Search

“Πυροδοτεί” νέα μεταγραφική έκπληξη με Αντόνιο Γιάκολις η Ξάνθη!(+videos)

Μια ανάσα απο την ολοκλήρωση μιας ακόμα σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται η Ξάνθη, που σύμφωνα με πληροφορίες του Sportsaddict προχωρά στην απόκτηση του διεθνή Κροάτη μεσοεπιθετικού, Αντόνιο Γιάκολις απο το ΑΠΟΕΛ!

Πρόκειται για μια σπουδαία υπέρβαση της ΠΑΕ Ξάνθη, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που πολλές Ελληνικές ομάδες προσπάθησαν και φέτος να τον αποκτήσουν χωρίς να τα καταφέρνουν λόγω του υψηλού κασέ του, με τους ιθύνοντες όμως της ξανθιώτικης ομάδας και κυρίως τους Γιώτη Παναγιώτου και Ανέστη Τσετινέ να καταφέρνουν να βρουν την χρυσή τομή τόσο με το ΑΠΟΕΛ όσο και με τον διεθνή με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κροατίας(Κ17, Κ18, Κ19 Κ20 και Κ21) ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα για χάρη του ΑΟΞ. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς και την κατηγορία που αγωνίζεται η ομάδα, ωστόσο το όραμα των ανθρώπων της ομάδας έπεισε και τον Γιάκολις

Ο 28χρονος βιρτουόζος είναι γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1992 στο Varaždin της Κροατίας. Ο ύψους 1,75 Γιάκολις αγωνίζεται και στα δύο πλευρά των εξτρέμ έχοντας τρομερό δεξί σουτ, ενώ φημίζεται για την ταχύτητα και τεχνική του χαρίζοντας κατά διαστήματα “μαγικές” στιγμές στην παρουσία του σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε.

http://

Ο Γιάκολις ξεκίνησε την καριέρα του απο την Σιμπενίκ, με την φανέλα της οποίας τον Απρίλιο του 2009 και σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική Κροατίας. Στην Σίμπενικ αγωνίστηκε με τρομερή επιτυχία μέχρι τον Γενάρη του 2012 καταγράφωντας 65 συμμετοχές έχοντας 7 γκολ και 6 ασίστ, εμφανίσεις που του έφεραν την μεταγραφή στην ισχυρή Ντνίπρο. Στην Ουκρανία η Ντνίπρο θα τον παραχωρήσει δανεικό στην Κρίβμπας όπου θα μετρήσει 6 συμμετοχές  χωρίς να μπορέσει να προσαρμοστεί, και έτσι τον Γενάρη του 2013 επιστρέφει στην Κροατία για χάρη της Χάιντουκ Σπλίτ με την φανέλα της οποίας στο τεράμηνο που αγωνίστηκε είχε 7 συμμετοχές ενώ κατέκτησε και τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, το Κύπελλο Κροατίας.

Το καλοκαίρι του 2013 θα δοκιμάσει ξανά εκτός Κροατίας αυτή την φορά για το Βέλγιο και την Μουσκρόν, εκεί θα μείνει έξι μήνες καταγράφοντας 13 συμμετοχές έχοντας σκοράρει και 2 τέρματα, για να επιστρέψει για έξι μήνες στην Κροατία για χάρη της Ζαρντάρ με την οποία θα έχει 4 συμμετοχές. Για να φτάσουμε στο καλοκαίρι του 2014 πήρε απο τις καλύτερες επιλογές του πηγαίνοντας στην Κλούζ, στην Ρουμανία ο Γιάκολις θα βρει τα πατήματα του και στα δύο χρόνια παρουσίας του στην Κλούζ θα κάνει το “μπαμ”, έχοντας 82 συμμετοχές όπου σκόραρε 9 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ κατακτώντας μάλιστα και το Κύπελλο Ρουμανίας το 2016.

Το καλοκαίρι του 2016 μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στην Κλούζ θα τον αποκτήσει η Στεάουα Βουκουρεστίου, με την οποία είχε εντυπωσιακή σεζόν καταγράφοντας 24 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 1 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Απόλλων Λεμεσού κάνει την υπέρβαση και τον αποκτά με την μορφή δανεισμού, και στην Κύπρο ο Γιάκολις θα κάνει “πράγματα και θάμματα” δικαιώνοντας τους ανθρώπους του Απόλλωνα έχοντας 43 συμμετοχές όπου σκόραρε 5 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ κατακτώντας μάλιστα και το Κυπριακό Σούπερ Καπ.

Με την ολοκλήρωση του δανεισμού επέστρεψε στην Στεάουα όπου έμεινε μέχρι τον Γενάρη του 2018 έχοντας 13 συμμετοχές, μοιράζοντας και 3 ασίστ, με τον ΑΠΟΕΛ μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στην Κύπρο να σπεύδει να τον αποκτήσει και αυτός νά τους δικαιώνει έχοντας σε 1,5 χρόνο παρουσίας εκεί 39 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 2 τέρματα και μοιράσει 2 ασίστ, κατακτώντας και το πρωτάθλημα Κύπρου την σεζόν 2018-2019.

Στην Ξάνθη ο Γιάκολις πιστεύει, όπως φυσικά και οι ιθύνοντες της ομάδας, πως θα μπορέσει να βρει τον χώρο να βγάλει στο γήπεδο την μεγάλη ποιότητα που διαθέται και να συμβάλει στην επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία και παράλληλα να βάλει ξανά την καριέρα του σε σωστό δρόμο.

Share it