να ανασυνταχθεί και να ανεβαίνει σιγά σιγά θέσεις, με την καλύτερη προσπέραση να έρχεται πάνω στον Esteban Occon.

ΚΑΡΟ ΣΗΜΑΙΑ

Ο Lewis Hamilton πήρε την 92η νίκη του και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου με τους συνήθεις ύποπτους, Bottas και Verstappen, να τον πλαισιώνουν στο πόντιουμ. Μπόνους πόντος για τον Βρετανό για τον ταχύτερο γύρο ενώ ο Perez ανακηρύχθηκε οδηγός του αγώνα.

Share it