15χρονος με ηλεκτρικό πατίνι χτύπησε τον 7χρονο γιο αθλητικογράφου της Κομοτηνής!

Ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι συνέβη στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Κυριακής 27/09, όπως αναφέρει το xronos.gr. Πιο συγκεκριμένα, στην πλατεία Ειρήνης ένας ανήλικος (περί των 15 ετών σύμφωνα με τις μαρτυρίες) οδηγός ηλεκτρικού πατινιού χτύπησε με το πατίνι ένα 7χρονο παιδί.

Την καταγγελία έκανε ο πατέρας του παιδιού, Γιώργος Σκουταρίδης, ο οποίος είναι γνωστός αθλητικογράφος της περιοχής και γνωστοποίησε πως πήγε το παιδί του προληπτικά στο Νοσοκομείο, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. Ο ανήλικος οδηγός του πατινιού σταμάτησε αρχικά, για να δει αν το παιδί είναι καλά, πλην όμως όταν ο πατέρας του παιδιού του ζήτησε να παραμείνει στο σημείο, έφυγε.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί αρμοδίως η Αστυνομία, ωστόσο ο πατέρας δεν θα κάνει μήνυση. Γνωστοποιεί όμως το συμβάν, εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια» και διερωτώμενος «αν αύριο γίνει ένα σοβαρό ατύχημα ποιος θα ευθύνεται;».

Πράγματι, μολονότι από τις αρχές του ’20 το Υπουργείο Μεταφορών έχει γνωστοποιήσει ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι «στα σκαριά», μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί, με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για κινδύνους οδηγών και πεζών.

Στο μεσοδιάστημα πάντως, οι χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών –και στην πόλη της Κομοτηνής- δεν πρέπει να αναπτύσσουν ξέφρενες ταχύτητες αλλά να πειθαρχούν στις σωστές συμπεριφορές οδικής ασφάλειας.

Σύσσωμο το SportsAddict εύχεται περαστικά στον γιο του Γιώργου Σκουταρίδη και ευελπιστεί όπως και όλοι οι πολίτες να οριστικοποιηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται το νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον!

Share it