Search

Γεωργουσούδης στο SA: «Κανείς δεν πρέπει να κρίνεται από την 1η αγωνιστική»

Στο SportsAddict.gr μίλησε για την απόφαση του να αποχωρήσει από την Θράκη Φερών μετά από 1 χρόνο και 2 μήνες ο Δημήτρης Γεωργουσούδης.

Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Θράκης αναφέρεται στους λόγους που τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση, έχοντας να πει μόνο καλά λόγια για την ομάδα του, αλλά μιλάει και για το γεγονός ότι δεν υπήρχε πίστωση χρόνου στην έναρξη της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με εμπιστεύτηκαν αυτούς τους 14 μήνες κατά τους οποίους ήμουν προπονητής της Θράκης Φερών. Μίας ομάδας με λαμπρή ιστορία, τίτλους και γενικότερα υψηλούς στόχους στο τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί ΉΡΩΕΣ στο τοπικό ποδόσφαιρο, στον Ντίνο Ριτζαλη ο οποίος υπήρξε πέρσι γυμναστής της ομάδας, άψογος ΣΥΝΕΡΓΆΤΗΣ μου και ήταν μετά τους παίκτες αυτός που συνέβαλλε τα μέγιστα για την αξιόλογη κατ’ εμέ πορεία της ομάδας. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφερθώ σε κάποια πράγματα προς ενημέρωση όλων. Ανέλαβα την ομάδα πέρσι στις 10 Αυγούστου έπειτα από κάποιες δύσκολες καταστάσεις οι οποίες προέκυψαν μετά από αποτυχημένες επαφές με προπονητές. Ήμουν ενδεχομένως η έσχατη λύση για την θέση καθώς ήδη είχαν στενέψει τα χρονικά περιθώρια. Θεώρησα ΑΚΡΩΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ την πρόταση που μου έγινε αλλά περισσότερο από όλα με έκανε να δεχθώ η εμπιστοσύνη κάποιων ποδοσφαιριστών ως προς το πρόσωπό μου. Σαφώς και υπήρχαν αμφιβολίες καθώς τις τύχες της ομάδας τις ανέλαβε ένας άπειρος προπονητής, ο οποίος δεν είχε παραστάσεις από την Α κατηγορία πόσο μάλλον όταν υπάρχει και η επιθυμία για πρωταθλητισμό. Θεωρώ ότι χάρη στις προσπάθειες όλων ΚΥΡΙΩΣ βέβαια των ποδοσφαιριστών το κλίμα εντός και εκτός γηπέδου ήταν ΑΨΟΓΟ κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στις εμφανίσεις που πραγματοποίησε η ομάδα διεκδικώντας τον τίτλο απέναντι σε μια εξίσου αξιόλογη ομάδα όπως είναι η ΑΕΔ. Ο τίτλος βέβαια χάθηκε και αυτό δεν αλλάζει.

Φέτος η διοίκηση μου πρότεινε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας με τον ίδιο ακριβώς στόχο. Αυτόν του πρωταθλητισμού. Δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη και μετά από συνάντηση που είχαμε με τους ποδοσφαιριστές που πλαισίωσαν την ομάδα πέρσι συμφωνήθηκε σχεδόν από όλους (πλην ενός ο οποίος αποχώρησε λόγω υποχρεώσεων) την κοινή μας προσπάθεια για τον τίτλο. Παράλληλα αποφασίστηκε η ενίσχυση της ομάδας και με επιπλέον ποδοσφαιριστές καθώς το ρόστερ ήταν ούτως ή άλλως μικρό σε αριθμό για τους στόχους οι οποίοι είχαν τεθεί. Η ομάδα ενισχύθηκε με αρκετούς και καλούς παίκτες. Η έναρξη της προετοιμασίας, λόγω covid, καθυστέρησε (λογικό), τα φιλικά παιχνίδια τροποποιήθηκαν με αποτέλεσμα κάποια πράγματα να μην δοκιμαστούν όπως και όσο θα έπρεπε. Αυτό βέβαια και δεν αποτελεί δικαιολογία. Ήρθαν στην ομάδα 10 καινούργιοι παίκτες οι οποίοι θα έπρεπε να μπουν στην ομάδα και αυτό σίγουρα προϋποθέτει πίστωση χρόνου (στους ποδοσφαιριστές) και υπομονή από ΟΛΟΥΣ. Υπήρξαν κάποια φιλικά στα οποία η ομάδα δεν είχε την απόδοση που θα ήθελα όπως και όλοι και κάποια άλλα στα οποία η ομάδα έβγαλε κάποια στοιχεία που επιθυμούσα στο γήπεδο. Υπήρξε ένα ματς κυπέλλου στο οποίο η ομάδα προκρίθηκε (χωρίς την επιθυμητή απόδοση). Φτάσαμε λοιπόν στην 1η αγωνιστική για την ομάδα στο οποίο η ομάδα “γκέλαρε” και από εκεί και πέρα έκαναν έντονα την εμφάνισή τους πολλά φαινόμενα γκρίνιας, μουρμούρας, σχολιασμού συμπαικτών, τα οποία προϋπήρχαν εν τέλει από πολλούς (από κάποιους δεν τα περίμενα σε καμία περίπτωση) και κατά την διάρκεια των φιλικών (σε παιχνίδια που γινόταν από 7 έως 11 αλλαγές. Αλλοίμονο!!!!!)

Σαφώς και η ευθύνη σε αυτή την περίπτωση βαραίνει πρώτα από όλους τον προπονητή. Αυτός αποφασίζει, κρίνει, επιλέγει, αλλαζει, διορθώνει. Και είναι αυτός ο οποίος κρίνεται κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Γιατί αυτό είναι το σωστό. Είναι άδικο όμως κατά την άποψη μου να κριθεί κάποιος από την πρώτη αγωνιστική. Δεν θα δεχθώ επίσης σε καμία περίπτωση να ειπωθεί ότι δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ τα αποδυτήρια. Απλά η αλήθεια είναι ότι δεν στηρίχθηκα από κάποιους όσο θα έπρεπε και οι οποίοι πασχίζουν (πραγματικά) για το καλό της ομάδας. Αυτό το τελευταίο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία. Ήταν προσδοκία. Αποφάσισα λοιπόν αποκλειστικά και μόνο για το συμφέρον της ομάδας και μόνο, να ΑΝΑΛΑΒΩ την ευθύνη για αυτά που έκανα ή ενδεχομένως δεν έκανα για την βελτίωση της κατάστασης. Ελπίζω πραγματικά ο αποκλειστικός υπεύθυνος να ήμουν εγώ. Η ομάδα χθες έκανε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, εκτός έδρας, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το εφαλτήριο για την ανοδική της πορεία. Είμαι σίγουρος ότι όπως και πέρσι η ομάδα θα βρει τα πατήματα της και θα φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο που της αξίζει. Φεύγω γεμάτος εμπειρίες σίγουρα σοφότερος και θεωρώ ότι το πέρασμα αυτό από την ομάδα θα μου κάνει καλό όσο αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους στην ομάδα υγεία και καλή επιτυχία στη συνέχεια».

Share it