Search

Αφήνει την Λαμία και έρχεται να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στο κέντρο της Ξάνθης ο Ελίνι Δημούτσος!

Σε ακόμα μια Σουπερλιγκάτη μεταγραφή προχωρά ο ΑΟΞ που έχει έρθει σε συμφωνία και είναι έτοιμη να ολοκληρώσει μια σπουδαία μεταγραφή κάνοντας δικό της τον Ελίνι Δημούτσο. Μάλιστα για να συμβεί αυτό ο 32χρονος μέσος αποφάσισε να αποχωρήσει απο την Λαμία, απο την οποία ζήτησε και έμεινε ελεύθερος, και την Super League 1 για να ενισχύσει την Ξάνθη παρότι μια κατηγορία παρακάτω!

Ο Ελίνι Δημούτσος γεννήθηκε στις  18 Ιουνίου του 1988 στο Lushnjë της Αλβανίας, χωριό στην περιοχή της Χειμάρρας, ωστόσο μεγάλωσε στην Ελλάδα και την Αθήνα όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Ηλυσιακού. Απο το 2003 αγωνιζόταν σε Ηλυσιακό και Φωστήρα πριν οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις τόσο σε συλλογικό όσο και με την Εθνική Νεών της Ελλάδας του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο άλμα και να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό.

Στον Παναθηναϊκό ο Δημούτσος ξεκίνησε ενθαρρυντικά και στην πρώτη του σεζόν είχε 25 συμμετοχές(έχοντας και 6 συμμετοχές στο Uefa), ωστόσο το καλοκαίρι του 2008 οι “πράσινοι” αποφασίζουν να τον παραχωρήσουν δανεικό στον ΟΦΗ οπού θα μετρήσει 21 συμμετοχές, ενώ δανεικός θα παραχωρηθεί και τον Γενάρη του 2010 στον Παναιτωλικό με τον οποίο θα αγωνιστεί σε 16 ματς σκοράροντας και ένα τέρμα. Στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό θα αγωνιστεί σε 7 ματς μέχρι τον Γενάρη, παίζοντας για πρώτη φορά και σε ματς του Champions League, πριν παραχωρηθεί δανεικός στην Μλάντα Μπόλεσλαβ. Στην Τσεχία ο Δημούτσος έπαιξε σε 13 ματς.

Το καλοκαίρι του 2011 ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό με τον Δημούτσο έχοντας πολύ καλές εμφανίσεις όπου αγωνίστηκε να φέρνουν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, με τον ίδιο να επιλέγει να συνεχίσει στον Ατρόμητο. Στο Περιστέρι ο Δημούτσος αγωνίστηκε απο το 2011 έως το 2015 έχοντας 151 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις(πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League) έχοντας σκοράρει και 4 τέρματα μοιράζοντας και 7 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2015 αποφασίζει να συνεχίσει την καριέρα του στον Αστέρα Τρίπολης στον οποίο θα μείνει για δύο χρόνια έχοντας 53 συμμετοχές έχοντας πετύχει και 3 τέρματα. Ακολουθεί η σεζόν 2017-2018 που θα αγωνιστεί στον Πλατανιά με τον οποίο είχε μια γεμάτη σεζόν με 24 συμμετοχές για να συνεχίσει την τελευταία διετία στην Λαμία με την οποία αγωνίστηκε σε  58 ματς έχοντας 1 γκολ και 5 ασίστ. Να σημειώσουμε πως ο Δημούτσος το 2012 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εθνικής Ανδρών σε ένα φιλικό ματς με τη Νορβηγία.

Παίκτης με γεμάτες σεζόν (285 συμμετοχές στην Super League και 17 σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις) όπου αγωνίστηκε έρχεται στην Ξάνθη να δημιουργήσει μια μεσαία γραμμή επιπέδου… Super League 1 μαζί με Μπριλάντε, Τεσίγια και Θυμιάνη!

Παράλληλα με τον Δημούτσο ο ΑΟΞ προχωρά στην ολοκλήρωση της 20ης μεταγραφής της, μετά την απόκτηση των Ανδρέα Τάτου(δείτε ΕΔΩ), Τάσου Παπάζογλου(δείτε ΕΔΩ)Γιάννη Στάθη(δείτε ΕΔΩ) , Κώστα Τσαμούρη(δείτε ΕΔΩ), Σάββα Σιατραβάνη(δείτε ΕΔΩ), Μάρκο Τεσίγια(δείτε ΕΔΩ)Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού(δείτε ΕΔΩ)Κωνσταντίνο Βαλμά(δείτε ΕΔΩ)Θανάση Παπάζογλου(δείτε ΕΔΩ) Θανάση Ντίνα(δείτε ΕΔΩ), Σάββα Παντελιάδη(δείτε ΕΔΩ)  Εμίλ Βέλιτς(δείτε ΕΔΩ),Κέβιν Γκαρθία(δείτε ΕΔΩ), Μανώλη Ρουσσάκη(δείτε ΕΔΩ), τους δύο διεθνείς Αυστραλούς Μαθιου Τζούρμαν(δείτε ΕΔΩ) και Τζόσουα Μπριλάντε(δείτε ΕΔΩ), τον ταλαντούχο Νεο Ζηλανδό Κέλαν Έλιοτ(δείτε ΕΔΩ),τον Βούλγαρο επιθετικό Ράντοσλαβ Βασίλεφ, αλλά και την σπουδαία κίνηση με την αγορά του Αυστραλού κίπερ, Πόλ Ίζο

Share it