Search

Ανησυχία στην Αλεξ/πολη για τα κρούσματα σε Παραλίμνιο & Χρυσούπολη

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις τάξεις της Αλεξανδρούπολης FC.

Αιτία τα 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στον Απόλλωνα Παραλιμνίου τον οποίο αντιμετώπισε η εβρίτικη ομάδα την Κυριακή. Η διοίκηση του Απόλλωνα Παραλιμνίου από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν  συμπτώματα σε μέλη της  ενημέρωσε τον γιατρό της ομάδας Νάσο Παπαδόπουλο και τον ΕΟΔΥ, ανέβαλε την προπόνηση της Δευτέρας και ζήτησε από τους παραπάνω να κάνουν τεστ κορονοϊού τα οποία βγήκαν θετικά.

Έτσι, στην Αλεξανδρούπολη αναμένουν οδηγίες από την ΕΠΟ για να προχωρήσουν σε τεστ. Επίσης, ανησυχία στην ομάδα υπάρχει και για το γεγονός ότι στο Νέστο Χρυσούπολης, ομάδα την οποία αντιμετωπίζουν στο Νομό Καβάλας την Τετάρτη, 1 ποδοσφαιριστής βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες θετικός στον covid-19. Όπως αναφέρει το proininews.gr το πρωί της Τετάρτης όλη η ομάδα του Νέστου θα υποβληθεί σε τεστ στο νοσοκομείο Καβάλας. Το κρούσμα όπως σημειώνει η ιστοσελίδα δεν σχετίζεται με το πρόσφατο πάρτι που έγινε σε ορεινή περιοχή του Δήμου.

Την ίδια ώρα οι επικαιροποιημένες οδηγίες της υγειονομικής επιτροπής ΓΓΑ και ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση κρουσμάτων αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD-1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό 3 ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα, ο αγώνας αναβάλλεται”.  

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει ότι με το 1 κρούσμα που υπάρχει στο Νέστο η αναμέτρηση με την Αλεξανδρούπολη δεν μπορεί να αναβληθεί, πράγμα βέβαια που δεν εγγυάται την ασφάλεια των παικτών και σίγουρα εγείρει ερωτήματα για την συγκεκριμένη οδηγία της επιτροπής.

Στην Αλεξανδρούπολη, όπως και στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στο Παραλίμνιο την Τετάρτη (θυμηθείτε εδώ), περιμένουν τις εξελίξεις, με την ΕΠΟ να μην έχει ενημερώσει ακόμα τις ομάδες για το τι μέλλει γενέσθαι, μία μέρα πριν την εμβόλιμη αγωνιστική.

 

Share it