Search

Κλείνει δημοτικό σχολείο στην Αλεξανδρούπολη λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς!

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί και επίσημα η απόφαση για κλείσιμο του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης (Ζαρίφειου ακαδημίας) μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η είδηση έγινε γνωστή το Σάββατο και κατά τη διάρκεια της ημέρας παρουσιάστηκαν παραπάνω του ενός κρούσματα, κάτι που βάσει πρωτοκόλλου υγειονομικών μέτρων σημαίνει την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου.

Στους γονείς των μαθητών, όπως ειναι εύλογο, δημιουργήθηκε αναστάτωση και ανησυχία, ωστόσο άπαντες ήταν σε αναμονή των σχετικών οδηγιών και κατευθύνσεων για το τι θα πρέπει να πράξουν όταν και χρειαστεί.

Όπως έγινε γνωστό με χθεσινοβραδινή της η ανακοίνωση η Διεύθυνση του σχολείου σε μήνυμά της προς τους γονείς, σημείωνε μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς, έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, τα οποία και οδηγούν την πολιτεία στην απόφαση αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου μας. Σχετικά με τους μαθητές μας, θα πρέπει εκτός από την αποχή τους από το σχολείο να διακόψουν και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους και να παραμείνουν στο σπίτι «με στενή παρακολούθηση της υγείας τους». Τα αδέλφια και οι γονείς των μαθητών, καθώς και τα άλλα οικεία τους πρόσωπα συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, «ακολουθώντας με συνέπεια τη συστηματική εφαρμογή των μέτρων του ΕΟΔΥ. Ο λόγος που κλείνει το σχολείο είναι να προλάβουμε την όποια εξάπλωση του ιού στην κοινότητα του σχολείου. Κρατείστε την ψυχραιμία σας, αλλά εντείνετε την προσοχή σας ως προς την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων» σημειώνεται

Προετοιμασία για τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και προβλέπονται, τα μαθήματα θα συνεχιστούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης κάτι που θα γνωστοποιηθεί άμεσα με λεπτομέρειες. « οι μαθητές μας, όπως και την προηγούμενη άνοιξη, θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και δεν θα χάσουν τα μαθήματά τους με το πρόγραμμα διδασκαλίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση να είναι έτοιμο.

Πηγή: gnomionline.gr

Share it