Search

Παρέμεινε πρώτος ο Ορφέας Ξάνθης που πήρε σημαντικό διπλό στο Διδυμότειχο με ΑΕΔ!

Το πρώτο διπλό της χρονιάς πέτυχε ο Ορφέας Ξάνθης που διατήρησε το αήττητο(3 νίκες, 1 ισοπαλία) σε αυτές τις 4 πρώτες αγωνιστικές και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη στο Διδυμότειχο επί της ΑΕΔ.

Σε ένα ματς που είχε δύο διαφορετικά ημίχρονα, ένα πρώτο αρκετά μέτριο με ελάχιστες καλές στιγμές εν αντιθέσει με το δεύτερο που πέρα απο τα 3 γκολ του αγώνα είχε και φρενήρη ρυθμό

Η φάση του αγώνα ωστόσο σημειώθηκε στο πρώτο μέρος καθώς στο 19′ μετά απο ανατροπή του Βαρσαμίδη απο τον Μανιά οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Σαραντίδη όμως να μην μπορεί να κερδίσει τον Μανιά απο τα 11μέτρα με τον κίπερ του Ορφέα να πέφτει σωστά και να αποκρούει την εκτέλεση διατηρώντας το μηδέν. Η απάντηση στην μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΔ απο πλευράς Ορφέα ήρθε στο 35′ όταν ο Τορομανίδης βρήκε εντός περιοχής τον Αλέξη Μελισσόπουλου που έπιασε δυνατό μονοκόμματο με τον Δουλούδη να κάνει μεγάλη απόκρουση.

Στο δεύτερο μέρος ο Ορφέα μπήκε πάρα πολύ δυνατά και στο 54′ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν μετά απο σέντρα του Αλέξη Μελισσόπουλου ο Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού με κεφαλιά απο την καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ενώ στ 61′ οι ξανθιώτες πήραν κεφάλι δύο τερμάτων στο σκορ όταν μετά απο τρομερό σλάλομ του Χαλίλ Ιμπράμ και σουτ ο Δουλούδης έκανε την απόκρουση με τα πόδια όμως ο Νίκος Μελισσόπουλος πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έκανε το 0-2.

Η απάντηση της ΑΕΔ ήρθε στο 63′ με ένα τρομερό τέρμα του Απόστολου Σαραντίδη με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.  Στο 69′ η ομάδα του Ορφέα άγγιξε ξανά το γκολ όταν μετά απο ωραία συνεργασία των Αλέξη Μελισσόπουλου και Τανζού ο πρώτος μοίρασε ωραία στον αδερφό του Νίκο με το σουτ του τελευταίου όμως να περνά δίπλα απο το δοκάρι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΔ πίεσε πολύ προσπαθώντας με στημένες μπάλες και γεμίσματα να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα καθώς πέρα απο την φάση του 87′ και το οριζόντιο δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ του Παντελίδη δεν κατάφερε να δημιουργήσει ιδιαίτερες καταστάσεις στην εστία του Μανιά.

Μεγάλο αποτέλεσμα για τον Ορφέα και τονωτική ένεση ενόψει των αγώνων της Τετάρτης με Αμπελόκηπους για το Κύπελλο, πολύ πιθανό βέβαια να αναβληθεί λόγω κρουσμάτων στην ομάδα της Δράμας, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας με τον Άρη Αβάτου στο ΑΟΞ. Απο την άλλη η ΑΕΔ μετά τις δύο διαδοχικές εντός έδρας ήττες απο Αετό και Ορφέα ταξιδεύει στις Σάπες για να παίξει με την Ελπίδα ψάχνοντας νίκη-βάλσαμο.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Τσιάρας με βοηθούς τους Δεδονάκη και Γεωργαντέλλη της ΕΠΣ Καβάλας

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ(Χρ. Μαυράκης): Δουλούδης, Παντελίδης, Θάνος, Πατιαλιάκας, Γκιντίδης(44′ λ.τρ. Καραγιάννης), Κούπας(65′ Γιαννόπουλος), Γκαϊδατζής(71′ Μυσιούδης), Βαρσαμίδης, Σαραντίδης, Παπούδης(71′ Ιντζές), Γκασίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπ. Χατζημεστής): Μανιάς, Χακή Τζαμπάζ, Κριεζής, Κατρανίτσας,  Χασάνογλου, Μαυρόπουλος, Μελισσόπουλος Αλ., Παπαδόπουλος(46′ Σουκρήογλου), Μελισσόπουλος Ν.(88′ Βουλγαρίδης), Τορομανίδης(92′ Αχμέτ Κόντο), Χαλίλ Τανζού(92′ Γκούρτζης)

Share it