Search

Απο τα “κόκκινα” της Ξάνθης και επίσημα σε αυτά του Ολυμπιακού ο Μιχάλης Πατήρας

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο 16χρονος Καβαλιώτης μεσοεπιθετικός, Μιχάλης Πατήρας με τους “ερυθρόλευκους” να τον αποκτούν με μεταγραφή από την Ξάνθη.

Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστικά μεταγραφή της νέας εποχής του ΑΟΞ, που διασφάλισε τα συμφέροντα της και έτσι δεν έχασε έναν ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή “τζάμπα” αλλά αντίθετα πέρα από το ποσό μεταγραφής εξασφάλισε και ποσοστό μεταπώλησης του νεαρού Πατήρα που την τελευταία τετραετία αγωνιζόταν στα τμήματα Κ15 και Κ17 του ΑΟΞ όπου είχε μεταγραφεί απο την Ακαδημία του ΠΑΟΚ.

Ο Πατήρας ξεχώρισε με τις πολύ καλές εμφανίσεις του τόσο στα τμήματα Υποδομής της Ξάνθης όσο και στις μικρές Εθνικές αλλά και Μικτή ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης, με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού να έχουν καιρό τον παίκτη ψηλά στην λίστα τους και μετά και την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ17 οπού μάλιστα ο Πατήρας σκόραρε επισημοποίησαν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας επίσημη πρόταση

Θα πρέπει πάντως να γίνει σαφές πως η μεταγραφή Πατήρα δεν σηματοδοτεί κάποιοι είδους συνεργασίας της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, καθώς όπως έχει γίνει σαφές απο τους ιθύνοντες του συλλόγου η ομάδα κρατά ίσες αποστάσεις με όλες τις ομάδες και θα πορευτεί στον δικό της ανεξάρτητο δρόμο. Ωστόσο η μεταγραφή Πατήρα δείχνει και τον δρόμο που έχει τονιστεί πως στόχος είναι η ομάδα να μπορεί να αξιοποιεί την αξία των παικτών που διαθέτει στον σύλλογο είτε αυτοί είναι επαγγελματίες και αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα είτε στην Ακαδημία του συλλόγου.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Πατήρα αλλά και του Κυριαζή απο τον Άρη αναφέρει:

Ενίσχυση με διεθνείς για την Κ17
Δύο ακόμη εξαιρετικές επιλογές για το προπονητικό επιτελείο της Κ17 του Ολυμπιακού.
Μιχάλης Πατήρας και Κωνσταντίνος Κυριαζής είναι τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα.
Ο Μιχάλης Πατήρας είναι γεννημένος το 2004, αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος και αποκτήθηκε από την Ξάνθη ενώ ο Κωνσταντίνος Κυριαζής –επίσης του 2004- είναι τερματοφύλακας και αποκτήθηκε από τον Άρη. Αμφότεροι είναι διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες

Share it