Search

Έναν από τους πλέον ανερχόμενους γκολκίπερ της Αυστραλίας αγόρασε η Ξάνθη! Ο Ίζο η πρώτη αγορά του Μπίλ Πάπας!!!

Σε μια κίνηση που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει τις υψηλές βλέψεις που έχει για τον ΑΟΞ, προχώρησε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Μπίλ Πάπας που έκανε το “κόλπο γκρόσο” αγοράζοντας απο την Adelaide United έναν απο τους πλέον ανερχόμενους γκολκίπερ στην Αυστραλία, Πόλ Ίζο.

Ο Ίζο είναι γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου του 1995 στην Αδελαίδα, έχοντας Ιταλική καταγωγή εξ’ ου και το Ιταλικό διαβατήριο που διαθέτει. Ο ύψους 1,85 25χρονος γκολκίπερ θεωρείται ένας απο τους πλέον ανερχόμενους τερματοφύλακες στην χώρα και έχοντας παρουσία σε όλες τις μικρές Εθνικές της Αυστραλίας θεωρείται θέμα χρόνου η κλήση του και στην Εθνική Ανδρών, ενώ να σημειώσουμε πως για να τον αποκτήσει η ομάδα της Θράκης  ο ιδιοκτήτης της ομάδας προχώρησε σε υπέρβαση, κάτι που φαίνεται άλλωστε απο το γεγονός πως η μεταγραφή του στην Ξάνθη αποτελεί μια απο τις τοπ αθλητικές ειδήσεις της χώρας!

Ο Ίζο ξεκίνησε την καριέρα του απο την Ακαδημία της Adelaide United και απο το 2011 προωθήθηκε στην Ανδρική ομάδα του συλλόγου όπου και έμεινε μέχρι το 2015 έχοντας 6 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2015 πηγαίνει στην Central Coast Mariners για να πάρει παιχνίδια, κι έτσι ακριβώς έγινε με τον Ίζο να εντυπωσιάζει με την παρουσία του έχοντας 42 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, και μάλιστα στην σεζόν 2016-2017 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς! Επιδόσεις που είχε ως αποτέλεσμα μετά απο δύο χρόνια παρουσίας εκεί να επιστρέψει ξανά στην Adelaide United για να αποτελέσει πλέον το νούμερο “1” της ομάδας. Μέσα σε τρία χρόνια παρουσίας στην ομάδα της Αδελαίδας ο Ίζο έχει καταγράψει 92 συμμετοχές(78 στο πρωτάθλημα και άλλες 14 στο Κύπελλο), όντας μάλιστα εκ των πρωταγωνιστών στην κατάκτηση δύο Κυπέλλων, ενώ την σεζόν 2018-2019 κόντρα στην Περθ Γκλόρι του προπονητή του πλέον στην Ξάνθη Τόνι Πόποβιτς έκανε τρομερό ματς αποκρούοντας 3 πέναλτι!

http://

Η μεταγραφή του Ίζο στην Ελλάδα παρουσιάστηκε και ως μεγάλη επιτυχία και απο τον σύλλογο της Αδελαίδας που με ένα ξεχωριστό βίντεο των ευχαρίστησε για την προσφορά του και παράλληλα του ευχήθηκε καλή τύχη στην Ξάνθη, ενώ και ο παίκτης με δηλώσεις του ευχαρίστησε τον πρώην σύλλογο του τονίζοντας πως δεν μπορούσε να αρνηθεί την μεγάλη πρόκληση που έρχεται στην καριέρα του.

Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η πρώτη επίσημη αγορά, οι υπόλοιπες μεταγραφές είναι ελεύθεροι, απο άλλη ομάδα κάτι που είχε να κάνει η Ξάνθη απο το 2009 όταν και αγόρασε απο την Βέροια τον Βασιλακάκη και απο την Ιορδανία τον Αλ Σαίφι. Με την απόκτηση του να αποτελεί μια σημαντική επένδυση καθώς άπαντες στον σύλλογο και δη ο ιδιοκτήτης θεωρούν πως ο Ίζο θα κάνει το “μπαμ” και στο μέλλον θα μπορέσει να φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία του συλλόγου

Share it