Search

Video: Ο απόηχος της 1ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Θράκης!

Με απολογισμό 16 γκολ, 2 νίκες γηπεδούχων, 1 ισοπαλία και 3 νίκες φιλοξενούμενου ξεκίνησε η αγωνιστική δράση στην Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Εύκολο απόγευμα είχαν Πανθρακικός και ΠΑΟΚοσμίου, με το διπλό έφυγε από τον Σώστη η Δόξα Γρατινής στο πιο σημαντικό ματς της πρεμιέρας, με το δεξί ξεκίνησαν τη πορεία τους Ατσάλι Αρχοντικών και Νέα Ρωμά, ενώ ισόπαλο έληξε το ματς ανάμεσα στην Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου και τη Δόξα Προσκυνητών.

 

Αετός Μίσχου-Νέα Ρωμά 0-1

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η νεοφώτιστη Νέα Ρωμά, στον πρώτο αγώνα της ιστορίας της στην Α’ ΕΠΣ Θράκης, επικρατώντας με 0-1 του Αετού Μίσχου. Σε ένα αρκετά ισορροπημένο ματς με φάσεις εκατέρωθεν, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με το τέρμα του Ραμαδάν Σινάν με διπλή προσπάθεια μετά από πέναλτι στα μέσα περίπου του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μίσχος είχε τις ευκαιρίες του στο ματς, απείλησε την εστία των Ρωμά, τόσο από στημένες φάσεις, όσο και από δύο κεφαλιές του Γκιρετλί Ναζήμ, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει έστω το γκολ της ισοφάρισης.

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Πανθρακικός 0-6

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Πανθρακικός που επικράτησε εύκολα με 0-6 του νεανικού Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων. Αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ.

Δόξα Σώστη-Δόξα Γρατινής 0-3 (Μορφακίδης, Χασάν Μέριτς, Βασιλακάκης)

Με το διπλό έφυγε από τον Σώστη η Δόξα Γρατινής, επικρατώντας με 0-3 της έτερης Δόξας. Στο σπουδαιότερο ματς της πρεμιέρας (το οποίο ήταν και το τελευταίο μεταξύ των δύο ομάδων την περσινή σεζόν πριν την διακοπή, σε έναν επεισοδιακό τότε ημιτελικό Κυπέλλου) το σύνολο του Ζόραν Στοΐνοβιτς ήταν ανώτερο και δίκαια έφυγε με το διπλό, χάρη στα τέρματα των Μορφακίδη μετά από ωραίο συνδυασμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα, Χασάν Μέριτς με κοντινή προβολή στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και Βασιλακάκη με πλασέ στο 90′. Κορυφαία φάση για τους γηπεδούχους στο ματς, ένα σουτ του Χατζηγεωργίου από πλάγια θέση το οποίο απόκρουσε ο Εφτούν. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι είχαν μετά από καιρό στη σύνθεσή τους, 4 παίκτες με καταγωγή από τη Γρατινή και συγκεκριμένα τους Δάλκο, Δελή, Κραβαρίτη και Καρακόλια, με τον πρώτο ωστόσο να στέκεται άτυχος και να αποχωρεί τραυματίας.

Τέλος να σημειωθεί πως καυστική ανακοίνωσε εξέδωσε μετά το τέλος του ματς η Δόξα Σώστη:

“Αστείο 1: Πόσες φορές είπε ο αντίπαλος προπονητής το επίθετο του διαιτητή, με ότι ήθελε να του αναφέρει έπειτα; Ας πούμε ότι λεγόταν ο διαιτητής Μυλωνάς.

Μυλωνά φάουλ εδώ, Μυλωνά κίτρινη εκεί, Μυλωνά πόσος χρόνος έμεινε; Μυλωνά αλλαγή, Μυλωνά τι δίνεις τώρα;
Προσοχή όχι ρεφερι, όχι διαιτητή ή κυρ διαιτητα… Κανονικά με το επίθετο κάθε φορά που απευθυνόταν σε αυτόν.
Αστείο 2: Προπονητής μας:”90 λεπτά παίζουμε κράτα καθυστερήσεις κανονικά γιατί παίζουν με το χρόνο” απευθυνόμενος για 1η φορα στον διαιτητη. Παρατήρηση στον προπονητη μας σε χρόνο ρεκόρ από τον Α βοηθό. Αστραπιαία
Δεν αναφέρω τα “κοσμητικά” επίθετα που συνόδευσαν τον διαιτητή από έξω σε φάση που έδωσε φάουλ που όντως δεν ήταν στον Τεφο.
Εγώ μέτρησα 4 συνεχόμενα.
Επιλεκτική ακοή.
2 μέτρα, 2 σταθμά.
Έτσι είναι μικρέ Παναγιώτη, θα τα φας αυτα με το κουτάλι.
Ψηλά το κεφάλι σου κ κράτα το επίπεδο σου κ αυτό ψηλά.
Και προς τους φίλους διαιτητές για να σταματήσει η καραμέλα… Που λέει στον ΚΑΠ ότι ο γιατρός αγώνα δεν έχει δικαίωμα να μιλάει όταν τυγχάνει κ πρόεδρος της ομάδας που σας πληρώνει κιόλας;
Η ιατρική μου ιδιότητα και η παροχή πρώτων βοηθειών τι σχέση εχει με τα υπόλοιπα μη ιατρικά θέματα;
Συμπέρασμα συνεχίζουν όλοι και όλα από πέρυσι στο ίδιο μοτίβο με μηδέν μάθημα από τους 2 ημιτελικούς που είδαμε όλοι τι κ πως.
“Σάββα, Σάββα, Σάββα” ενδεικτικά για να μη αναφέρουμε και τα αλλα.
Συγχαρητήρια στην ομάδα της Γρατινης για την δίκαιη νίκη.
Περαστικά στον Μπάμπη.”

Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου-Δόξα Προσκυνητών 0-0

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν στην πρεμιέρα Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου και Δόξα Προσκυνητών. Οι γηπεδούχοι αν και ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες και μάλιστα αγωνίστηκαν για ένα μέρος του παιχνιδιού με παίκτη περισσότερο δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας ως σημαντικότερη ευκαιρία ένα πλασέ του Παναγιωτίδη στο πρώτο μέρος. Από την άλλη η Δόξα αν και δεν ξεκίνησε καλά, ισορρόπησε το ματς, αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν, με σημαντικότερη τη διπλή προσπάθεια του Τσιπλακίδη που βρήκε τη διπλή απάντηση του Κυρικλίδη. Να σημειωθεί πως στην αρχή του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, με τις δύο ομάδες να τιμούν τη μνήμη του Μάνου Καζαντζόγλου, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αθανάσαρου και είδαν τον Κατσιάκο να αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο.

https://www.youtube.com/watch?v=RKhFEdOaKDU

Ατσάλι Αρχοντικών-Αναγέννηση Παγουρίων 1-0

Δεν μπορούσε να φανταστεί καλύτερη επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης μετά από αρκετά χρόνια το Ατσάλι Αρχοντικών, το οποίο κέρδισε με 1-0 την Αναγέννηση Παγουρίων στην πρεμιέρα του φετινού Πρωταθλήματος. Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Στριγκώνης στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου.

ΠΑΟΚοσμίου-Ένωση Ασωμάτων 4-1

Αν και δυσκολεύτηκε, κυρίως στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚοσμίου ξεκίνησε με τρίποντο στο νέο Πρωτάθλημα επικρατώντας με 4-1 της Ένωσης Ασωμάτων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το σουτ του Παγκοζίδη στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως η Ένωση που προηγουμένως είχε χάσει δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες ισοφάρισε με τον Σαλήχ Ιλκέ λίγο πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος το Κόσμιο πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ μετά το αυτογκόλ του Χουσεΐν Αλή στο 55′, έφτασε στο 3-1 λίγο αργότερα με το πέναλτι του Πρίφτη και στο τελικό 4-1 στο 90′ με το τέρμα του Μαρούντα. Οι Ασώματοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπαλτζί Κενάν, ενώ τραυματίας αποχώρησε ο Χατζόγλου Σερδάρ.

https://www.youtube.com/watch?v=fdfQQv8XR38&t=209s

Θυμηθείτε ΕΔΩ την βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Share it