Search

Αυγενάκης: «Τα 3,9 εκ. ευρώ για το νέο γυμναστήριο στην Αλεξ/πολη μένουν αναξιοποίητα εδώ και χρόνια»

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε μετά την επίσκεψη του στην Κομοτηνή (θυμηθείτε εδώ), ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά την παρουσία του στην πρωτεύουσα του Έβρου βρέθηκε στο λιμάνι όπου και τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξ/πολης Κων/νος Χατζηκωνσταντίνου, ξεναγώντας τον στις εγκαταστάσεις ιστιοπλοΐας του ομίλου.

Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός στα λιγοστά Μ.Μ.Ε. που παραβρέθηκαν (καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση με Δελτίο Τύπου ως είθισται) μίλησε μεταξύ άλλων για τη δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου που ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη, λέγοντας πως «υπάρχει εξασφαλισμένο ποσό 3,9 εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφέρεια ΑΜΘ, χρήματα που παραμένουν αναξιοποίητα εδώ και χρόνια, ενώ η πόλη της Αλεξανδρούπολης στερείται μία σημαντική αθλητική υποδομή». Για το θέμα αυτό, ο κ. Αυγενάκης είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, λίγο πριν επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ.

Όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων και την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, ο υφυπουργός έκανε γνωστό πως έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τον Νίκο Χαρδαλιά καθώς και εκπροσώπους της Super League, όπου και θα συζητηθεί εάν ανοίξουν τα γήπεδα για το κοινό και υπό ποιες συνθήκες θα γίνει αυτό. Αυτό που έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι αν θα ανοίξουν σταδιακά, δηλαδή πρώτα από την SL1 και στη συνέχεια στις άλλες κατηγορίες.

«Το υπουργείο αναμένει το πράσινο φως της επιστημονικής ομάδας, προκειμένου να ανοίξει τα γήπεδα στο φίλαθλο κοινό», ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Share it