Search

Το βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης είναι σε κώμα…

Αλεξανδρούπολη. Έβρος. Η «μητέρα» του ελληνικού βόλεϊ. Ο τόπος που έχει βγάλει όλους τους μεγάλους αθλητές που έκαναν καριέρα σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο. Και όμως. Ο τόπος αυτός έχει μείνει πίσω στο κομμάτι που λέγεται βόλεϊ και μία από τις μεγαλύτερες αιτίες είναι η έλλειψη ενότητας.

Πριν από μία εβδομάδα στο Σουφλί, με πρωτοβουλία του τοπικού Α.Σ. Έβρου και του προπονητή του Νίκου Μούχλια, διοργανώθηκε με επιτυχία τουρνουά βόλεϊ με την συμμετοχή του οικοδεσπότη Έβρου, του Άθλου Ορεστιάδας, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΑΟ Ορεστιάδας. Όλοι επικρότησαν αυτή την ενέργεια που φυσικά δεν είχε απλώς στόχο της την προετοιμασία των ομάδων ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων στα οποία θα λάβουν μέρος, αλλά και «την γεφύρωση των όποιων διαφορών μεταξύ μας», όπως είχε γράψει πολύ ορθά ο κ. Μούχλιας.

Κάτι παρόμοιο λοιπόν πήγαν να κάνουν και οι γυναικείες ομάδες της Αλεξανδρούπολης. Με πρωτοβουλία των Αμαζόνων Μαΐστρου και έγγραφο που εστάλη προς τον Δήμο στις 23 Σεπτεμβρίου, ζητήθηκε να διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου τουρνουά το οποίο και να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια, με την ονομασία “Ο Φάρος του βόλεϊ” και την συμμετοχή των τριών ομάδων της Αλεξανδρούπολης, δηλαδή της Νίκης, του Φοίνικα και των Αμαζόνων, αλλά και ως προσκεκλημένους τους Πρωταθλητές Πεύκων από την Θεσσαλονίκη που θα λάβει μέρος τη νέα σεζόν στην Pre League.

Η κατάληξη δυστυχώς δεν ήταν ίδια με την περίπτωση του Σουφλίου. Το τουρνουά αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς όπως απάντησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θεόδωρος Βουρδόλης με αντίστοιχο έγγραφο στις Αμαζόνες, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί αφού τις ίδιες ημέρες στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» είναι προγραμματισμένοι επίσημοι αγώνες μπάσκετ (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και φιλικοί αγώνες βόλεϊ ομάδων Α2. Οι φιλικοί αγώνες βόλεϊ ήταν ανάμεσα στον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης και τους Πρωταθλητές Πεύκων. Όπως αναφέρει η πλευρά του Φοίνικα, τα δύο φιλικά με τα Πεύκα, είχαν κανονιστεί και κλείσει πριν την πρόταση των Αμαζόνων και συγκεκριμένα από την αρχή της προετοιμασίας γι’ αυτό και δεν γινόταν να αλλάξει η ημερομηνία.

Ωστόσο και παρά την μη διαθεσιμότητα του «Μ. Παρασκευόπουλος» για τους λόγους που ανέφερε ο κ. Βουρδόλης, θα μπορούσε σύμφωνα με τις Αμαζόνες να διοργανωθεί το τουρνουά σε άλλο κλειστό γυμναστήριο, όπως των Φερών, της Μαΐστρου ή του Πανεπιστημίου. Τελικά, όπως έχουμε ενημερωθεί, τα φιλικά του Φοίνικα με τα Πεύκα δεν θα διεξαχθούν καθώς η ομάδα της Θεσ/νίκης απέσυρε την συμμετοχή της και δεν θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Σε επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, ο κ. Βουρδόλης τόνισε τα εξής για το θέμα που προέκυψε: «Ήταν ένα πολύ γενικόλογο αίτημα, το οποίο δεν συνυπέγραφαν όλες οι ομάδες που αναφέρονταν εντός αυτού παρά μόνο οι Αμαζόνες. Αναφερόταν σε ημερομηνίες κατά τις οποίες δεν υπήρχε διαθεσιμότητα στο γήπεδο, ενώ στην απάντηση μου, όταν δηλαδή ανέφερα στις Αμαζόνες πως μπορούμε να κανονίσουμε μία συνάντηση για να συζητήσουμε το αίτημα από κοντά, δεν ζητήθηκε ουδέποτε ραντεβού μαζί μου για να δούμε αν μπορεί να διεξαχθεί το συγκεκριμένο τουρνουά και υπό ποιες προϋποθέσεις». 

Οι συνέπειες από αυτές τις εξελίξεις; Μα φυσικά το ότι οι αθλήτριες Νίκης και Φοίνικα που έχουν επίσημους αγώνες σε μία εβδομάδα στην Α2, αλλά και εκείνες των Αμαζόνων που ετοιμάζονται για το γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ να μένουν χωρίς φιλικά παιχνίδια (τα οποία έτσι και αλλιώς μέχρι στιγμής ήταν λιγοστά και για τους δύο λόγω μη εύρεσης ομάδων εξαιτίας του γνωστού προβλήματος με την γεωγραφική θέση της Αλεξ/πολης) αυτό το διήμερο και το βόλεϊ της πόλης να παραμένει πολύ μακριά από ενωμένο. Αντίθετα, το βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης δείχνει ότι βρίσκεται σε κώμα…

Το SportsAddict.gr σας παραθέτει τα έγγραφα που εστάλησαν μεταξύ Αμαζόνων και Αντιδημάρχου, αλλά και το πρόγραμμα του κλειστού γυμναστηρίου «Μ. Παρασκευόπουλος».

 

Share it