Search

Πρεμιέρα με σπουδαία νίκη για τον κυνικό Ορφέα Ξάνθης κόντρα στον ακούρδιστο Ηρακλή!

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τον Ορφέα Ξάνθης, που κέρδισε με 1-0 το φαβορί του ομίλου, Ηρακλή, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Σε ένα ματς που είχε καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις στο πρώτο μισό του, αλλά νευρικότητα, πολλά λάθη και διακοπές στο δεύτερο μέρος, οι Ξανθιώτες, φάνηκαν κυνικοί και εκμεταλλεύτηκαν σε καίριο σημείο, μια από τις πολλές αμυντικές αδράνειες του Γηραιού, σκοράροντας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Οι κιτρινόμαυροι εμφανίστηκαν απολύτως προσηλωμένοι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ειδικότερα στο δεύτερο μέρος, δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στον Ηρακλή να πιστέψει πως μπορούσε να φύγει από το ΑΟΞ έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Από την άλλη η ομάδα του Γιώργου Ακριτόπουλου παρά το δυνατό της ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς, δεν είχε την απαραίτητη συνοχή, δεν κατάφερε να χτίσει παιχνίδι από τα μετόπισθεν και ως εκ τούτου δεν κατόρθωσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Ορφέα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Η εικόνα του Γηραιού δεν ήταν η αναμενόμενη, η ομάδα ήταν ακριβώς όπως αναφέρει και ο τίτλος, ξεκούρδιστη και σίγουρα θα πρέπει να αλλάξουν κι άλλα ενόψει της συνέχειας, αν θέλουν στον Ηρακλή να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί για την πρωτιά.

Η πρώτη αξιοσημείωτη τελική του ματς ανήκε στους γηπεδούχους, με το σουτ του Μαυρόπουλου που έδιωξε σε κόρνερ ο Αθανασίου στο 7′. Στο 12′ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Ηρακλή στα καρέ του Μπαμπούρη, ο Κατρανίτσας έκοψε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ το γύρισμα του Μαντίκα, πριν η μπάλα φτάσει στον Τσίτα. Στο 20′ το σουτ του Νίκου Μελισσόπουλου δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 32′ το φάουλ που εκτέλεσε ο Αλέξης Μελισσόπουλος πέρασε μόλις πάνω από τα δοκάρια. Στο 33′ στην μεγαλύτερη στιγμή του Ηρακλή στο ματς ο Μετάι δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή προ κενής εστίας μετά το γύρισμα του Παπαδόπουλου και στο 40′ το σουτ του τελευταίου πέρασε έξω από τα δοκάρια.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 45+1′. Ο Ορφέας πίεσε ψηλά, κέρδισε από τα δεξιά, ο Νίκος Μελισσόπουλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε στον Βουλγαρίδη, ο οποίος είχε περάσει ως αναγκαστική αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά νωρίτερα και αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Αθανασίου για το 1-0, σε μια φάση που η αμυντική γραμμή του Ηρακλή, “πάγωσε”, διαμαρτυρόμενη για οφσάιντ.

Το δεύτερο μέρος δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τον Ορφέα να κρατά το υπέρπολύτιμο υπερ του 1-0 και τον Ηρακλή να απειλεί μόνο στο 90′ με το πλασέ του Φυτανίδη μετά το γύρισμα του Τσίτα να περνά άουτ.

Αρκετή δουλειά είχε η διαιτητική τριπλέτα του ματς που αποτελούνταν από τους Στρατούδη, Τερζόπουλο και Κυριαζή. Κυριότερες φάσεις που θα σηκώσουν συζήτηση το τέρμα που πέτυχε ο Ορφέας, ένα ακυρωθέν γκολ του Ηρακλή στο πρώτο μέρος επίσης για οφσάιντ και ένα πέναλτι που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος το οποίο αρχικά υπέδειξε και στην συνέχεια αναίρεσε ο ρέφερι του αγώνα.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Μπαμπούρης, Τζαμπάζ Χακί, Κατρανίτσας, Χασάνογλου Φεϊζή, Κριεζής (46′ Κιομουρτζής), Μαυρόπουλος, Μελισσόπουλος Α., Σουκρήογλου Σουκρή, Μελισσόπουλος Ν. (76′ Χιντ Ιμέρ), Τορομανίδης (87′ Παπαδόπουλος), Πασχαλάκης (34′ Βουλγαρίδης).

Ηρακλής (Ακριτόπουλος): Αθανασίου, Μαντίκας, Παναγιωτίδης, Κανακούδης (79′ Φουρκιώτης), Μετάι (61′ Καθάριος), Μαγκούτης (79′ Χατζής), Τσίτας, Πουρτουλίδης, Παπαδόπουλος (53′ Πιπερτζής), Παπαϊωάννου (79′ Ιορδανίδης), Φυτανίδης.

Share it