Search

Με Πεταλωτή επέστρεψε στις νίκες η Αλεξανδρούπολη, 1-0 την Θαλασσιά!

Η Αλεξανδρούπολη FC ήταν η νικήτρια στο θρακιώτικο ντέρμπι με την Αναγέννηση Θαλασσιάς επικρατώντας 1-0 χάρη σε γκολ του Πεταλωτή στο 84′ στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς».

Οι Εβρίτες είχαν την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν μπόρεσαν να το βρουν έγκαιρα και έτσι όσο τα λεπτά κυλούσαν τόσο περισσότερο άγχος υπήρχε. Σε κανένα σημείο όμως δεν τα παράτησαν, κυνήγησαν το νικητήριο γκολ μέχρι το τέλος και το πέτυχαν. Η Αναγέννηση ήταν κλεισμένη στα καρέ της και απείλησε μόνο με αντεπιθέσεις, μη μπορώντας να δημιουργήσει.

Η Αλεξ/πολη απείλησε για πρώτη φορά στο 17′, με τον Καρακασίδη να δοκιμάζει ωραίο σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγα μόλις εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Πριν περάσει ένα λεπτό από την φάση αυτή, ο ίδιος παίκτης απείλησε με νέο μακρινό σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Δανδανόπουλος. Στο 27′ ο Ρουμπιές θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον γκολκίπερ των Ξανθιωτών να αποκρούει και τους αμυντικούς να απομακρύνουν. Στο 40′ ο Απόστολος Κουτρουλός προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή όταν ο Γκασπαριάν τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Καζάκης.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές σε διάστημα σε διάστημα ενός λεπτού στο 51′ και το 52′, με το σουτ και την κεφαλιά του Καζάκη όμως να μην βρίσκουν στόχο. Στο 84′ ο Χρήστος Πεταλωτής με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χριστοφορίδη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου που είχε αντικαταστήσει τον Δανδανόπουλο που τραυματίστηκε για το τελικό 1-0.

Στην επόμενη αγωνιστική η Αλεξανδρούπολη φιλοξενείται από τον Ηρακλή και η Θαλασσιά υποδέχεται το Νέστο Χρυσούπολης.

Συνθέσεις:

Αλεξανδρούπολη FC (Ουσταμπασίδης): Συριτούδης, Δορουγιδένης, Ζώτος (46′ Μαυρομάτης), Λίτσιος (67′ Πατσιώρας Α.), Μπαρμπαγιάννης, Πατσιώρας Κ., Καρακασίδης (67′ Θέμελης), Πεταλωτής, Ρουμπιές, Χατζόπουλος (46′ Μαλτέζος), Χριστοφορίδης.

Αναγέννηση Θαλασσιάς (Κουτρουλός): Δανδανόπουλος (Αθανασίου), Γκριγκοριάν, Μουζαφέρ, Κουτσομιχάλης, Κουτζακέλης (Κούπας), Αλή Ογλού, Σταύρου (66′ Τιφτίκης), Παπαστεφάνου, Ορφανίδης, Γκασπαριάν (40′ λ.τρ. Καζάκης).

Διαιτητής: Καμπάταγης – Βοηθοί: Χασιώτης, Κοτανίδου

Share it