Search

Ανδρεάδης από την Αρμενία: «Αγωνιούμε για τις οικογένειες συμπαικτών μας που είναι στην πρώτη γραμμή»

Η προεδρία της αυτονομιστικής περιφέρειας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία υποστηρίζεται από την Αρμενία, κήρυξε «γενική επιστράτευση» ως απάντηση σε μια εκτεταμένη επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν.

Άμαχοι και στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στις σφοδρές μάχες που ξέσπασαν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Άμυνας. Η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ δύσκολη για όλους όσους ζούνε στην περιοχή.

Επικοινωνήσαμε με τον δικό μας, τον Εβρίτη ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνο Ανδρεάδη που πήρε φέτος μεταγραφή στην West Armenia, ομάδα Β’ Εθνικής της χώρας, όπου βοηθός προπονητή είναι ο Κάρεν Αβογιάν, με τον οποίο τη σεζόν 2018/19 κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣ Έβρου, όντας παίκτες του Ορέστη Ορεστιάδας.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου η ομάδα ων Ανδρεάδη & Αβογιάν υποδέχθηκε για την φάση των «16» του Κυπέλλου Αρμενίας την Gandzasar, ομάδα της Α’ κατηγορίας. Παρ’ όλο που οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ, κατάφεραν να σκοράρουν τρία τέρματα στο β’ μέρος και να πάρουν τη νίκη με μεγάλη ανατροπή. Η ρεβάνς ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 30/9 αλλά αναβλήθηκε λόγω του πολέμου.

Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσε από το Γερεβάν της Αρμενίας αποκλειστικά στο SportsAddict.gr ο Ορεστιαδίτης αθλητής.

Κώστα πώς είναι η κατάσταση εκεί, πως το βιώνει ο κόσμος;

«Ο κόσμος εδώ είναι εμφανώς αναστατωμένος, θλιμμένος και επηρεασμένος από την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα. Όμως είναι και περήφανος. Περιμένουμε όλοι μας τις εξελίξεις».

Που μένεις και πόσο μακριά είναι από τα γεγονότα;

«Μένω στην πρωτεύουσα, στο Γερεβάν. Είμαι περίπου 300-400 χιλιόμετρα μακριά».

Πως είναι οι συμπαίκτες σου και τι συμβαίνει με το ποδόσφαιρο εκεί;

«Ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε δεύτερη, τρίτη μοίρα. Έχει σταματήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο μέχρι νεοτέρας. Αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε καθόλου το αθλητικό κομμάτι. Είναι δύσκολο όταν έχεις συμπαίκτες που έχουν μέλη της οικογένειας τους στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αγωνιούμε όλοι μαζί, δίνοντας και λίγη ψυχολογική υποστήριξη». 

Πώς ήταν για σένα τα πράγματα πριν την διακοπή;

«Αγωνiζόμουν και είναι ένα μικρό setback (αναποδιά) καθώς τα πάω πολύ καλά, είμαι συνεχώς στο βασικό σχήμα της ομάδας, με εμπιστεύονται και βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό μέχρι στιγμής. Και γενικά η ομάδα είναι ανεβασμένη και είναι κρίμα αγωνιστικά».

Είναι σημαντικό να έχεις έναν δικό σου άνθρωπο εκεί όπως είναι ο Αβογιάν;

«Σίγουρα είναι ευχάριστο να έχεις κάποιον στην ομάδα που μιλάει την ίδια γλώσσα με εσένα και τον γνωρίζεις σε προσωπικό βαθμό. Γεγονός που δεν φέρνει στην ομάδα κάποιο είδος προτίμησης καθώς και για το ότι υπέγραψα εδώ, δεν ήταν λόγω της γνωριμίας μας. Την απόφαση την πήρε ο προπονητής μετά από 1 βδομάδα δοκιμαστικών προπονήσεων με την ομάδα».

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στην Ελλάδα;

«Να είμαστε ευγνώμονες που ζούμε ειρηνικές εποχές. Η ιστορία έχει δείξει ότι ένας πόλεμος φέρνει μόνο συντρίμμια και καταστροφή. Βλέποντας μόνο τις αντιδράσεις των ανθρώπων εδώ, στη σκέψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, μου βγαίνουν πρωτόγνωρα συναισθήματα».

 

Share it