Search

Αρ. Πιαλόγλου: Ο απολογισμός των 33χρόνων το “τέλος εποχής” και οι εξωθεσμικοί τρόποι που έφεραν τον υποβιβασμό του ΑΟΞ

Εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τον μεγάλο κύκλο(33 χρόνια απο διάφορα πόστα) της ζωής του που κλείνει ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθης, έως τον καταρτισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο τέλος του μήνα, Αριστείδης Πιαλόγλου.

Αρχικά ο κ. Πιαλόγλου μίλησε για όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του, την μισή του ζωή όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο 67χρονος Διοικητικός παράγων του ΑΟΞ, για τα δύσκολα πρώτα χρόνια την παρέα φίλων που έτρεχαν την ομάδα την ιστορική άνοδο, την είσοδο του Χρήστου Πανόπουλου στα διοικητικά και την εξαγορά της ΠΑΕ, τον κόσμο που απομακρύνθηκε απο την ομάδα, αλλά και όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια και κυρίως αυτά που έγιναν πέρσι και οδήγησαν στον εκτός αγωνιστικών χώρων υποβιβασμό και πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ενώ παράλληλα ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα διοίκηση και ιδιοκτησία του συλλόγου και τόνισε πως θα είναι δίπλα στη νέα προσπάθεια σε ότι χρειαστούν.

Ως μεγαλύτερη επιτυχία όλων αυτών των χρόνων παρουσίας χαρακτήρισε το γεγονός πως “όλα αυτά τα χρόνια όσοι παίκτες φόρεσαν την φανέλα της ομάδας, ανεξαρτήτως αν έφυγαν με καλό η όχι τρόπο ΟΛΟΥΣ η ομάδα μπορεί να τους κοιτάζει στα μάτια, καθώς ο ΑΟΞ δεν χρωστά πουθενά και σε κανέναν. Και ίσως είναι η μοναδική ομάδα στην χώρα που έχει να υπερηφανεύεται για κάτι τέτοιο.”

Χαρακτήρισε ως “ιερή υποχρέωση” το να έρθει η δικαίωση και να λάμψει η αλήθεια στην Επιτροπή Εφέσεων για το υποτιθέμενο θέμα πολυιδιοκτησίας για το ποίο τόνισε κατηγορηματικά πως δεν υπήρχε ποτέ. Εν συνεχεία μίλησε για όλα όσα έγιναν και πως οδηγήθηκε τεχνηέντως η Ξάνθη στο να κληθεί η ομάδα να δώσει δύο αγώνες που δεν έπρεπε να είναι εκεί, καθώς δεν της άξιζε αγωνιστικά. Αλλά και στο τι συνέβη με τα συμβόλαια που λύθηκαν μετά το ξεκαθάρισμα του κ. Πανόπουλου πως αποχωρεί.

Προτού προχωρήσει σε απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν απο τους δημοσιογράφους, ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας πως σε αντίθεση με πολλές ΠΑΕ στην Ξάνθη ήταν πολλοί αυτοί που δούλεψαν εθελοντικά για τον σύλλογο.

Αναλυτικά:

“Καλησπέρα σας, ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησής μου. Η σημερινή συνέντευξη καταλαβαίνετε ότι είναι αφενός μία «κατάθεση ψυχής» μετά από μία πορεία 33 χρόνων στην ΠΑΕ μέχρι σήμερα. Μία πορεία που για μένα σημαίνει μισή ζωή με όλες τις δυνατότητες και αδυναμίες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος αλλά πάντοτε με γνώμονα το όφελος της ΠΑΕ.

Αυτά τα 33 χρόνια ζήσαμε μεγάλες συγκινήσεις, επιτυχίες που αν θελήσουμε να κάνουμε μία αναδρομή από το 1987 με πρόεδρο τότε τον Θόδωρο Κοκκάλα και με μία παρέα πήραμε τον ΑΟ Ξάνθης τότε, με φιλοδοξίες που πολύ σύντομα εκπληρώθηκαν με το γνωστό αποτέλεσμα την άνοδο στην Α! Εθνική. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που φεύγει μετά από τόσα χρόνια πρέπει να κρατάει τα καλά κι οτιδήποτε άσχημο που αντιμετωπίσαμε, να το αφήνουμε στην άκρη γιατί η ζωή προχωράει.

Μιλώντας για τα χρόνια που ήμουν πρόεδρος, ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στα Δ.Σ. όπως και τους ανθρώπους που ήμασταν όλοι μαζί για να ανέβει στην κατηγορία. Όποιος συμμετείχε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στα συμβούλια κι αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα. Σε μία περιοχή, δυστυχώς χαμηλού βιοτικού επιπέδου η ομάδα διατηρήθηκε στην κορυφή.

Υπήρξαν και έργα από το γήπεδο του ΑΟΞ με την αλλαγή της όψης γηπέδου, την δημιουργία κερκίδας, την είσοδο προβολέων και φυσικά η μεγάλη χαρά της ανόδου. Όπως μεγάλη επιτυχία ήταν το ότι κατόρθωσε αυτή η ομάδα να βρει έναν άνθρωπο, ο οποίος ήρθε στην Ξάνθη, χωρίς να μας γνωρίζει και να τον γνωρίζουμε και διανύσαμε μία πορεία 30 ετών με τον κ. Πανόπουλο. Πιστεύω ότι τα πράγματα τα έχω ζήσει από μέσα κι εσείς από τα μέσα και τα έξω, μεγαλύτερη επιτυχία της Ξάνθης είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια αν πέρασαν 500-600 άνθρωποι (ποδοσφαιριστές, προπονητές κτλ.), είναι η μοναδική ΠΑΕ που τους κοιτάζει στα μάτια και δεν είναι τυχαίο ότι κανένας μα κανένας, δεν βγήκε να κατηγορήσει την ΠΑΕ για οποιοδήποτε θέμα. Και δεν είναι μόνο το οικονομικό.

Σε ένα ζήτημα που πρέπει να αναφερθούμε για να λύσουμε αρκετές απορίες είναι τα ζητήματα της τελευταίος χρονιάς που δημιουργήθηκαν. Ακόμη παραπάνω επειδή είναι μία ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που έχουμε ανάμεσα στα γεγονότα που δημιουργήθηκαν με το υποτιθέμενο θέμα των μπαράζ.

Η ομάδα αγωνιστικά δεν έπεσε, πολύ σύντομα η σκευωρία θα αποκαλυφθεί.

Ένα βασικό θέμα που «κατηγορούμαστε» είναι το θέμα της αντιμετώπισης των μπαράζ και γιατί φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος γιατί το διαχειρίστηκα εγώ αυτό το θέμα όταν δημιουργήθηκε, του κορονοιού που έφερε την μετατόπιση της αγωνιστικής περιόδου και θα ήθελα να κάνω μία αναδρομή στο πως αντιμετωπίσαμε το θέμα.

Μας δόθηκε περιθώριο μερικών ημερών για να τροποποιήσουμε τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών για να συμμετάσχουν στα play out. Τα συμβόλαια που έληγαν στις 30/6 ήταν  16-17 ποδοσφαιριστών. Το πρώτο που κάναμε ήταν, με τους μεν δανεικούς, ήρθαμε σε συμφωνία για παράταση των συμβολαίων όπως και για τους ποδοσφαιριστές που άνηκαν στην ομάδα. Τροποποιήσαμε τα συμβόλαια πριν την λήξη 30/6 κι αυτά αναφέρονται σε κάθε σελίδα των συμβολαίων τους. Αυτά επικυρώθηκαν από την SL και την ΕΠΟ και μ’ αυτή την τροποποίηση θα μπορούσαν να παίξουν. Και με τους παίκτες που έληγαν τα συμβόλαιά τους συνέβη το ίδιο πράγμα, αλλά με ημερομηνία παράτασης 2/8. Με απόφαση της SL στο συμβούλιο της 6ης Ιουνίου κάνουμε μία μετατόπιση της αγωνιστικής περιόδου έως Κυριακή 2 Αυγούστου, μία ημερομηνία που πάρθηκε και με δική μας πρόταση αφού η αρχική ημερομηνία ήταν ημέρα Παρασκευή. Την ίδια μέρα, αφού πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση του Συμβουλίου της SL και η ΕΕ της ΕΠΟ την επικύρωσε ομόφωνα κι αυτή, ότι η αγωνιστική περίοδος λήγει στις 2 Αυγούστου. Όταν φτάσαμε στις 26 Ιουνίου ξαναπήγε το θέμα στη SL και βάση της παλιάς ομόφωνης απόφασης επιβεβαιώσαμε ότι η αγωνιστική περίοδος λήγει στις 2 Αυγούστου για 2 λόγους. Α) σχετικό έγγραφο UEFA Β) τα μπαράζ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 2 Αυγούστου.

Και φτάνει ο καιρός για τα play out. Το τι αντιμετωπίσαμε δεν θα ήθελα να τα πω. Ένα θα πω μόνο, ότι στο πιο καθοριστικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, μπήκε η εμβόλιμη με τον Ατρόμητο. Με όλα τα προβλήματα κορονοιού κληθήκαμε να παίξουμε Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή μέσα στο κατακαλόκαιρο και παρά τις προσπάθειές μας και τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων δεν άλλαξε ούτε κατά μία μέρα.

Ο κ. Πιαλόγλου συνέχισε περιγράφοντας τα απίστευτα γεγονότα που έγιναν, με την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να παίρνει την απόφαση για την δυνατότητα διεξαγωγής των μπαράζ μέχρι και πριν τον τελικό κυπέλλου.

Γιατί λύθηκαν συμβόλαια ποδοσφαιριστών: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κ. Πανόπουλος θα σταματούσε. Ανθρώπινα, οι ποδοσφαιριστές που ήταν και ιδιαίτερα οι Έλληνες, από τη στιγμή που δεν ήταν να γίνουν αυτά τα μπαράζ, κι από τη στιγμή που έδινε την ομάδα δεν θα μπορούσε να δεσμεύει παίκτες που δεν είχαν συμβόλαιο όταν υπήρχε ένα αβέβαιο μέλλον.

Αυτή είναι η αλήθεια, κι όσο κακόπιστα κι αν το δει κάποιος δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που είχαμε αυτά τα χρόνια, όλους αυτούς που εθελοντικά δούλευαν εδώ, δεν υπήρχε κανένας μισθωτός παράγοντας. Όλοι τους δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό και πετύχαμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία αυτά τα 33 χρόνια.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μία καινούρια ηγεσία. Εύχομαι ειλικρινά από την καρδιά του τις καλύτερες επιτυχίες, σύντομα την επάνοδο στην Α! Εθνική και πιστεύω ότι όσο σύντομη θα είναι η επάνοδος στην Α!  άλλο τόσο σύντομα θα ξαναφτάσουμε στο σημείο των επιτυχιών. Το έχω δηλώσει και στους ανθρώπους, ότι βοήθεια χρειαστούν θα είμαστε συμπαραστάτες. Γιατί δεν είναι ο ι προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι οι φιλοδοξίες ενός Νομού που πιστεύω ότι πήρε τόση χαρά στα 31 χρόνια που με τον υποβιβασμό έξω από οποιοδήποτε αγωνιστικό λόγο, βεβαίως έχει πικραθεί και στα χέρια μας, ολονών, και της νέας διοίκησης που πρακτικά αναλαμβάνει την Δευτέρα να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε.

Για το γιατί δεν πήγε CAS: Ο κ. Πανόπουλος όπως θυμάστε είχε δηλώσει: «Θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα». Ο φάκελος της υπόθεσης γύρισε πίσω από την UEFA και θα δικαστεί στην ουσία της η υπόθεση. Αυτό το οποίο λέγαμε από την αρχή δηλαδή και πιστεύουμε όχι ότι θα μας φύγει η «ρετσινιά», γιατί δεν υπάρχει «ρετσινιά», αλλά είναι ένα κακοστημένο σενάριο που θα αποκαλυφθεί.

Για τις σχέσεις της Διοίκησης με τον κόσμο: «Παρότι προσπαθήσαμε, δεν είχαμε το άνοιγμα από πλευράς μας ώστε να μπορέσουμε την γενιά των πρώτων χρόνων στην Α! Εθνική να τους τραβήξουμε κοντά μας, ώστε να δημιουργήσουμε άλλη μία νέα γενιά. Τα δύσκολα χρόνια ο κόσμος δεν ήταν απλά συμπαραστάτης, αλλά κάτι το φοβερό. Όμως, αλλιώς ήταν το ποδόσφαιρο σε όλη την κοινωνία σε όλη την Ελλάδα τότε. Υπήρχε και ο κορεσμός με τα χρόνια. Αλλιώς βλέπεις αγώνες τις πρώτες φορές και αλλιώς μετά από 30 χρόνια. Μεγάλο μερίδιο έχει και η διοίκηση της ομάδας ο κ. Πανόπουλος και ο κ. Συγγελίδης. Άλλωστε και ο ίδιος το έχει πει πολλές φορές, τα λάθη ξεκινούν από πάνω.”

Για τον τρόπο χειρισμού του “πολέμου” από την ΠΑΕ: Η Ελλάδα έχει τόσα μεγάλα προβλήματα που είναι η άκρη από το νυχάκι του μικρού δακτύλου, το αν θα πέσει η Ξάνθη ή ή Λάρισα ή… Από εκεί και πέρα κάθε άνθρωπος δεν αντιδρά το ίδιο όταν είναι υπεύθυνος για μερικά ουσιαστικά θέματα. Ήταν πολύ εύκολο να κάνουμε κινήσεις και να εκμεταλλευτούμε καταστάσεις γεωπολιτικές και μη και να δείξουμε την αντίδρασή μας για τα όσα γίνονται, κλείνοντας τους δρόμους ή ό,τι άλλο με όλα τα προβλήματα που έχει η χώρα μας. Ο κ. Πανόπουλος και η ομάδα στα πλαίσια της λογικής και της μετριοφροσύνης, αν μπορούμε να το πούμε αυτό, από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ουσιαστική κατηγορία, κανείς μας δεν πίστευε ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε μία ώρα η γνωμοδότηση της ΕΕΑ τελικώς ήταν… δεσμευτική για τις επόμενες επιτροπές που ανεξήγητα αποφάσιζαν ότι είναι… δεσμευτική μέσα σε μία ώρα.

 

Share it