Search

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ, τα στατιστικά και… ο Βρύζας!

Τεράστια ευκαιρία απόψε για τον ΠΑΟΚ, ό,τι και να λέμε, στη ρεβάνς με την Κρασνόνταρ. Το ψάχνει καιρό, το επιζητά να μπει στους ομίλους, έχει αποκλειστεί σε προκριματικά με απίθανους τρόπους, στο πρώτο «έδειξε» στους Ρώσους τι μπορεί να κάνει (ήταν καλύτερο στο τερέν, και με χαμένο πέναλτι νωρίς), do or die. Σε ομίλους θα συνεχίσει, αν θα είναι Champions ή Europa League θα φανεί απόψε.

Σημειωτέον (ενδιαφέρει για προγνωστικά στοίχημα), άλλες δύο φορές ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε ανάλογη θέση με απόψε, με την Κρασνόνταρ, ήτοι να έχει ηττηθεί με 2-1 εκτός έδρας στο πρώτο, αμφότερες στο UEFA Cup / Europa League. Το 2002-03 με τη Λεϊσόες, σκοράροντας στην Πορτογαλία με τον Κουκιέλκα και παίρνοντας την πρόκριση με 4-1 στην Τούμπα (δύο γκολ ο Οκκάς κι από ένα οι Σαλπιγγίδης και Κουτσόπουλος). Και, ανάλογα, το 2015-16 με τη Λοκομοτίβα: στο Ζάγκρεμπ μείωσε στο 92’ με τον Μακ, στην Τούμπα διέλυσε τους Κροάτες με 6-0 με δύο γκολ του Μακ, ένα αυτογκόλ και από ένα γκολ των Λούκας Πέρεθ, Πέλκα και Κίτσιου.

Επίσης, το αποψινό στην άδεια Τούμπα διεξάγεται ανήμερα της 23ης… επετείου από το έπος του «Χάιμπουρι», ήτοι τη νίκη του «δικεφάλου» επί της Αρσεναλ. Τότε, στο παλιό γήπεδο των Λονδρέζων και παρουσία χιλιάδων Ελλήνων, ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τους «gunners» με 2-1, με γκολ του Ζήση Βρύζα στο 87’ και την επομένη η «Sun» είχε κυκλοφορήσει με τίτλο που θα έμενε στην ιστορία: «Zissis the end»! Και με την Άρσεναλ πανίσχυρη τότε, στα πρώτα χρόνια του Αρσέν Βενγκέρ και με Σίμαν, Ανταμς, Βιεϊρά, Πετί, Οφερμαρς, Ράιτ και φυσικά Μπέργκαμπ, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στο 22’.

Α, για τα παμε στοιχημα προγνωστικα οπαπ, άλλο ένα στοιχείο είναι ότι σφυρίζει ο Ντανιέλε Ορσάτο! Ναι, ο διαιτητής του τελευταίου τελικού του Champions League, επιστήθιος φίλος του επικεφαλής της διαιτησίας στην Ιταλία, Νίκολα Ριτσόλι. Πέρυσι καταλόγισε στη διοργάνωση τέσσερα σε έξι ματς, δύο εκ των οποίων στο Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 1-0 τον Δεκέμβριο…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Share it