Search

Νέο “κόλπο γκρόσο” απο τον ΑΟΞ που…ντύνει στα κόκκινα και τον Πάτρικ Έμπερτ!

Το…κερασάκι στις μεταγραφικές τις κινήσεις ετοιμάζεται να βάλει η Ξάνθη που σύμφωνα με πληροφορίες του SportsΑddict ήρθε σε συμφωνία με τον Γερμανό μεσοεπιθετικό, Πάτρικ Έμπερτ.

Πρόκειται για ακόμη μια μεταγραφική υπέρβαση απο του Θρακιώτες που φέρνουν στην Θράκη έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλες παραστάσεις σε Bundesliga(πάνω απο 100 συμμετοχές), La Liga ενώ έχει υπάρξει και διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας(αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ21 το 2009). Μάλιστα την τελευταία διετία αγωνιζόταν έχοντας γεμάτες σεζόν στην Bundesliga 2 με την φανέλα της Ντιναμό Δρέσδης της οποίας ήταν και εκ των αρχηγών. Συνολικά στην καριέρα του έως τώρα ο 33χρονος μεσοεπιθετικός μετρά 292 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 33 γκολ και μοιράσει 55 καταγεγραμμένες ασίστ.

Ο ‘Magico” Έμπερτ όπως τον αποκαλούσαν στην Ισπανία, μπορείτε να δείτε και στα σχετικά βίντεο γιατί, γεννήθηκε στις  17 Μαρτίου του 1987 στο Potsdam της Γερμανίας,  ο δεξιοπόδαρος μεσοεπιθετικός έχει ύψος 1,75 και αγωνίζεται τόσο πίσω απο τον επιθετικό ως δεκάρι αλλά και ως winger στα φτερά του κέντρου και της επίθεσης.  Ανδρώθηκε και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Χέρτα Βερολίνου στην οποία μάλιστα έκανε ντεμπούτο στις 10 Αυγούστου του 2006 σε παιχνίδι του Uefa(!), μάλιστα στην πρώτη του σεζόν στην Bundesliga ο Έμπερτ είχε 19 συμμετοχές κερδίζοντας απο την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις. Άλλωστε μέχρι να έρθει η ευκαιρία ο Έμπερτ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Κ19.

Στην πρώτη ομάδα της Χέρτα  o “Έμπι” αγωνίστηκε για ακόμα 6 χρόνια πριν το καλοκαίρι του 2012 αναζητήσει νέες παραστάσεις στο Ισπανικό πρωτάθλημα και την Ρεάλ Βαγιαδολίβ. Με την φανέλα της Χέρτα ο Έμπερτ αγωνίστηκε σε 148 παιχνίδια έχοντας σκοράρει 13 τέρματα και μοιράσει 26 ασίστ, ενώ με την Χέρτα Β είχε 47 συμμετοχές σκοράροντας 15 γκολ ενώ με την ομάδα Νέων του συλλόγου 43 συμμετοχές πετυχαίνοντας  7 γκολ και μοιράζοντας 4 ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?v=hfNI7zn-CxY

Στην Ισπανία θα μείνει για 1,5 χρόνο καθώς οι τρομερές του εμφανίσεις με την Βαγιαδολίδ, είχε 38 συμμετοχές στις οποίες σκόραρε 9 φορές και μοίρασε 12 ασίστ, έφεραν στον δρόμο του την Σπαρτάκ Μόσχας. Στην Ρωσία ο Έμπερτ θα μείνει 1,5 χρόνο καταγράφοντας 25 συμμετοχές, και το καλοκαίρι του 2015 επιστρέφει στην Ισπανία για να φορέσει την φανέλα της Ράγιο Βαγιεκάνο στην οποία θα μείνει δύο χρόνια έχοντας 38 συμμετοχές στις οποίες σκόραρε 6 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ. Προτού τον Γενάρη του 2018 επιστρέψει στην Γερμανία για να αγωνιστεί για έξι μήνες στην Ίνκγολστάντ(έχοντας 5 συμμετοχές) και απο το καλοκαίρι του 2018 την φανέλα της Ντιναμό Δρέσδης με την οποία μέχρι και το φινάλε του συμβολαίου του είχε 51 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 5 γκολ και μοιράσει 4 ασίστ.

Πρόκειται για παίκτη που δίνει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στην μεσοεπιθετική γραμμή της Ξάνθης που αποκτά τρομερή δυναμική, άλλωστε σε αυτήν ήδη υπάρχουν παίκτες της αξίας των Ανδρέα Τάτου, Ράντι Βόλτερς, Θανάση Ντίνα, Σάββα Σιατραβάνη, Βασίλη Φασίδη και οι πολλά υποσχόμενοι ξανθιώτες Οκάν Σουλεϊμάν και Αλί Ερτουρούλ.

Share it