Search

Τόνι Πόποβιτς: “Είμαι περήφανος που είμαι κομμάτι της ομάδας, θα δουλέψουμε για να πετύχουμε το όραμα φιλάθλων και διοίκησης”

Η νέα εποχή του ΑΟΞ εγκαινιάστηκε την Τετάρτη(7/10) με τη Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας, Tony Popovic, που διοργανώθηκε στο προπονητικό κέντρο του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, παρουσία τύπου.

Ο Αυστραλός προπονητής έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως επικεφαλής προπονητής της ομάδας και στις πρώτες του ατάκες ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ σ’ αυτή τη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Papas που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, καθώς επίσης και τους ανθρώπους της ομάδας. Έχουμε μια ευκαιρία για μια νέα εποχή για την ομάδα, έχουμε μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέα ιστορία. Έχουμε μία δυναμική ομάδα, μεγάλα σχέδια και στόχους, είμαι πολύ περήφανος που είμαι κομμάτι της ομάδας.  Έχουμε πολλή δουλειά και είναι μία πρόκληση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε σε μικρό διάστημα όσα θέλουμε. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την επιτυχία, αλλά ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στη SL1 το συντομότερο δυνατό».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Η Ξάνθη είναι μια ολοκαίνουρια ομάδα και υποσχόμαστε στους φιλάθλους ότι θα δουλεύουμε κάθε μέρα για να πετύχουμε το όραμα της ομάδας, αλλά και της πόλης. Θέλουμε να είναι όλοι υπερήφανοι για την ομάδα, για το ποδόσφαιρο μας, και θα παίζουμε όσο γίνεται καλύτερα σε κάθε παιχνίδι. Ευχαριστούμε και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε».

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους στις οποίες μίλησε για το όραμα και το πλάνο της ομάδας.

Για το ποδόσφαιρο υψηλής ταχύτητας
«Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλής ταχύτητας, να υπάρχει κίνηση. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί αμυντικά για να ελέγχουμε τον ρυθμό των αγώνων. Θέλουμε μια νοοτροπία νικητή. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά αυτό θέλουμε να είναι το στιλ μας».

Για τη νέα εποχή της ομάδας
«Είναι πρόκληση για όλους μας. Όλοι είμαστε νέοι στην ομάδα, ο ιδιοκτήτης, ο πρόεδρος,  αλλά όλοι είμαστε εδώ για τον ίδιο λόγο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πράγματα στην Ξάνθη. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες. Δεν ήρθα εδώ για μια εύκολη δουλειά, αλλά είμαι φιλόδοξος, όπως και οι άνθρωποι της ομάδας, καθώς έχουμε την ίδια οπτική. Ξέρουμε την ιστορία του κλαμπ και είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε για το μέλλον του. Εστιάζω στα θετικά και μου αρέσει που άπαντες δουλεύουν μέρα νύχτα για ένα καλύτερο αύριο, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες».

Για το πρωτάθλημα
«Απ’ ότι έχω δει μέχρι τώρα, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με πάθος από τους παίκτες και τις ομάδες. Ξέρουμε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Η Ξάνθη είναι μεγάλο όνομα κι όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν. Πρέπει να είμαστε δυνατοί για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, έχοντας την ποιότητα για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Για την επιλογή της ομάδας
«Δεν δίστασα καθόλου να επιλέξω την Ξάνθη. Είναι ένα φανταστικό project. Έχω εντυπωσιαστεί από το πως δουλεύει ο καθένας στην ομάδα για ένα κοινό όραμα. Μου αρέσει πολύ η πόλη της Ξάνθης και πιστεύω ότι το όραμα του κλαμπ είναι εύκολο να το αποδεχθεί κάποιος. Όλοι στην ομάδα δουλεύουμε βάσει του οράματος του Προέδρου και θα κάνουμε το παν για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Σύλλογος Παλαίμαχων του ΑΟΞ δώρισε στον Tony Popovic δύο βιβλία με ιδιαίτερη αφιέρωση για πολλές επιτυχίες, ενώ ανάλογες ευχές δέχθηκε και από τους Xanthifans.

Share it