Search

Τι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής!

Τι και αν βρισκόμαστε ουσιαστικά δύο εβδομάδες πριν την πρώτη σέντρα της Γ’ Εθνικής ακόμα ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί με την άνοδο και τον υποβιβασμό για το οποίο μάλιστα θα πάρει οριστικές αποφάσεις η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 8 Οκτωβρίου, δηλαδή 3 μέρες πριν την σέντρα του πρωταθλήματος!

Στην συνεδρίαση της Ε.Ε. θα εγκριθεί  αρχικά η συμμετοχή των Πανιωνίου, Κέρκυρας και Πλατανιά στη Γ’ Εθνική και η τοποθέτηση τους στους ομίλους 6, 5 και 10, και εν συνεχεία θα εγκριθεί εκτός απροόπτου η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων  της ΕΠΟ για τις ομάδες που θα ανέβουν και θα υποβιβαστούν τη νέα χρονιά.

Πάμε να δούμε όμως ποια είναι, αρχικά να σημειώσουμε πως πρόθεση είναι όπως και τα προηγούμενα χρόνια να ανέβουν απευθείας όλοι οι πρωταθλητές των ΕΠΣ, πράγματα που σημαίνει πως και τη νέα χρονιά θα γίνει θα έχει παρόμοιο αριθμό ομάδων, καθώς δεν πέρασαν οι προτάσεις να μειωθούν οι ομάδες και οι όμιλοι.

Απο εκεί και πέρα η Επιτροπή προτείνει οι πρωταθλητές των δέκα ομίλων να συγκροτήσουν δυο ομίλους και να δώσουν μεταξύ τους παιχνίδια. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο, συνολικά τέσσερις ομάδες, να ανέβουν στη Football League.

Ενώ όσον αφορά τον υποβιβασμό στον 1ο όμιλο που μετέχουν και οι ομάδες της Θράκης, προτείνεται να παραμείνουν στην κατηγορία οι 9 πρώτοι και να υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα οι υπόλοιπες 7 ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 10-16.

Αναμφίβολα η παρουσία των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης αλλά και οι υψηλοί στόχοι που έχουν αρκετές ομάδες καταδεικνύουν πως θα γίνει μεγάλη μάχη τόσο για τον τίτλο όσο και για την παραμονή καθώς ακόμα και αυτές που θέλουν την παραμονή τους στην κατηγορία ξέρουν πως θα πρέπει να έχουν σταθερότητα και πορεία…πρωταθλητισμού αν θέλουν να τα καταφέρουν σε έναν τόσο δύσκολ και απαιτητικό όμιλο.

Share it