Audio: Ακούστε & διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Ανέστη Τσετινέ!

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και τον Αθλητικό Παλμό, του Νεκτάριου Αμποβιανίδη, μίλησε το μεσημέρι της  Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2020 ο νέος Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ξάνθη, Ανέστης Τσετινές, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για όλα τα θέματα του ΑΟΞ.

Στην πρώτη του συνέντευξη ο κ. Τσετινές είπε πολύ σημαντικά πράγματα για το παρόν και το μέλλον της Ξάνθης.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα

«Τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περιμέναμε αλλά σημασία έχει ότι προσπαθούμε να τα φτιάξουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα που σχεδιάσαμε. Θέλουμε να κυλήσει ο χρόνος και να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τόση χαρά και ανυπομονησία. Πλέον έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ Ξάνθη. Όλα όμως είναι σε τεντωμένο σκοινί, πολύ λεπτά. Δυστυχώς το πρωτάθλημα ξεκινά τέλη Οκτωβρίου, δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι ανεβαίνουν, ποιο κανάλι θα δείχνει τους αγώνες και πόσους. Αν θέλεις να προγραμματίσεις δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα», είπε αρχικά ο Ανέστης Τσετινές.

Όταν έγινε η ανατροπή με την διεξαγωγή των μπαράζ παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε για την μη πραγματοποίηση αυτών, ο Μπιλ Πάπας άρχισε να καταλαβαίνει πως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο

 «Όλα ξεκίνησαν όταν υπήρχε η διαδικασία των μπαράζ. Εμείς ήμασταν σε προχωρημένες διαδικασίες και ενώ υπήρχαν εκατέρωθεν διασφαλίσεις ότι θα πάρουμε την ομάδα στην Super League 1. Ξαφνικά δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τα μπαράζ. Τότε ο Πάπας άρχισε να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Ακόμα για την ακρίβεια δεν έχει καταλάβει, αλλά αυτή η χρονιά θα είναι σχολείο και για αυτόν και για όλους μας και θα πρέπει να το περάσουμε με άριστα».

Υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλους μας να φτάσει η ομάδα ψηλά και να κάνει περήφανους όλους τους Ξανθιώτες

«Ενδιαφερθήκαμε για μια ομάδα στην Ελλάδα και μάθαμε ότι πωλείται η Ξάνθη και σε καλή τιμή. Δεν είχαμε παρά να μιλήσουμε με τους παράγοντες της Ξάνθης. Πολύ σύντομα βρέθηκε λύση και στα οικονομικά και στα επιμέρους θέματα. Απλά καθυστερούσε για λόγους ανούσιους, αλλά αυτό έδωσε βάθος χρόνου στις διαπραγματεύσεις. Τελικά όλα εξελίχθηκαν καλά, η Ξάνθη έστω και με καθυστέρηση πέρασε στα χέρια του Μπιλ Πάπας και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Υπάρχει υγιής βάση, υγιής σκέψη και μεγάλη διάθεση από όλους ώστε η Ξάνθη να γίνει πιο δυνατή, να ανέβει ψηλότερα και να κάνει υπερήφανους τους Ξανθιώτες και κατ’ επέκταση όλους τους Θρακιώτες».

Πλήρως ανταγωνιστική και… κάτι παραπάνω η Ξάνθη τη νέα χρονιά

«Ο Πάπας ήθελε να επενδύσει, ήθελε λόγω πατρίδας να έρθει στην Ελλάδα. Ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, είχε προσπάθήσει να επενδύσει και σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Ηθελε όμως να υπάρχει ένα πλάνο, ένα σχέδιο και το potential για κάτι δυνατό στο μέλλον. Η Ξάνθη έχει εγκαταστάσεις, ιστορία, έτσι όπως θα την φτιάξουμε θα έχει το δικό της μέλλον. Αυτά έπεισαν τον νέο ιδιοκτήτη και μετά από λίγο καιρό επανήλθε δυναμικά. Χαρούμενος. Κάναμε διαδοχικά μίτινγκ και το βλέπω αυτό. Βέβαια, πρέπει να πω ότι υπήρξε ένα πρόβλημα στην κατάσταση που δημιουργήθηκε μετέπειτα. Εμείς θα δημιουργούσαμε μια ομάδα σχεδόν πάλι από το μηδέν αλλά όχι σε αυτήν την χρονική περίοδο και σε αυτήν την κατηγορία. Κάποιοι κλεισμένοι παίκτες αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την ομάδα στην Super League 2. Εμείς ήμασταν έτοιμοι από τον Αύγουστο, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Είμαστε όμως πλέον ευχαριστημένοι στο τωρινό σημείο, η ομάδα θα είναι πλήρως ανταγωνιστική και κάτι παραπάνω με τους παίκτες και το λοιπό ανθρώπινο δυναμικό που έχει».

Δεν γίνεται να έχεις ομάδα στην SL1 ή SL2 και να μην αξιοποιείς τα παιδιά των ακαδημιών

«Το ποδόσφαιρο παγκοσμίως πάει στις ακαδημίες και εκεί πρέπει να πάει και η Ελλάδα. Χωρίς ακαδημίες οι ελληνικές ομάδες είναι τελειωμένες. Αυτό που συμβαίνει με αθρόες εισροές παικτών από άλλες χώρες, δεν αφήνει να αναπτυχθούν Έλληνες παίκτες ακαδημιών. Δεν γίνεται να έχεις μια ομάδα στην SL1 ή SL2 και να μην στηρίζεσαι σε παιδιά των ακαδημιών σου».

Στόχος μία συνεργασία με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, ώστε να παίρνουν χρόνο συμμετοχής δικά μας παιδιά

«Στόχος μας είναι όταν δεν υπάρχει χώρος στην πρώτη ομάδα, να υπάρχει μια δεύτερη ισχυρή ομάδα στην οποία να παίρνουν παιχνίδια τα δικά μας παιδιά. Θα είναι καλό να πηγαίνουν σε ομάδα ή ομάδες, να ανταγωνίζονται άλλους παίκτες σκληρούς, βρώμικους, πιο δυνατούς, να βλέπουν την πραγματική εικόνα. Καλά τα πρωταθλήματα των ΤΕΠ αλλά δεν είναι ανταγωνιστικά. Μας ενδιαφέρει η Ξάνθη να παραμείνει κορυφαία στην περιοχή της ΑΜ-Θ και θα γίνεται η ομάδα που θα δέχεται πολλά ταλέντα των γύρω περιοχών και θα τα εξελίσσει. Ότι καλό υπάρχει θέλουμε να το διεκδικούμε πρώτα εμείς. Να φτάσουμε τον ΑΟΞ σε επίπεδο ώστε οι υποψήφιοι παίκτες να μην μπαίνουν στο δίλημμα για μεγάλες ομάδες του κέντρου, να μην έχουν τίποτα να ζηλέψουν».

Πλήρης η ομάδα. Έρχονται κάποιες μεταγραφές ακόμα μέσα στην εβδομάδα με τις οποίες θα είναι υπερπλήρης. Κρατάμε και κάποιες πινελιές για το τέλος αν χρειαστεί

«Ο κορμός της ομάδας έχει ήδη ολοκληρωθεί, η ομάδα είναι πλήρης και με τις καινούριες προσθήκες ως την Τετάρτη-Πεμπτη θα είμαστε υπερπλήρεις. Κραταμε πινελιες για το τελος αν χρειαστούν». Ακόμα ξεκαθάρισε ότι στοχος της φετινής σεζόν είναι ξεκάθαρα η άνοδος αλλά πρόσυεσε ότι «στοχος είναι η φετινη ομαδα να παραμεινει και του χρονου ώστε να μην αλοιωθει με τις οποιες προσθηκες στην SL1 πολυ η ομοιογένεια και η φυσιογνωμία της». Παράλληλα τόνισε: «Δεν θέλουμε να πάρουμε δανεικούς παίκτες. Έαν κάποιος θέλει να έρθει στην Ξάνθη, θα πρέπει το μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιωμάτων του να ανήκει στην Ξάνθη».

Δεν γνωρίζαμε ότι θα λυθούν τα συμβόλαια πριν τα μπαράζ

 «Δεν ερωτηθηκαμε καν, ουτε το γνωριζαμε για τα συμβολαια που λύθηκαν πριν τα μπαράζ. Αρχίσαμε να δουλευουμε την ομάδα μετά τον δεύτερο αγωνα μπαράζ».

Θα είμαστε κοντά στους φιλάθλους μας

«O κόσμος στερηθηκε την ενημερωση τα τελευταια χρονια και ηρθε καιρος να την παρει πισω. Νιωθω μια αγαπη, μια χαρά από τον κόσμο γιατι πιστεύει σε αυτό το καινουριο ξεκίνημα. Εμεις θα ειμαστε κοντά στους φιλάθλους της ομάδας. Παραφιλολογικά έχουν ακουστεί διάφορα, σίγουρα στον κόσμο αρέσει να συμμετέχει στην πορεία και εξελιξη της ομάδας. Εχει άδολη αγάπη. Αλλα θέλει να νιώθει και ότι τον αγαπάνε, ότι δεν είναι παραμεταμένος. Οπως μας στηρίζει, θα τον στηριξουμε τον κόσμο. Οι φίλαθλοι της Ξάνθςη διψάνε για να έρθουν στο γήπεδο και εμείς θα κάνουμε ό,τι ειναι εφικτό για να τους βοηθησουμε. Θελουμε τον κόσμο να ακολουθεί την ομάδα, έμπρακτα να δείχνει ότι είναι μέρος της».

Ακούστε ολόκληρη η συνέντευξη:

Share it